• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Mariamottagningen öppnar och ger hjälp till unga med drog- och alkoholproblem

Mariamottagningen öppnar och ger hjälp till unga med drog- och alkoholproblem

Bild

Representanter från Mariamottagningen sydost: Nicklas Regård, behandlare, Christel Strömbeck, sjuksköterska och Maria Svanberg, samordnare.

Den 19 augusti öppnar Mariamottagningen sydost i Ystad! Det är en öppenvårdsmottagning för dig som är upp till 25 år och har bekymmer kopplade till alkohol eller droger.

Mariamottagningen vänder sig till unga som har problem med alkohol eller droger i Ystad, Simrishamn, Sjöbo och Tomelilla.  Här erbjuds kostnadsfri information, rådgivning och behandling av socionom, sjuksköterska, beteendevetare och läkare. Mariamottagningen är ett samverkansprojekt med Region Skåne samt FINSAM i sydöstra Skåne.

All kontakt med Mariamottagningen är frivillig. Hit kan du personligen vända dig och få stöd och hjälp men även förälder, socialtjänst, skola eller sjukvård kan kontakta mottagningen. Mottagningstelefonen har redan öppnat och dit kan du vända dig för rådgivning och information eller boka besökstid från och med den 19 augusti. Du når mottagningen på telefon: 0411-57 74 55länk till annan webbplats.

Det går också bra att skriva ett mail till mariamottagning@ystad.se vid frågor om mottagningen, alkohol, droger eller meddela att man önskar blir kontaktad men inte vill lämna personuppgifter. 

Den 19 augusti slår Mariamottagningen upp sina portar i nyrenoverade lokaler på Regementsområdet i Ystad, Nils Ahlins gata 1, 2:a våningen. Välkommen!

Läs mer om Mariamottagningen här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 januari 2020
Sidan publicerad av: Johanna Svedin