• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Hur vill du se Sjöbo Ora i framtiden? - Medborgardialog om vår tätortsnära oas

Hur vill du se Sjöbo Ora i framtiden? - Medborgardialog om vår tätortsnära oas

Bild på grön växt

Endast en kilometer österut från Gamla Torg i Sjöbo, öppnar Sjöbo Ora upp sig för besökare.
Här samsas de som vill ta en promenad, gå med hunden, springa på motionsslingorna, cykla MTB, ta en fika i skogen eller plocka svamp. Här förlägger flera förskolor, skolor och föreningarna sina verksamheter. 

Under våren genomför Sjöbo kommun en utredning om det rörliga friluftslivet. En del i arbetet är att ta reda på vad kommuninvånarna och besökare till Sjöbo Ora tycker om området. Det sker dels genom en digital enkät som du kan svara på här på sidan, dels via personliga möten ute i Oran.

– Vi vill veta vad man gör och vad man skulle vilja få möjlighet att göra när man är i Oran, säger Åsa Löfgren, tekniska förvaltningen, som leder kommunikationsprojektet. En utredning gjordes 1981 och utifrån den utredningen kom bland annat skidbacken och liftsystemet till. Vad den nutida utredningen resulterar i får vi veta när vi samlat in tankar och idéer från besökare i Sjöbo Ora. 

Tisdagen den 7/5 kl 18 - 20 invigs mountianbikeslingorna i Oran. Då är Sjöbo kommun på plats tillsammans med Leader i Skåne, MTB Skåne och Friluftsfrämjandet för att bjuda på korv och prata med besökare om Sjöbo Ora. Vi ses väl?

Inbjudan till invigning av mountianbikeslingorna

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 april 2019
Sidan publicerad av: Åsa Löfgren