Aktuellt

Ni som besökare på denna sida kan följa våra aktiviteter genom att klicka er fram i plusfälten här nedan. Glöm inte att även följa oss på instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Planering av vår hemsida

Idag har vi Elisabeth som är IT och informationsansvarig för vård och omsorgsförvaltningen på besök. Vi planerar vad vi ska lägga ut på vår hemsida. Vi får även hjälp med hur vi ska jobba med hemsidan. Tanken är att vi ska publicera en nyhet på denna sidan en gång i veckan.

Se våra tidigare aktiviteter här nedan.

Arbete inför julbasaren i December

Just nu arbetar vi för fullt med att förbereda inför julbasaren i December. Vi tillverkar olika saker , tex strandväskor, ljuslyktor, grytlappar mm. Detta kommer att finnas till försäljning tillsammans med glögg och pepparkakor.

Julbasaren kommer att vara den 10 December klockan 10:00 - 12:00 hos oss på Diamanten.

Eva Gustafsson besöker Diamantens Dagligverksamhet

Torbjörn Nilsson i en av våra Mediagrupper fick en ide. Han ville bjöda in Vård och Omsorgschefen Eva Gustafsson på ett studiebesök för att visa och berätta om våra uppdrag på Dagligverksamhet.

Eva blev visad runt på Diamanten och Torbjörn berättade vilket uppdrag de olika grupperna har. Eva uppskattade besöket på Diamanten och uttryckte att besöket gav energi.

Pris på filmfestivalen på Flora den 8 juni

Dramagruppen på Diamanten har gjort några filminspelningar som visades på filmfestivalen. Temat för festivalen var "En bättre värld".

Manus, rekvisita, ljud, ljussättning och bakom scenen har dramagruppen gjort tillsammans. De fick ett tips om filmfestivalen och började då att jobba med en månfilm med stöttning från kulturskolan.

På filmfestivalen visades 21 filmer, varav 2 filmer var skapade av dramagruppen på Diamanten. Minna Sjöholm och Torbjörn Nilsson fick gå upp på scenen och motta diplom och pris för Bästa dokumentär, med motiveringen "För ett fint bildberättande och en imponerande animerad och ljussatt månlandning" samt ett pris för Bästa TV-personlighet till filmen "Intervju med planetskötare".

Därefter blev Minna intervjuad om sin idé om planetskötarna som hon sett på sommarprogrammet "Sommarlov".

Torbjörn och Minna tar emot pris.

Årliga Dagligverksamhetsträffen

Varje år har vi en träff i grannkommunerna, Simrishamn, Ystad, Tomelilla, Skurup och Sjöbo .

I år hade vi vår årliga träff i Spjutstorp. Den innehöll mycket dans, musik, rörelse och massor av skratt.

Nästa års träff kommer vi på Dagligverksamhet i Sjöbo att hålla i.

Torsdagen den 11 oktober var fotografen Lina Karan Kippel på besök hos oss. Hon tog många fina bilder. Några av dem ser du här nedanför. Klicka på dem för att se dem större!

Unable to render Vue app.
Senast uppdaterad: 14 november 2019
Sidan publicerad av: Nina Jersling