Björn Gustavsson, kurator på Råd-och stödenheten

Varmt välkommen att söka ferietjänst hos oss, säger Björn Gustavsson, kurator på Råd-och stödenheten och handledare.

Feriearbete - tobaksförebyggande arbete

Kan du få dina vänner och andra ungdomar att låta bli att röka?
Nu får du en unik chans att sommarjobba med att minska rökning hos unga i Sjöbo.

Nytt för i år är att vi söker fyra feriearbetare som vill lära sig mer om tobaksförebyggande arbete och sedan sprida vidare sin kunskap till andra. Vi söker dig som är full av nya idéer och lösningar, som kan tänka utanför boxen, som kan inspirera andra och är duktig på att samarbeta.

Arbetet pågår under cirka 2 veckor, den 17 juni- 2 juli, och sen tre dagar i höst. Du handleds av Björn Gustavsson, kurator på Råd-och stödenheten.

—Det här känns jättespännande! Vi har en grupp inom kommunen som arbetar mot ANDTS (alkohol, narkotika, doping, tobak och spelmissbruk), men nu får vi in idéer och kunskap från ungdomar själva. De kan ha idéer och sätt att arbeta som vi inte har tänkt på och det är väldigt värdefullt, säger Björn Gustavsson.

—Vi ser att rökning bland unga har ökat och är ett stort bekymmer för samhället, säger han.

Här kan du som feriearbetare göra en viktigt insats genom att du gör vänner och andra unga medvetna om rökningens negativa effekter och hjälper dem att förstå rökningens skadlighet.

Vi erbjuder dig, tillsammans med andra ungdomar från Skåne, kunskap om tobakens skadeverkningar och tobaksförebyggande arbete i teori och praktik. Björn Gustavsson, handledare under feriearbetet, kommer att följa dig och dina kollegor på nätverksträffar arrangerade av Länsstyrelsen Skåne och under eget arbete på Råd- och stödenheten.

—Jag och mina kollegor på Råd- och stödenheten och inom ANDTS-gruppen ser fram emot detta och hälsar dig varmt välkomna att söka! säger Björn Gustavsson.

Ansökan till feriearbete - Tobaksförebyggande arbete

Ansökningstiden är avslutad

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 april 2019
Sidan publicerad av: Else Håkansson