Studera till lärare med lön

Bild

Arbetsplatsintegrerad lärarutbildning ger dig en unik möjlighet att studera till lärare samtidigt som du fördjupar och tillämpar dina kunskaper i ditt arbete som lärare i en av Sjöbo kommuns grundskolor. Du genomför dina studier vid Högskolan Kristianstad samtidigt som du har en anställning som lärare. Ansök mellan 16 mars och 15 april 2020.

Sjöbo kommun erbjuder två platser till hösten 2020. En grundlärare 4-6 samt en ämneslärare 7-9. Efter avslutad utbildning har du både en lärarexamen och arbetslivserfarenhet som lärare.

Grundlärare 4-6
Grundlärarutbildningen omfattar 240 högskolepoäng och ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 4–6 i ämnena svenska, engelska, matematik samt biologi, fysik, kemi och teknik. Du studerar med en studietakt på 75 procent och arbetar 50 procent. Arbetet är fördelat på tre dagar i veckan.

Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Vårt erbjudande

  • Sjöbo kommun betalar 18 000 kronor i månadslön vid heltid, arbetsdel: 12 500 kronor, studiedel: 5 500 kronor.

Ämneslärare 7-9
Ämneslärarutbildningen omfattar 270 högskolepoäng och ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurserna 7-9 i ämnena matematik, fysik och kemi. Första året studerar du på heltid. Resterande år studerar du med en studietakt på 75 procent och arbetar 50 procent. Arbetet är fördelat på tre dagar i veckan.

Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Vårt erbjudande

  • Sjöbo kommun ersätter studiedelen under år 1 med 9 000 kronor per månad, då studier sker på heltid.
  • Sjöbo kommun betalar resterande studieår 18 000 kronor per månad vid heltid, arbetsdel: 12 500 kronor, studiedel: 5 500 kronor.

Läs mer om utbildningarnas innehåll på Högskolan Kristianstads hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så här ansöker du
Ansökan öppnar 16 mars och pågår till 15 april 2020.

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Sjöbo kommun och studier på högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2020. Från den 16 mars kan du söka tjänsten hos oss och söka till utbildningen. Observera att du behöver ansöka både till oss på kommunen och till högskolan.

Lärartjänst i kombination med lärarutbildning - åk 4-6länk till annan webbplats

Studera till ämneslärare matematik, fysik och kemi samtidigt som du jobbarlänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 mars 2020
Sidan publicerad av: Johanna Svedin