Tove Kleist

14 sep - 11 okt


14 september - 11 oktober
Herbarium - Teckningar

Vernissage 14 september kl 12-15. Välkomna!

"I mötet med Tove Kleist bildvärld bjuds man in i sällsamma rum, där sammansatta berättelser öppnar sig, man bjuds in till en vandring i olika plan. Tove tecknar med sin spröda och starka linje en värld av möten, där dimensioner upplöses. Genom att teckna i olika lager av transparent papper skapar hon ett sällsamt djup, som eggar och lockar in betraktaren. Hennes bilder är suggestiva och dröjande och hon arbetar med en poetisk närvaro, som griper tag." (Christel Hansson & Jeanette Lindstedt)

Om utställningen:

Bilderna är inspirerade av botanistens ordnande av växter - samlade i s k herbarium, böcker med pressade växter. Hur vi klassificerar och sedan verifierar våra antaganden. Om våra försök att hitta substans och mening genom tydlighet och ordning. I det nära, familjen/gruppen, och i det stora, samhället/naturen/historien. Samtidigt som detta ordnande gör plats för vår verklighetsuppfattning och ger oss perspektiv, stänger det även oss inne och kanske förblindar. Och ibland måste vi bryta oss ur dessa föreställningar.

Vi bygger och raserar, definierar och omdefinierar, ständigt oss själva och vår omgivning. Vi både vinner något och förlorar något när vi namnger. Omfamnar och stänger ute. Och mönster bildas ...

Tove Kleists hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information
Datum: 14 september 2019 - 11 oktober 2019
Tid: 00:00 - 00:00
Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 september 2019
Sidan publicerad av: Ylva Wallström