Föreningen Hästrundan samlar aktörer inom hästnäringen

Käpphästhoppning, yoga för ryttare, prova på ridning, fotoutställning, öppet hus, bio, konstutställning, uppvisning – årets hästrunda planeras för fullt. Arrangerar gör den nybildade föreningen Hästrundan Österlen med grannar. Första året var det 25 olika aktör som deltog med aktiviteter under evenemangets fyra dagar. Nu arrangeras en repris: Hästrundan 2019.

Första året var det 25 olika aktör som deltog med aktiviteter under evenemangets fyra dagar. Evenemanget blev väldigt uppskattat både av besökare och arrangörer och alla vara överens om att fortsätta arrangera Hästrundan även 2019. Visionen om ett årligt återkommande evenemang med bredd hade alltså lyckats och inte bara hästintresserade hittade ut i sydöstra Skåne utan evenemanget lockade också nyfikna.

För att göra det möjligt att arrangera 2019 års Hästrunda har en förening bildats. Föreningen, i samarbete med Destination Häst, Lederprojektet med syfte att utveckla Hästnäringen i Sydöstra Skåne, arbetar nu för fullt med årets arrangemang som kommer att hållas 13-16 juni. Även i år blir det fyra dagar då besökaren kan åka runt i området och uppleva olika aktiviteter.
Käpphästhoppning, yoga för ryttare, prova på ridning, fotoutställning, öppet hus, bio, konstutställning, uppvisning m.m är aktiviteter som redan är anmälda till årets program.

– Förra året hade jag ett överraskande stort besöksantal. I år är vi jättetaggade och är förberedda på ännu fler besökare. Dessutom får vi en möjlighet att inviga nya ridbanan,säger Thilde Höök som driver Pomonadalens Islandshästar.

Även i år avslutas evenemanget med en Grand Final på Svabesholms Kungsgård. En dag med utställningar, uppvisningar, aktiviteter, utställare, fika och mat. Helt enkelt en härlig dag i hästens tecken.

Planeringen för året fortsätter och föreningens styrelse och arbetsgrupp är i full gång med arbetet att skapa dessa härliga och hästspäckade dagar i juni!

För att läsa mer om evenemanget besök www.hastrundan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 mars 2019
Sidan publicerad av: Marie Nordgren