Klart med ny skolchef

Bild

Per-Olof Wigsén, Sjöbo kommuns nya skolchef

Per-Olof Wigsén tillträder tjänsten som skolchef i Sjöbo kommun i januari 2020. I uppdraget ingår bland annat ett övergripande ansvar för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem samt att anordna utbildning för elever i grundskola och grundsärskola.

Per-Olof bor just nu i Järfälla, nordväst om Stockholm. Han har mångårig erfarenhet av att vara skolledare i Sollentuna, Järfälla och Upplands Väsby. Per-Olof har även under en kortare period varit programchef på Teach for Sweden. Tillsammans med sin fru Eleni kommer han att flytta till Anderslöv i Trelleborg kommun efter årsskiftet.

Han vill göra skolorna ännu bättre
Per-Olof ser framemot att börja jobba i Sjöbo kommun och tycker att han kommer in i en spännande period.
- Jag vet att det pågår en organisationsutveckling, som säkerligen kommer att prägla vårens arbete. Det blir därför, troligen en häftig start på mitt arbete. Min ambition är givetvis att jag ska bidra till att göra Sjöbo till en ännu bättre skolkommun. I början handlar det för mig om att skapa kontakter genom att besöka samtliga rektorer och verksamheter för att lära känna organisationen från grunden och på alla plan. På så sätt kan jag identifiera var behoven för verksamhetsutveckling finns, berättar Per-Olof Wigsén.

Skolans organisatoriska uppbyggnad lockade
Att förskola, grundskola, särskola och gymnasium tillsammans med socialtjänst, kultur och fritid bildar en förvaltning, ser Per-Olof, som positivt och en styrka.
- Jag fick ett mycket bra intryck av det jag läste om verksamheterna men framförallt i mötet med förvaltningsledningen, fackliga företrädare, administration och intervjuande rektorer.

”Jag ser mig själv som en erfaren och trygg ledare”
Framgångar med arbetet kring skolor bygger på samarbeten och förmågan att kunna lyssna till kollegor, elever och vårdnadshavare, menar Per-Olof. Han hoppas och tror därför att han som skolchef kommer att upplevas som lyhörd och handlingskraftig ledare.
- Jag ser mig själv som en erfaren och trygg ledare med förmåga att veta när jag behöver leda och när jag behöver vara lyhörd. Att vara tillgänglig och stöttande är lika viktigt för mig som tilliten att andra klarar och genomför delegerade uppgifter, avslutar Per-Olof.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 november 2019
Sidan publicerad av: Samir Hassan