Lena Andersson - Här kommer Maja med vänner

3 dec - 13 jan
Sjöbo
konsthallen@sjobo.se
Tecknade figurer av Lena Anderssons barnbokskaraktärer

I utställningen Här kommer Maja med vänner får du möta några av barnboksförfattarens och illustratörens Lena Anderson mest älskade figurer.

Flera generationer barn har haft glädjen att bekanta sig med Maja, Linnea, Storm-Stina, för att nämna några av alla karaktärer i böckerna. Många barn har läst Majas Alfabet och lärt sig sjunga hennes sånger utantill. De har tittat på bilderna och lyssnat till berättelsen om Linnea och följt med på äventyr med Storm-Stina. De yngsta har bekantat sig med farbror Knut och hans små djurvänner från boken Tick-tack.

Utställningen, som vänder sig till barn och familj, presenterar miljöer, bilder och böcker ur Lena Andersons sagovärld. Kom till Sjöbo konsthall och kliv in i en sagovärld!

Lena Anderson kan snart fira 50-årsjubileum som barnboksmakare. Hon debuterade redan 1972 med Det var en gång en flicka som hette Amanda, en bok som hon skrev och illustrerade till sin dotter Nicolina. Lena Anderson, som är född 1939 i Stockholm, startade sin tecknarbana mycket ung och utbildade sig på Konstfacks aftonskola. Under många år arbeta hon i tidningsvärlden och blev så småningom art director.

Tillsammans med författaren Christina Björk gjorde hon böckerna om Linnea, som blev deras gemensamma genombrott. Linnea i målarens trädgård har blivit en av de mest framgångsrika svenska barnböckerna i modern tid och finns i över 30 länder. Sedan dess har Lena Anderson
fortsatt skapa nya figurer och berättelser år efter år.

Utställningen är en vandringsutställning producerad av Folkets Hus och Parker.

Mer information
Datum: 3 december 2023 - 13 januari 2024
Tid: 12:00 - 15:00
Ort: Sjöbo
Plats: Sjöbo Konsthall
Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 mars 2023