Sjöbo Marknad

18 jul - 19 jul
Sjöbo

Sjöbo sommarmarknad, ett av de mest uppmärksammade sommarnöjena i trakten ända sedan starten 1864. Marknaden i Sjöbo är en av landets största med ungefär 100 000 besökare, 600 knallar och flera kilometer marknadsstånd, serveringar och tivoli. och i år Varieté Vagant.

Sjöbo marknad är en familjemarknad mitt i byn som lockar gäster från hela landet. Många utflyttade skåningar planerar sin semester efter marknaden. Den genuina atmosfären finns kvar, i en version anpassad efter dagens besökare.

Marknaden lockar försäljare i alla åldrar från hela Sverige, en del har varit med i 30-40 år och i ett antal familjer har traditionen att stå på marknad gått vidare i arv till nästa generation.

Här finns allt från dockor, hantverk och lädervaror till marknadskarameller, kryddor och mat. Utbudet av kläder är stort, både egendesignade och importerade.

Missa inte en man på höga styltor, en kvinna i röd hatt som skapar fantasifulla ballongfigurer och en man som är en stjärna på dragspel, det är de tre medlemmarna i Varieté Vagant.

Varieté Vagant minglar med besökarna i folkvimlet på marknadsplatsen och bjuder på mindre gatuföreställningar med högt tempo och god stämning, såsom gyckelföreställning, trollerier och dockteater.

Mer information
Datum: 18 juli 2019 - 19 juli 2019
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Sjöbo
Plats: Marknadsplatsen, Östergatan
Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 juni 2019
Sidan publicerad av: Ylva Wallström