Elfstrands krukmakeri

13 jun - 29 aug
Sjöbo

Liggande katt av Saga Bitkover-Norman

13 juni - 29 augusti. Årets utställare på Elfstrands krukmakeri- och arbetslivsmuseum är Saga Bitkover-Norman.

"Saga har under många år arbetat med att skildra våra inre och yttre demoner. Hon använder sig av kända symboler och bilder från såväl nutid som dåtid, men de får ett nytt, komplext uttryck i Sagas helt egna bildvärld. Det är både hemskt, vackert och komiskt. Hennes bilder är aldrig “lagom”. De är speciella och uttrycksfulla och liknar inget annat – i en positiv bemärkelse." Åsa Wirling

På muséet finns en permanent utställning med keramik av Axel och Albert Elfstrands i bostadshuset. Krukmakeriet är i stort sett intakt och skildrar arbetet från hämtningen av leran till den färdiga keramiken.

De traditionella sommarkvällarna i Elfstrands trädgård kommer att genomföras om möjligt enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter.

Museivärdarna Alice Bindby, Jenniefer Andersson, Henrik Rogowski och Anna Gunnert guidar gärna och berättar om Elfstrands historia, keramiken och människorna.

På grund av rådande pandemi är antalet besökare begränsat till 5 personer i bostadshuset och 5 personer i verkstaden i taget. Därvid kan delar eller hela guidningen ske utomhus.

Elfstrands är öppet ons-lör kl 12-16.

Mer information
Datum: 13 juni 2020 - 29 augusti 2020
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Sjöbo
Plats: Elfstrands krukmakeri, Valsgatan 1
Pris: 40 kr, barn under 17 år fir entré, endast swishbetalning
Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 juni 2020
Sidan publicerad av: Ylva Wallström