Torbjörns texter

Samerna blir förföljda av svenska staten.

Under 1800-talet började svenska staten att förfölja samerna ett folkslag i norra Lappland. Dessa samer levde på sina renar i sina marker i Norra Sverige. Samerna var ett folkslag som bor i Sverige, Norge och Finland. Men dessa samer lever på sina renar som dem tar hand om. Detta folkslag lever på naturen med sina renar på marken Samer lever med sin familj ute i Norrlands natur. Men under 1800-talet började svenska staten att förfölja dessa samer. För det svenska samhället hade planer på att bygga ut Norrland. Dessutom såg svenskan samerna som mindre värda folkslag som inte tillhörde Sverige. Men det blev uppror mot den svenska staten av några samer Dessa samer greps och dömdes till döden av domstolen. Dem som gjorde uppror blev halshuggna för sina brott


Svenska staten hade en hård kontroll på samerna under 1800-talet. Samerna var lika illa behandlad som indianerna blev under 1800-talet. Men samerna gjorde inte lika mycket uppror som indianerna gjorde. Men samerna var lika förföljda som indianerna är i USA. I början av 1900-talet började samerna ännu mer bli kränkta och förföljda av svenska staten.

Rasforskning på Samer i Sverige

Under 1930-talet kom det läkare och forskare till skolor där samiska barn gick. Dessa forskare mätte och tog prover på dessa barn. Man mätte upp samiska barns huvuden och näsor. Alla samer Skulle man mäta deras huvuden och näsor. Alla dessa forskare kolla upp om dem var äkta svenska rasen dem tillhörde För i Sverige ansåg man att samerna inte var ren rasig till skillnad mot det andra svenska medborgare som var ren rasiga. Samma sak hände i Tyskland under 1930-talet. De tyska nazisterna mätte judarnas huvuden och näsor för att bevisa att judarna inte var renrasiga till skillnad från de vanliga tyskarna i landet.

Detta var början på förintelsen mot judarna började under andra världskriget. Tyska nazister skulle mörda miljontals judar för att dem inte var renrasiga som de vanliga tyska folket. Dessa tyska var rena arier. Sex miljoner judar skulle mördas av de tyska nazisterna.

Den svenska staten mördade aldrig det samiska folket i Sverige. Men dem förtryckte ner och förföljde alla dessa samer i landet. Många i Sverige såg ner på samerna som mindre värda människor. Samerna var utanför samhället. Detta hände under folkhemmet i Sverige. Samiska barn fick gå i sämre skolor än andra barn i samhället. Alla samer var utanför samhället under 1930 och 1940-talet. Man såg samer som inte svenska medborgare i det svenska samhället. Samerna hade det sämre än andra medborgare i Sverige i flera årtionden i det svenska samhället. Men svenska staten begick inte en förintelse av samerna som de tyska nazisterna gjorde med judar, sinnessjuka och handikappade när de tyska nazisterna brutalt mördade dem. Så gjorde inte det svenska samhället mot samerna. Den svenska staten började aldrig begå ett massmord på det samiska folket. Men den gränsen kan vara rätt kort har historien visat.

Men svenska staten begick andra övergrep mot de samiskas folket. Som att samiska barn skulle mäta upp deras huvuden och deras näsor. För att de dem var svenska ariska. Inte heller fick samiska barn prata samiska eller sjunga på deras språk. Men svenska staten skulle fortsätta att begå övergrep på det samiska folket i det svenska folket.

Samernas kamp för sina rättigheter

Under 1900-talet fortsatte svenska staten att begå övergrep på det samiska folket. För samerna förlorade allt mer mark till samhället som bygger upp gruvor och fabriker på den mark som samerna har sina stora renar som går och betar med dessa djur. Men svenska staten körde bort samernas och deras renar från deras mark i Lappland. För man bygge upp fabriker och gruvor på den mark som renar gick och betade på marken. Då körde den svenska staten bort samerna från deras mark för att bygga upp sina fabriker och gruvor i norra Sverige.

Svenska staten frågade inte samerna när började bygga upp dessa fabriker och gruvor för samerna utan bara körde bort samerna från deras mark. Det gjorde att samerna fick allt mer mindre mark till sina djur renar att äta på.

Men samerna gick upp med sina renar upp till svenska fjällen med sina renar för att få mat till dessa djur. Samerna bor långt upp i norra Sverige. Som heter Lappland som ligger bland höga fjäll och berg som finns i norra Sverige. Det flesta samer lever för sina renar som dem älskar väldigt mycket. Dessa djur renarna är samernas hela liv i Lappland Samerna har en annan kultur än övriga Sverige. Detta folkslag tror mer på naturen och den ande värld som finns där. Samerna är ett natur folk som lever på bergen och fjällen med sina renar. Ett natur folk som sjunger och spelar mycket musik

Samerna kom till Sverige när det var stenåldern efter att istiden höll på att slut. Då kom renarna till Lappland och bakom renarna kom samerna slogs sig ner och stannade kvar i Sverige sen dess. Men samerna levde alltid lite utanför samhället hela tiden. Det är därför som samerna kämpar så för sina rättigheter om livet uppe på fjället med sina renar och sina liv i Lappland i norra Sverige.

Samerna kräver sin rätt

Men det samiska folket krävde allt mer att få ha sina rättigheter mot slutet av 1900-taletr. Samerna krävde att få sitt eget sameting som var som Sveriges riksdag i Stockholm. När Samerna fick sina same ting i Norge och Finland då krävde de svenska samerna att få en egen samme ting. Året 1982 öppnades den svenska same tinget Dem som sitter i samme tinget är folkvalda människor för samerna Dessa människor ska stå för samernas rättigheter i det svenska samhället. Om något är fel så eller att samerna känner sig kränkta av samhället så går frågan till svenskas regeringen i Stockholms. Mest handlar det om att samerna förlorar mark för sina renar för att någon gruvar eller fabrik ska byggas på samernas mark. Då tar samerna det till same tiget men i värsta fall så tar man upp fallet till en domstol om vem som äger marken samerna eller gruvar som öppna i samernas mar för sina renar. Dessa domstol förhandlingar kan ta flera år.

Andra saker som same tinget tar är upp alla dessa kräkningar som samer får av vanligt folk. För det är fortande så¨ att man ser ner på samerna i Sverige. Än i dag är samerna inte helt vanliga svenska medborgare utan andra klassens medborgare. Samerna är känner sig helt utanför vårt svenska samhälle. Det är samma sak som med indianerna i dagens USA, Samer och indianer är helt utanför samhället som dem lever i.

Samerna i dagens samhällen

Dagens samer är svenska medborgare med samma rättigheter i sina liv som alla i Sverige. Men än idag blir samerna kränkta av samhället och vanligt folk i Lappland i norra Sverige. Vanligt folk kränker ofta det samiska folket på många sätt. För man ser samer inte som andra svenskar Många begår brott mot samer i norra Sverige bara för att dem är samer. Den svenska polisen jobb är att utreda dessa brott. Men ofta har polisen problem att lösa dessa brott mot samer

För vanligt folk ser ner på samerna och Säger inget till polisen vad dem vet om brottet. För dem är samer det gör att polisen ofta avskriver dessa brottmål mot samer och fallet blir olöst för polisen

Om en någon från samerna blir hotade eller misshandlad så har polisen problem att lösa dessa brott för folket håller tyst. Andra brott mot samerna är att utsätta renarna för något brott. Polisen måste stoppa detta brott också men samma sak där folk håller tyst om brott mot renarna. Det är förbjudet att skjuta vargar och björnar om det inte är jakttider. Jagar man varg och björnar ändå så får dem fängelse. Men polisen har problem att stoppa jakten på vargar och Björnar i norra Sverige. Men griper polisen någon för dessa brott blir det straff för det. Om det inte är jakttider för Vargar och björnar att säga.

I bland så begår något ett brott mot samernas renar. Det är långa fängelse domar på såna brott i vårt samhälle. För man får inte skada djur i Sverige det står i den svenska lagern för att skydda alla djur Raser i landet Det gäller även samernas renar dessa djur får inte dödas eller skadas. Men om såna brott händer får polisen problem att lösa dem för folket tycker inte om samerna. Detta är en stor förakt mot det samiska folket. Men polisen får ofta avskriva brott mot samerna och deras djur för polisen får ingen hjälp att lösa dem. Men svenska lagen står på samernas sida mot kräkningar och brott mot samer. För dem är svenska medborgare. Men polisen får ofta problem att lösa dem för folket håller tyst om brotten. Det är som det brutala morden i Malmö ingen vågar tala om vem mördaren är för de kriminella har makten i Malmö.

Samernas nationaldags är den firas den 6 februari. Denna dag har frias sen 1992. Alla samer firar denna dag i hela norden. Det är en stor fest den dagen för samerna. Denna dag är ett bevis på att samerna är svenska medborgare med samma rättigheter som andra svenskar har i Sverige. Men den kampen för samernas rättigheter har varit mycket lång i samernas historia. Men än i dag måste samerna kämpa hårdare än andra svenska medborgare för sin rätt till sina liv och kultur i Lappland i norra Sverige.

Den stora jakten

Det var en mörk kväll i januarimånad i Stockholm. i en stor mat affär var det några kunder kvar innan denna affär skulle stängda En av kunderna var en ung kvinna med barnvagn som handlade mat i affären . Då kom det en ung man med en pistol i sin hand denna man hade en mörk rånluva på sig över huvudet detta var ett våldsamt rån i en stor mat affär.

Den unga rånaren hotade den unga flickan i kassan med sin pistol och ville ha pengar från kassan . Den unga Mamman med barnvagnen blev stel av skräck för hon var nära kassan och rånaren hon tänkte på sitt barn som låg i barnvagnen. När rånaren höll pistolen mot hennes huvud.i kassan. Nu kom det en vakt springande mot rånaren och nu gick allt fel i rånet . För den unga rånaren och höjde sin pistol och sköt ner vakten som sprang emot rånaren.

Vakten föll ner på golvet så blodet rann ner på golvet. Sen råkade rånaren även skjuta ner den unga mamman med barnvagnen i affären .Denna unga mamman föll ner på golvet med svåra skottskadeor på sin kropp. Då flydde den unga rånraren i från den stora mat affären. Nu kom det massor av poliser till affären . Detta var ett blodigt misslyckad rån för vakten låg död på golvet medan den unga mamman låg svårt skadad på golvet. Den unga mamman fördes med ambulans till sjukhuset med svåra skador på kroppen . Medan barnet fick följa med till sjukhuset tills barnets pappa kom till sjukhuset och tog hand om barnet. Då var den unga mamman inlagd på sjukhuset för svåra skottdskador . Men vakten låg död på bårhuset.

Nu började polisens stora jakt på den unga rånaren. Det var kommisarie Johan , Linda och Sara som jagade denna rånare och mördare . mordgruppen i Stockholm jagade denna unga man som man ansåga som mycket farlig människor med en pistol i sin hand . stor polisstyrka jagade denna farliga rånare .

Polisen Sara kom på vem rånare var för han stod i polisens papper. Denna unga man var en känd brottsling och knakare som gjorde vad som helst för att få till heroin och kokain. Därför var han så farlig dessutom var han nu en farlig mördare. Hela Stockholms poliskår jagade nu denna rånare överallt. Polis hellikopptar flög och jagade denna brottssling. Det var kommisarie Johan som var lerdare för denna polisjakt på mördaren.

Denna unga man var misstänkt för mord på vakten , mordförsök på den unga mamman med barnvagnen. Han var även misstänkt för ett grovt rån mot mat affären.

Nu gick en unga rånaren och mördaren på en gata i Stockholm . Kom det massor av polisbilar emot honom. den unga mannen höjde sin pistol mot polierna som kom. Poliserna Linda och Sara kom fram till denna mördare och bad honom att lägga ner sin pistol. Men mördarern höjde nu sin pistol mot poliserna Linda och Sara och hotade dem med pistolen på den mörka gatan,Då sköt en ung polisman ett skott mot mördaren och föll ner på marken med skottsakdor på sin kropp. Nu sprang Linda och Sara fram till den unga mannen på gatan och grep honom. Lnda satte handbojer på den unga mördaren. Nu kom denna brottsling till sjukhuset för sina skottskador.

Efter sjukhuset kom mördaren till häktet i Stckholm och man låste in honom där. Den unga mamman som blev skjuten under rånet fick lämna sjukhuset med sin sambo och barnet i sin barnvagn. Denna unga mamma var sjukskriven i ett halvår innan hon började jobba igen .

Den unga brottslingen och mördaren dömdes av domstolen till livstids fängelse för mordet på vakten och mordförsök på denna unga mamman. Mannen dömdes även för grovt rån och knarkbrott av domstolen . Den unga mördaren hamnade i ett fängelse för sina brott på livtidsfängelse.

En stor polis insatts mot en knarkliga

Nu skulle polisen göra en razzia mot en knarkligan en stor polisryrka stormade denna knarkliga . Poliserna Linda och Sara var med på denna polisinsatts mot knarkligan . polisen grep massor av kända knarkbrottslingar .

Polisen hittade massor av knark och vapen från knarkligan . man grep dessa knarkbrottslingar som häktades för sina brott. Man grep de två ledarna för knarkligan i Uppsala .dessa två ledare häktades för knark brott och vapenbrott. Poliserrna Linda och Sara var med denna stora polisinsatts mot denna knarkliga.Efter långa rättegångar dömdes dessa knarkbrottslingar till långa fängelsestraff av domstolen i Stockholm. dessa brottslingar kom till olika fängelser i Sverige.

Mordet på en vapenhandlaren

Per var en vapenhandlare i Stockholm som sålde vapen till de kriminella gäng i Stockholm. Denna mörka sena kväll skulle han gå hem när en mörk bil stannade Då steg en man ut från bilen och gick mot vapenhandlaren Per .Denna man tog fram ett vapen och sköt ner Per brutalt vid hans bil . Per föll död ner till marken och sen sprang mördaren där i från mordplatsen. Rätt fort kom det polisbilar till mordplastsen. Poliserna Johan , Linda och Sara kom till mordplatsen .

Mordgruppen i Stockholm upptäckte att mordoffret Per var en ökänd vapen handlare som sålde vapen till krimnella gäng och kända brottslingar i Stockholm. Nu låg vapen handlaren Per brutalt mördad på gatan. Han var skjuten med flera skott i sin kropp,

Mördaren hade fort försvunnit från mordplatsen Polisen Sara tog kort på mordoffret medan Linda gick runt och frågade folk vad hade hänt. Rättsläkaren sa till kommisarie Johan att vapen handlaren blev brutalt avrättad av mördaren. Under tiden jagade polisbilar efter mördaren i Stockholm..

Nästa dag frågade kommisarie Johan vad kan vara motivet till mordet på vapen handlaren Per till mordgruppen i Stockholm. problemet var att Per sålde vapen till krminella gäng och kända brottslingar . Dessa vapen var smugglade och stulna vapen . Att Per sålde vapen till Maffian i Stockholm gjorde inte mordutredingen lättare. Nästa problem var att man hade inte ett spår efter vapen handlaren Pers mördare .

Poliserna Linda och Sara skulle nu gå igenom Per alla skumma kunder i Stockholms undre värld som Per sålde vapen till. Poliserna Linda och Sara ska gå genom misstänkta inom det kriminnella gäng i Stockholm. som kan ligga bakom mordet på vapenhandlaren Per,

Samma natt hände två bombattentat i Stockholm .En känd brottsling skulle köra till möte denna natt När han steg in i sin bil och vred om bilnycklen då sprängdes denna bil i luften . Det blev hård en smäll mitt i bostadhusen många fönster gick i sönder av detta bomdattentat mitt i natten. Den kända brottslingen avled på en gång av dettaa bomdattentat . poliser och brandkåren kom fort till bilen hade ssrängts i luften vid bostatd husen.

Samma natt sprängdes en bomb i en trappa vid några bostashus. När bomben sprängdes då slet det sönder dörrar fönster vid denna bomdattentat Men vid denna bomattentat blev ingen dödad eller skadad. Men polisen och brandkåren kom till platsen där bomben hade sprängt sönder trappan vid lägenherna .

Polisen upptäckte nästa dag att mannen som mördades vid bilbomben var en kompis till vapen handlaren Per. Bomben som sprängdes vid trapphuset där bodde en känd brottsling med sin famlj Denna brottsling var också en kompis till vapen handlaren Per. Mordgruppen i Stockholm såg att det fanns ett samband mellan dessa bombattentat och mordet på vapen handlaren Per. Sara och Linda förhörde nu denna brottsling vad han visste om mordet på Per Sen fick brottslingen vittnes skydd av polisen om han vittnade mot dem som låg bakom mordet på Vapen handlaren Per.

Nu slog Stockholms polisen till mot kriminella gäng i staden . stora polis styrkor stormade kända brottslingsar i Stockholm . Men två kända män som var bra på att göra bomber och sprängmedel greps. Dessa två män låg bakom de två bombattentaten som dödade en människa med en bilbomb. Nu grep polisen mängder med kända brottslingar i staden som tillhörde krminella gäng.

En brottsling var misstänkt för mordet på vapen handlaren Per. Nu hade man den som mördade den skumma vapen handlaren Per i Stockholm . Denna mördare blev häktad för mordet på Per.

Men man grep flera krimminella brottslingar i staden . Det var mordgruppen med kommisarie Johan och poliserna Sara och Linda som hitta dem som låg bakom mordet på vapen handlaren Per . många brottslingar var nu häktade i Stockholm.

Men i Staden Paris i Frankrike. Bodde en annan kompis till vapen handlaren Per. Denna svenska brottsling skulle en sen natt gå in till sin bostad i Paris . Då kom det en mörk bil som stannande och en man steg ur bilen. Denna man bara sköt ner den svensksa brottslingen till döds den natten. Nästa dag fick polisen i Paris ringa till Stockholms polisen om att en svensks brottsling var mördad i staden Paris Denna brottsling kände vapen handlaren Per mycket väl. Polisen i Paris har nu en svår mordutreding på en svensk brottsling .

Jakten på den farliga mannen

Det var en varm sommar natt i Stockholm. En ung kvinna gick hem från en fest .När kvinnan gick hem från denna mörka park då kom det en mörk figur över henne det sista man hörde var att kvinnan skrek till i natten sen var det tyst i parken. Nästa dag hittade man den döda kvinnan i parken . Hon var strypt till döds och hon Var utsatt för grova övergrepp. Poliserna Linda och Sara var på mordplatsen. Sara tog kort på den döda kvinnan medan Linda frågade ut folk i Parken om dem hade sett något under natten.

Den döda kvinnan låg strypt i Parken . kommisarie Johan tänkte att detta är ett brutalt sexmord det handlade om Johan och de andra poliserna misstänkte att mördaren var den våldtäksman som har härjat i Stockholm under våren. Många kvinnor och flickor blev offer för denna sexbrottling. Nu ett sexmord också tänkte kommisarie Johan . Poliserna Linda och Sara var mycket arga av detta brutala mord att inte polisen grep denna våldtäksman innan han begick detta sexmord , tänkte Sara och Linda. Om detta mordfall. Nu började polisen i Stockholm en hetsjakt på denna farliga mördare man måste hitta honom innan fler kvinnor blir mördade av denna sexbrottsling. För sexbrottslingar är de farligaste brottslingar i samhället för dem går mer på sina sjuka behov därför var måste man hitta mördaren fort innan han slår till igen mot kvinnor i samhället.

Poliserna Sara och Linda gick nu igenom alla misstänkta sexbrottslingar för att kolla upp dem om mordet på kvinnan i Parken. Sara och Linda hittande en misstänkt som passar som mördaren. Denna man hade kommit ut från ett fängelse Straff i våras. För sen började sexbrotten mot kvinnor i Stockholm. När han kom från sitt fängelse straff. Mordgruppen började nu kolla upp denna sexbrottsling noga.

Polisen Linda tog in mannen på förhör i timmar på polishuset . Linda och Sara förhörde denna brottsling noga och man tog DNA prover på honom Men sen fick mannen lämna polishuset.

Men Mannen var misstänkt för detta brutala mord på kvinnan i Parken. Då satte Kommissarie Johan spaning på den kända sexbrottslingen.

Nu spanade polisen på den kända brottslingen i en vecka hände ingenting med den farliga sexbrottslingen han levade ett normalt liv , Men en vecka efter mordet på kvinnan i Parken. Gick mannen ut i natten medan poliserna Sara och Linda var bakom honom hela tiden.

Nu gick dem misstänkta mannen in i en mörk park. Medan poliserna var bakom mannen. En kvinna gick hem från sitt jobb denna natt . Då kom den farliga mannen bakom henne och grep tag i henne . Denna kvinna skrek av stor skräck när mannen grep tag i henne. Då kom poliserna Sara och Linda fram mot den farliga Mannen. Nu sprang denna man för livet medan poliserna jagar honom i parken. Poliserna Sara och Linda sprang efter mannen Till slut föll mannen ner på marken då grep Sara och Linda den farliga mannen i parken. Medan en polisbil kom till dem. Dessa poliser tog tag i mannen och förde in honom i polisbilen. Nu fördes den farliga mannen till polishuset.

Sara och Linda höll hårda förhör med mannen som greps i parken. Efter långa polisförhör med mannen. Till slut erkände mannen sexmordet på kvinnan som han ströp till döds till parken. Mannen pratade även om sina andra grova sexbrott mot kvinnor i Stockholm sen i våras. Nu häktades mannen för ett sexmord och flera andra sexbrott mot kvinnor..

Mordgruppen i Stockholm hade stoppa en mycket farlig man från att begå fler sexbrott mot unga kvinnor i Stockholm Efter en lång rättegång dömdes den farliga mannen till livstids fängelse för ett mord på kvinnan i parken. Mannen dömdes även för många sexbrott i Stockholm. Nu sitter denna farliga sexbrottsling i ett fängelse avdelning för mycket farliga sexbrottslingar där ska han sitta för att skydda alla unga kvinnor i vårt samhälle för så farlig var denna man för samhället . Denna farliga sexbrottsling har livstidsfängelse.

Polisen Linda möter en galen man

Allting började med att mannen Carl gick hem till sin exfru Frida denna kväll Carl han fick inte besöka sin exfru Frida för han har besöksförbud efter flera års kränkingar och misshandel av sin exfru Frida. Denna kväll gick han hem till Firda ändå. Hon vägrade att släppa in honom till lägenheten . Då blev Carl helt galen han sparkade sönder dörren till lägenheten . Carl tog fram sin kniv och började misshandla och knivhugga sin exfru Frida blev knivhuggen brutalt i lägenheten. Carl bara högg kniven mot Fridas kropp . Sen låg hon död på golvet med många knivhugg i sin krop, sen lämnade Carl lägenheten.

Kriminalpolisen Linda kom till mordplatsen. Det var Linda som utrede mordet på Frida.Denna kvinna låg död på golvet med flera knivhugg i kropp. Nu fick polisen Linda höra att den misstänkta mördaren var hennes exman Carl som hade mördat

Frida i hennes lägenhet denna man hade besökförbud efter flera års misshandel och kräkingar mot Frida undrer deras äkenskap. Nu har han mördat henne också tänkte Linda. I mordgruppen efterlyste polisen Linda mannen Carl för mordet på sin exfru Frida . Nu började en stor jakt på den misstänkta mördaren Carl, Polisen Linda gick ut tidnigar och tv nyheterna om mannen som mördade sin exfru Frida. Hela poliskåren jagade honom nu i Stockholm

När Carl såg att han var efterlyst överallt av polisen Linda blev han helt galen för att en polis kvinna jagar honom. Då väntade Carl på Linda utanför polishuset. När Linda kom ut från sitt jobb . Då steg Carl fram till Linda och hotade henne med en kniv och en pistol han tvingade in Linda i sin bil Nu hade Carl kidnappat polisen Linda utanför polishuset. Linda såg att Carl Var helt galen han var mycket arg för att Linda jagade honom därför skulle han srraffa henne brutalt. Carl höll en pistol mot Linda och hotade henne. Men Linda var en polis så när några polisbilar kom efter dem. Då slog Linda till Carl hårt det blev ett hårt slagsmål mellan Carl och Linda . Då stormade några poliser bilen och grep mannen Carl för mordet på sin exfru Frida och kidnappnigen av kriminalpolisen Linda .

För dessa brott dömdes Carl för mordet på sin exfru Frida och kidnappnigen av polisen Linda. Mannen Carl fick livstidsfängelse för sina grova brott av domstolen . Carl sattes i ett välbevakat fängelse.

Polisen Sara söker efter en mördare

Denna dag skulle polisen Sara jaga en mördare i Stockholm. Den unga mannen Kent väntade på sin exflickvän Jonna . När exflickvännen Jonna kom med sin nya pojkvän på gatan hand i hand. Då steg Kent fram och tog fram sin pistol och sköt ner Jonna och hennes nya pojkvän på öppen gata i Stockholm . Sen flydde denna mördare från mordplatsen. Kent mördade sin exflickvän Jonna och hennes nya pojkvän av ren svartsjuka.

Kriminalpolisen Sara från mordgruppen i Stockholm fick i uppdrag att jaga Kent för dubbelmordet på Jonna och hennes Pojkvän. Polisen Sara tog fram all fakta om mordfallet. Kent och Jonna hade haft ett förhållande . Men Jonna blev kär i en annan kille och gjorde slut med Kent. När Jonna nu blev ihop med den nya killen Då köpte Kent en pistol och sköt ner Jonna och hennes nya pojkvän på öppen gata med sin pistol. Detta dubbelmord var ett rent svartsjukemord.

Det var polisen Sara som jagade denna dubbelmördare i Stockholm. Hela Stockholms poliskår Jagade nu Kent för dubbelmord på sin exflickvän och hennes nya pojkvän. Polisen Sara jagade nu Kent i hela Stockholm för detta Dubbelmord. Alla polisbilar jagade i hela staden medan polishelikoptrar flög runt över staden Stockholm. Nu fick polisen Sara ett tips om vad Kent gömde sig någonstans. Kent var hos en kompis och gömde sig. .

Polisen Sara och några tungt beväpnade poliser stormade en lägenhet i Stockholm. Där grep Sara och poliserna Kent och hans kompis . Nu fördes dessa två till polishuset. Polisen Sara förhörde Kent på polishuset. Där under Saras hårda förhör erkände Kent att han Mördade sin exflickvän Jonna och hennes nya pojkvän på öppen gata med sin pistol. Kent bröt ihop helt i förhörsrummet och sa att Jonna svek honom helt när hon träffade sin nya pojkvän. Då sköt Kent Jonna och pojkvännen till döds på öppen gata . Polisen Sara lyckades att gripa denna svartsjuka dubbelmördare. För dubbelmordet på Jonna och hennes nya pojkvän dömdes Kent till livstidsfängelse. Kent sitter nu i en fängelse cell på kumla fängelset bland andra farliga mördare och våldsbrottslingar Kent har livstidsfängelse för två mord i Stockholm.

En misstänkt spion Jane Horney spion

Det var hösten 1944.i den danska huvudstaden Köpenhamn. Den danska motståndrörelsen hade ett möte om den unga svenska kvinnan Jane Horney. För dem misstänkte att denna svenska röd håriga kvinna Jane Horney var en spion. För Jane Horney hade kontakter både med tyska hemliga polisen Gestapo och danska motståndrörelsen Men danska motståndsmän misstänkte att svenskan Jane Horney var en spion för tyskarna. Därför hade motståndsrörelsen i Danmark ett möte om Jane Horney

Dessa motstånds män dömde den röda håriga kvinnan Jane Horney från Sverige till döden i Köpenhamn en höst dag 1944. Där med skulle danska lönnmördare planera att mörda Jane Horney för att stoppa en svensk farlig spion som gick tyskarnas ärende i Danmark..

Den svenska kvinnan Jane Horney levde ett farligt liv i Köpenhamn under andra världskriget.. För Jane Horney hade kontakter både med tyska hemliga polisen Gestapo och danska motståndsrörelsen.

Men Jane Horney var kanske även dubbel agent i så fall. För Jane Horney träffade även agenter från de engelska hemliga polisen och även ryska agenter har hon kontakt med. I Köpenhamn och Stockholm träffade Jane Horny massor av agenter från hemliga polisen i hela världen.

Stockholm under andra världskriget var det fullt med agenter och spioner för Sveriges huvudstad Stockholm var ett centrum för agenter från hela världen. Dessa spioner hade sina baser i Stockholm. Mitt i allt detta fanns den röd håriga kvinnan Jane Horney som träffade en rad mystiska agenter i Stockholm och Köpenhamn. Men den svenska hemliga polisen hade spaning på Jane Horney hela tiden. För den svenska polisen hade misstankar att Jane Horney var en spion eller dubbelagent. För man misstänkte att Jane Horney var en spion av den svenska hemliga polisen .

Danska lönnmördare kommer till Stockholm

Nu under hösten 1944 kom det två danska lönnmördare till Stockholm för att mörda den röd håriga kvinnan Jane Horney Dessa två danska lönnmördare hade pistoler för att skjuta kvinnan Jane Horney. Två danska mördare från motståndrörelsen hade pistoler i sina händer i Stockholm. En gång så tog dessa två mördare fram sina pistoler och sköt mot Jane horney i staden men då kom polisen Då försvann dessa två lönnmördare från platsen. Nu grep hemliga polisen Jane Horny . Hon fördes till häktet i Stockholm För hemliga polisen skulle undersöka om Jane Horney var en agent och spion för tyskarna.

Hemliga polisen frågade sig varför danska motståndrörelsen hade dömt Jane Horney till döden och försökt mörda henne i Stockholm Men polisen ville helst veta om Jane Horney var en farlig spion för andra stater. Efter långa polisförhör släppte man Jane Horney från häktet för den svenska hemliga polisen hade Jane Horney som en svensk spion Under tiden planerade danska motstånds rörelsen nya mord planer mot svenskan Jane Hórny ,

Planer på att mörda Jane Horney

Den danska motståndsrörelsens planerande nu nya planer på att mörda den svenska kvinnan Jane Horny. Efter mordförsöket på Jane Horny under hösten 1944 måste man börja om att avrätta den farliga spionen och agenten Jane Horny för den danska motståndsrörelsen

Kriget i Danmark hade varit svårt för danskarna Den tyska krigsmakten hade makten i landet. Men under året 1943 hade engelska krigsplan bombat staden Köpenhamn mycket brutalt. Engelska krigsplan bombade det tyska högkvarter i Staden Köpenhamn . Detta tyska högkvarter stod i brand den natten

Men det engelska krigsplanen råkade även bomba andra hus i Köpenhamn som stod i brand en natt året 1943.

Under tiden begick danska motståndrörelsen flera avrättningar och mord på folk som var för de tyska nazisterna som hade makten i Danmark. Dessa brutala mord var mycket blodiga i Köpenhamn Under kriget. Danska motståndrörelsen var bra på att avrätta sina fienden.

Under hösten 1944 hade två danska lönnmördare försökt mörda svenskan Jane Horny men det misslyckades när mordförsöket hände i Stockholm. Men då började en ny mordplan att avrätta den rödhåriga kvinnan Jane Horny. Efter nyåret 1945 skulle danska motståndsrörelsen sätta igång att mörda den farliga svenska kvinnan Jane Horney. Danska motstånds män kom till Sverige för att mörda den rödhåriga kvinnan som var en farlig tysk spion.

Mordet på Jane Horney

Det var den 18 januari 1945. På en fin restaurang i den skånska staden Malmö. Där satt Jane Hornby och åt middag med sina danska vänner .Dessa danska vänner kände Jane Horny väl från Köpenhamn. Dom åt got mat på denna restaurang i Malmö. Jane Horny hade det riktigt trevligt under denna middag med sina danska vänner från danska motståndsrörelsen Men en av dessa danska vännerna var hennes mördare Efter middagen på restaurangen i Malmö- körde dessa danskar människor från danska motståndsrörelsen till en fiskebåt i Skåne. Där steg Jane Horny ombord på fiskebåten med sina danska vänner . Fiskbåten skulle till Köpenhamn med Jane Horny.

För Jane Horny hade lovats av danska motståndrörelsen att komma till Köpenhamn för att frias från misstankar att hon var en spion . Men det var en stor lögn för hennes mördaren fanns redan ombord på fiskebåten. Det var en blåsig natt för fiskebåten i färden mellan Skåne och Danmark . ombord fanns den rödhåga kvinnan Jane Horney med sina danska vänner från danska motståndsrörelsen. Det blåste mycket den natten för fiskebåten.

Mitt i natten sa man till svenskan Jane Horney att den hon skulle träffa väntade på henne uppe på däck ombord. Jane Horny steg nu ut i natten på fiskebåtens däck . Men när hon kom ut var det ingen där hon tittade ut i det blåsiga havet. Då kom Jane Horneys mördare fram bakom henne . Denna danska mördare tog fram sin pistol och sköt Jane Horney i ryggen med sin pistol. Den rödhåriga svenska kvinnan Jane Horney föll död ner på fiskebåten Den danska mördaren var en ung dansk man från danska motståndsrörelsen. Nu hade danska motståndsrörelsen avrättat en farlig svensk kvinna för att hon var en tysk spion.

Efter mordet på Jane Horney la man hennes kropp i stora segel med järn saker på sig . Sen slängde dem den döda kroppen i havet som sjönk ner i havet. Jane Horneys döda kropp försvann spårlöst ner i havet mellan Skåne och Danmark. Sen körde fiskebåten till Köpenhamn med folk från danska motståndsrörelsen.

Nu var den svenska kvinnan Jane Horney spårlöst försvunnen. Detta hände den 18 januari 1945.

Några månader senare kom det engelska trupper till Danmark, Den tyska krigsmakten flydde tillbaks till Tyskland igen. Nu kom freden till det danska folket. Den danska motståndsrörelsen och polisen grep nu alla danska förrädare som hade jobbat för tyskarna . Det gällde även danska kvinnor som hade ett förhållande med tyska soldater. Dessa danska kvinnor rakade man av håret på deras huvudet och ritade ett nazist kors på deras kroppar Dessa danska kvinnor var förrädare mot Danmark när dem hade en tysk pojkvän eller man. Det fanns många danska barn som hade en tysk pappa dessa barn kallades för tysk ungar under deras uppväxt sen kom freden i Maj månad 1945 till Danmark . Men då hade den svenska kvinnan Jane Horney varit försvunnen i flera månader.

Mordfallet Jane Horny

I juli månad 1945 anmälde Jane Hornys pappa sin dotter som spårlöst försvunnen sen den 18 januari 1945 till polisen. Men den svenska polisen kände väl till den röd håriga kvinnan Jane Horney. För den svenska hemliga polisen hade henne som en spion i Danmark, Därför misstänkte den svenska polisen att danska motståndsrörelsen hade avrättat henne i januarimånad. Men den Svenska polisen öppnade en mordutredning . Men den danska polisen la locket på så det gav inget av värde året 1945.

Tolv år senare året 1957 då öppnade svenska polisen upp mordet på Jane Horeny igen. Men den här gången var det en större utredning om mordet på den svenska kvinnan. Nu kom det svenska kriminalpoliser till Köpenhamn och började förhöra folk från danska motståndsrörelsen . Den här gången fick svensk polis en större bild hur mordet gick till mot Jane Horney. Nu visste svensk polis hur Jane Horney mördades en kall januari natt. Hon blev brutalt avrättad ombord på en fiskebåt av en dansk mördare från danska motståndsrörelsen Denna danska mördare bara sköt ner henne med en pistol. Men Jane Horney är fortfarande spårlöst försvunnen för den svenska polisen .

Men polisen i Köpenhamn la åter locket på om vem som mördade den rödhåriga kvinnan Jane Horney -.denna danska mörare greps aldrig för detta mord. För polisen i Köpenhamn tyckte att det var inget mord utan en avrättning av en farlig svensk Spion . Därför blev mordet på den svenska kvinnan Jane Horney aldrig löst hela mordfallet är helt olöst än i dag.

Än dag har man inte hittat Jane Horneys döda kropp. Någonstans i havet mellan Skåne och Danmark kan Jane Horneys döda kropp ligga på havets botten. Men över 70 år har gått sen mordet på Jane Horeny så det är inte troligt att kroppen finns kvar än idag. För under havet finns det mycket fiskar och djur som har sett till att kroppen har försvunnit helt.

Men mordet på Jane Horney är ett svårt fall att lösa. För det hände under andra världskriget, när danska motståndsrörelsen brutalt bara avrättade Jane Horney . Men i Danmarks ögon var Jane Horney en mycket farlig Spion för tyska krigsmakten. Därför blev hon brutalt avrättad av danska motståndsrörelsen . Polisen i Köpenhamn har sett till att Jane Horneys mördare aldrig fick ett hårt straff för detta brutala mord på den rödhåriga kvinnan Jane Horney från Sverige.

Vampyr jägaren Astrid och vampyr kvinnan från Ungern

En mörk natt kom det en ond vampyr kvinna till staden Göteborg. Denna mörka vampyr kvinna hade röda ögon och stora vampyrtänder. Denna vampyr kvinnan var fem hundra år från landet Ungern från staden Budapest som denna kvinna föddes i för flera hundra år sen . Men nu var hon en ond vampyr. Denna natt kom hon till staden Göteborg och månen var rund och full. Det var början på en lång mardröm för vampyr jägaren Astrid.

Vampyr jägaren Astrid mötte denna onda ungerska vampyr kvinna samma natt på en kyrkogård i staden Göteborg Astrid gick på kyrkogården när den mörka vampyr kvinnan stod framför henne.

Denna vampyr kvinna flög på Astrid Denna vampyr kvinna var mycket stark och våldsam. Men vampyr jägaren Astrid klarade sig på grund av att Astrid hade ett stort kors och visade för vampyr kvinnan då blev hon en stor fladdermus och flög i väg i natten.

Läraren Jonas visste på en gång vilken vampyr kvinna det var. Jonas sa till Astrid och gänget i skolan, att denna vampyr kvinna kommer från Ungern i Östeuropa. I den ungerska huvudstaden Budapest hade denna mörka vampyr kvinna sin stora skräck centrum. Jonas sa mer att, nu har denna mörka vampyr kvinna kommit till Göteborg. Vampyr jägaren Astrid tyckte att nu måste vi ha en plan för att stoppa denna mörka vampyr kvinna från Ungern.

Vampyr jägaren Astrid och hennes gäng gjorde upp en plan för att slå till mot vampyr kvinnan och hennes vampyrer. Astrid gjorde många vapen. Andra i gänget hämtade kors och heligt vatten från Kyrkan. Nästa natt slog vampyr jägaren Astrid och hennes gäng till mot den mörka ungerska vampyr kvinnan i Göteborg. Vampyr jägaren Astrid och hennes gäng stormade nu den mörka vampyren från Ungern. Det blev hårda strider i det mörka huset som den ungerska vampyr kvinnan var i denna mörka natt.

Det var blodiga strider i det mörka huset. Astrid och den mörka vampyr kvinnan från Ungern. Medan Häxan Helga och demon flickan Sofia dödade alla de andra vampyrerna i det mörka huset. Alla dessa vampyrer blev till aska.

Nu kom slutkampen mellan vampyr jägaren Astrid och den onda vampyr kvinnan som var ungerska. Denna vampyr kvinna hade röda ögon och stora huggtänder. Det var en stark vampyr kvinna som hade många mörka krafter. Men denna natt satte vampyr jägaren ett kors mot hennes huvud och högg en träpåle rätt in i vampyr kvinnans kropp. Samtidigt som Vampyr jägaren Astrid högg av denna vampyr kvinnan huvud. Då blev den ungerska vampyr kvinna till bara aska Nu var den ungerska vampyr kvinnan som var fem hundra år död av Astrids hand. Sen gick vampyr jägaren Astrid och hennes gäng hem genom den stora staden Göteborg.

Den unga flickan som var fånge hos trollen i skogen

Den 16 åriga flickan Greta var i skogen en söndag i Småland. Det var en vacker höst dag i skogen som Greta gick i Smålands skog och plockade svamp Då kom det två stora troll som grep tag i den 16 åriga Greta och slog henne i huvudet så hon svimmade av . De två trollen la Greta i en säck och gick ner i skogens underjorden . Nu var Greta troll tagen . Det var när trollen kidnappa människor ner till trollens mörka värld.

När den 16 åriga Greta vaknade fick hon en chock igen för det stod några stora troll och tittade på henne. Då kom det ett gamla troll gubbe som sa till den unga Greta att han skulle gifta sig med henne för han behövde en ny fru. Då skrek den unga Greta till av skräck och fasa. Det var en trollgubbe som var tre tusen år i sin höga ålder. Flickan Greta som var 16 år blev brutalt chockade att hon skulle gifta sig med en trollgubbe på tre tusen år.

Alla stora trollen blev mycket glada att trollgubben skulle gifta sig med den unga tonårsflickan Greta på 16 år. På natten innan bröllopet mellan Greta och trollgubben skulle hända, kom det fram två små troll till Greta som gav henne två trollmedel. Det ena medlet var ett stark gift så att Greta kunde förgifta trollgubben det andra trollmedlet Skulle göra att Greta kunde rymma från trollens mörka värld . dessa två trollmedel fick Greta av två småtroll före hennes bröllop med den tre tusen åriga trollgubben.

Nästa morgon gifte sig Greta med trollgubben. Men Greta la ner det starka giftet i trollgubbens bägare. Greta och trollgubben blev gifta med varandra den morgonen i trollens stora sal. Men när trollgubben drack ur bägaren blev han förgiftad av detta trollgift. Det gjorde att den tretusen åriga trollgubben började komma eld från hans trollkropp sen sprak trollgubben i tusen bitar då var trollgubben död.

Då började den 16 åriga Greta springa bort från den mörka trollvärld i underjorden. Greta sprang ut i skogen och upp till vägen .Där såg en polisen hennes för Greta var efterlyst som försvunnen av sina föräldrar. Polisen körde hem Greta till sina föräldrar. Den 16 åriga Greta skulle aldrig tala om för någon att hon blev troll tagen den dagen hon försvann i skogen . För ingen hade trott henne än då.

Varulven kommer fram till full månen

Det var en mörk fullmåne natt som skräcken började. En varulv kom till den lila byn i Dalarna Denna varulv såg man i byn en natt när full månen var upp i himlen. Det var en stor varulv med mycket hår och hade en stor käft med stora tänder. Varulvens ögon var gula av ondska när varulven stod och ylade utanför byn. Nästa dag hittade man en död man vid ängen som var varulvens offer. Denna man var helt uppsliten i kroppen av varulvens blodiga mord på den äldre mannen i byn i Dalarna. Polisen gjorde nu en mordutredning om mordet på denna man.

En månad senare kom varulven tillbaks till byn igen . Två kärleks par satt i en bil denna full månes natt. Då hoppade den stora varulven upp på bilen. kärleksparet skrek av skräck och körde där ifrån med full Fart. Detta kärleks par kom undan denna stora varulv.

Samma natt blev en hemlös man offer för varulven För Varulven anföll den hemlösa mannen och slet honom i bitar. Sen ylade varulven i full månens sken. Denna varulv var en ett stort monster som mördade människor i den lilla byn i Dalarna. Polisen sökte efter denna mördare men hittade inte mördare. Men två bröder i byn visste om att en varulv var lös i byn i Dalarna. Dessa två bröder visste hur man dödar en varulv. Dessa två bröder smälte ner alla silver saken till silverkulor som kunde döda en varulv. Nästa fullmåne ska dessa två bröder döda denna varulv som härjar i byn.

Nästa fulla måne i byn väntade de två bröder på Varulven med vapen med silverkulor. I denna full måne natt kom den stora varulven på landsvägen. När varulven såg dessa två bröder och anföll dessa bröder på landsvägen. Varulven sprang mot dessa bröder, detta monster var rasande arg och farlig och sprang mot bröderna När varulven anföll dessa bröder. Då öppnade de två bröderna eld mot varulven. Dessa silver kulor träffade denna varulv med flera skott . Det gjorde att varulven flög rätt in till ett träd och var död. Sen blev denna varulv till byns unga präst som var detta monster som satte byn i skräck i Dalarna.

När den unga varulven nu var död så var skräcken över i denna by i Dalarna. Nu måste denna by få en annan präst efter som prästen i byn var varulven. Nu var skräcken över i byn i Dalarna .

Tidsforskaren som kom fel i tiden

Forskaren Anders hade gjort en tidsmaskin så han kunde åka tillbaka i historien och se historiska saker. Anders hade sett många historiska händelser med sin tidsmaskin. Som andra världskriget eller franska revolutionen till riddare tiden under medeltiden. Men Anders var en tidsforskare. Men denna dag skulle allt bli fel för Anders . Anders tänkte se ett slag under första världskriget. Men när Anders tyckte på knappen på tidsmaskinen då gick allt fel för tidsmaskinen small till och tidsforskaren kom miljontals år tillbaka i tiden på jordens historia. Nu såg tidsforskaren Anders att en röd lampa var tänd på tidsmaskinen var sönder.

När Anders gick ut från tidsmaskinen fick han en stor chock för när Anders kom ut i en tid när dinosaurierna levde på jorden. För över 65 miljoner år sen. Det värsta var att tidsmaskinen var helt sönder och Anders skulle aldrig komma i rätt tid i hans liv. För tidsforskaren Anders hade kommit helt fel i tiden och skulle aldrig mer komma hem igen till rätt tid.När Anders kom ut i tiden när dinosaurierna levde på jorden. Anders såg stora dinosaurier som gick runt på marken . Då stod det en stor dinosaurier och tittade på honom. nu började den stora dinosaurien jaga tidsforskaren Anders.

Anders sprang medan den stora dinosaurien och sprang efter honom. Till slut föll Anders till marken och den stora dinosaurien åt upp honom Så slutade tidsforskaren Anders sitt liv medan den stora dinosaurien åt upp honom för över 65 miljoner år sen.

Vampyr jägaren Astrid och den mörka demonen

I ett hyreshus i Göteborg kom det en dag en stor mörk demonen som satte skräck i folket i hyreshusets källare. I denna mörka källare kom denna mörka demon som gick till anfall när en hyresgäst kom ner i den mörka källare .

När en hyresgäst kom ner i den mörka källaren då kom denna mörka demon fram och skrämde och spred Fasa i den mörka källaren. Det var ett stort hyreshus som denna mörka demon hemsökte denna källare. Ingen i hyreslägenheterna vågade nu gå ner till denna mörka källare. En av hyresgästerna tipsade vampyrjägaren Astrid om denna mörka demon i källaren vid hyreslägenheten

Nu kom vampyrjägaren Astrid, demonen flickan Sofia och häxan Helga till hyreslägenheterna. Astrid och de två andarna flickorna gick ner till den mörka källaren . Det var helt mörkt ner i källaren när dessa tre flickor gick i denna mörka källare . Då kom den mörka demonen till anfall mot dessa tre flickor, men vampyr jägaren Astrid gick till anfall mot denna stora mörka demon. Det blev en lång kamp mellan den mörka demonen och Vampyr jägaren Astrid .

Medan häxan Helga och demon flickan Sofia läste mörka böner i den mörka källaren . Så kämpade vampyr jägaren Astrid och dem mörka demonen. Till slut högg vampyr jägaren Astrid av den mörka demonens huvud och då var denna mörka demon död i den mörka källaren. Där med var skräcken över för hyresgästerna vi denna hyreslägenheterna.

En mörk natt på kyrkogården

Patrik och hans flickvän Jenny gick detta par genom en mörk kyrkogård. Patrik och Jenny gick hand i hand ge genom denna mörka kyrkogård som var en mycket mörk november natt. Detta var natten mellan Lördagen och Söndagen. Denna kyrkogård var mycket mörkt denna november natt.

Då kom de levande döda fram på Kyrkogården. Dessa levande döda jagade nu Patrik och Jenny genom kyrkogården De levande döda grep tag i Patrik och drog ner honom ner till underjorden för att bli en levande död. Men Jenny sprang vidare på kyrkogården medan de levande döda jagade henne. Till slut grep de levande döda tag i Jenny och drog ner henne till de levande döda i underjorden.

Nu var Patrik och Jenny en av de levande döda som gå omkring på kyrkogården som levande döda . En hemsk mardröm i dödsriket. Nu går Jenny och Patrik som två levande döda på denna kyrkogård.

Vampyr jägaren Astrid möter Dracula

En mörk natt gick vampyr jägaren Astrid på Göteborgs kyrkogård Vampyr jägaren Astrid jagade vampyrer på denna kyrkogård. Då stod en lång mörk vampyr och tittade på Astrid Medan Astrid jagade en vampyr och döda denna vampyr. Då kom den långa vampyren emot henne. Denna långa mörka vampyr hade fina kläder med släng kappa på sig. Denna vampyr hade röda ögon med stora vampyr tänder. Denna långa vampyr buga sig och sa till vampyr jägaren Astrid. att han var den kända vampyren Dracula.

Vampyr jägaren Astrid bara stirrade på den långa vampyren från Rumänen. Astrid förstod att denna långa vampyr var den ökända Dracula från Rumänien. För vampyren Dracula var en av världens farligaste vampyr. Vampyr jägaren Astrid bara stirrade på vampyren Dracula från Rumänien.

Dracula kom till Göteborg för att träffa den ökända vampyr jägaren Astrid för att kämpa mot henne i strid. Då tog Astrid fram Sin träpåle och högg mot Dracula Men då blev Dracula till en fladdermus framför Astrids ögon. Sen flög den stora fladdermusen i väg i den mörka natten.

Vampyr jägaren Astrid sprang till läraren Jonas och sa att den ökända vampyren Dracula har kommit till Göteborg för att kämpa mot henne läraren Jonas Samlade nu hela gänget till ett kris möte om att vampyren Dracula har kommit till Göteborg för att kämpa mot vampyr jägaren Astrid .

Ett kris möte på skolan

Nu hade läraren Jonas ett krismöte på skolan om att vampyren Dracula Läraren Jonas hade läst om Vampyren Dracula. Läraren Jonas sa till vampyr jägaren Astrid att denna vampyr Dracula är den farligaste vampyr som du ska kämpa emot för han är den ökända vampyren Dracula som är så väl känd i historien.

Astrid och häxan Helga och demon flickan Sofia hade ett kris möte om den ökända vampyren Dracula som kom till Göteborg för att kämpa emot vampyr jägaren Astrid. Alla i gänget skulle läsa om vampyren Dracula innan vampyr jägaren Astrid skulle kämpa emot den kända vampyren Dracula som nu härjade i den svenska staden Göteborg för att kriga emot den ökända vampyr jägaren Astrid.

Samma natt gick den unga studenten Malin hem från en student fest det var en mörk natt. Då kom vampyren Dracula över Malin det hon såg var en lång vampyr med fina kläder som började hugga i Malins hals. Sen drack Dracula studenten Malins blod från hennes hals. Samma natt bara försvann studenten Malin från staden Göteborg . Hur mycket polisen än sökte efter Malin då hittade man inte Malin någonstans. För då var studenten Malin en Vampyr hos vampyren Dracula.

Vampyr jägaren Astrids Jagar Dracula

Astrid och hennes gäng försökte hitta Vad vampyren Dracula bodde någonstans. Men hade problems att hitta vad han bodde någonstans . Men vampyr jägaren visste att vampyren Dracula hade flytta från Rumänien . denna ökända vampyr hade kommit till Göteborg för att kämpa emot vampyr jägaren Astrid. Men vad Dracula bodde någonstanns visste inte Astrid och hennes gäng ,

Vampyren Dracula bodde i ett mörkt hus i Göteborg. Där bodde han i den mörka källaren med andra vampyrer i sina kistor i denna källare. Det var en Mycket mörk källare som kistorna med dessa vampyrer låg och sov under dagarna. När den mörka kvällen kom då kom vampyren Dracula upp från sin kista och gick ut på stan.

Dracula gick genom staden Göteborg denna mörka kväll. senare på kvällen blev Dracula en stor varg som var i närheten av vampyr jägaren Astrid och hennes gäng. Den stora vargen såg på detta gäng med sina röda ögon. När Astrid gick ut en stund då såg hon denna stora varg som såg på henne med sina röda ögon. När Astrid jagade vargen då sprang vargen sin väg . Men Astrid hann inte i kapp denna stora varg. Sen blev denna stora varg till vampyren Dracula som tittade med sina röda vampyr ögon. Sen blev Dracula till en fladdermus och flög i väg i den mörka natten. Nästa morgon låg Dracula i sin kista medan andra vampyrerna låg i sina vampyr kistor. Nu sover dessa nattens barn till vampyrer och Sover sin dödens sömn i sina kistor i det mörka huset.

Jakten på vampyren Dracula i Göteborg

Vampyr jägaren Astrid och hennes gäng jagade vampyren Dracula i staden Göteborg. Häxan Helga och demon flickan Sofia forskare om denna vampyr Dracula från Rumänien. Medan vampyr jägaren Astrid sprang runt och sökte vad denna vampyr kunde var. Men staden Göteborg är en Mycket stor stad.

Nästa natt gick Astrid på kyrkogården då kom vampyren Malin emot henne med sina röda ögon . bakom Malin stod vampyren Dracula nu blev det kamp mellan Malin och vampyr jägaren Astrid . Dessa två slogs på kyrkogården men så blev vampyren Malin en fladdermus som flög i väg i natten . Medan vampyren Dracula blev till en stor varg som sprang i väg från Kyrkogården.

Nu förstod vampyr jägaren Astrid att slå Dracula skulle behövas mer planerad sätt att döda denna vampyren Dracula från Rumänien.

Vampyr jägaren Astrid söker vidare efter Dracula.

Vampyr Jägaren sökte i hela Göteborg efter vampyren Dracula utan att hitta honom någonstans. En mörk natt sökte Dracula kom hon in till ett mörkt lager då kom vampyren Dracula emot henne som ett stort monster med två huvuden stora röda ögon detta monstrets tänder var mycket stora. Detta monster kom emot Astrid med stora steg. Men vampyr jägaren Astrid visade upp sitt kors och det heliga vattnet från Kyrkan. Då blev detta stora monster till en stor fladdermus som flög runt och försvann från det mörka lagret. Nästa natt hittade vampyr jägaren Astrid det mörka stora huset som vampyren Dracula bodde i då bestämde sig Vampyr Jägaren Astrid att slå till nästa natt. Vad Astrid inte visste var den natten skulle bli till mardrömmarna natt för vampyr jägaren Astrid och hennes gäng i kampen emot vampyren Dracula.

Slutkampen mot vampyren Dracula

Denna natt gick vampyr jägaren Astrid och hennes gäng in till det mörka stora hus som vampyren Dracula bodde när detta gäng kom till trappan ner till källaren då stod vampyren Malin i trappan och väntade på gänget. Nu fick Astrid kämpa emot vampyren Malin en stund men Astrid högg en påle i vampyren Malins kropp då blev hon till bara aska kvar av henne.

Nu gick gänget ner till källaren i det mörka huset. i denna mörka källare fanns det några vampyr kistor som stod där . nu öppnades en vampyr kista och vampyren Dracula kom upp i källaren . Nu Kämpade vampyr jägaren Astrid och vampyren Dracula mot varandra. Medan resten av gänget kämpade emot andra vampyrerna i källaren. Astrid och vampyren Dracula kämpade i denna källare det blev till en mardröms natt för dem som kämpade denna natt.

Astrid och Dracula kämpade nu hårt i den mörka källaren. Till slut satte Astrid ett kors mot Draculas huvud så han skrek av chock. Då högg vampyr jägaren sin träpåle rätt in till vampyren Draculas kropp så det kom rök från Draculas kropp. Då höjde Astrid sitt vapen och högg av vampyren Draculas huvud som föll ner till golvet. Då blev vampyren Dracula till en hög aska på golvet. Nu var vampyren Dracula död. resten av vampyrerna dödades av häxan Helga, demon flickan Sofia och läraren Jonas. Där med var denna mardröm över för alla i staden Göteborg.

Vad hände sen?

Efter att vampyren Dracula dödades blev allt lugnt för vampyr jägaren Astrid och hennes gäng i Göteborg. Nu var det som vanligt i skolan för vampyr jägaren Astrid och hennes vänner. Läraren Jonas skrev rapporter om slutkampen mot den rumänska vampyren Dracula . En mörk del i vampyr jägarens Astrid kamp mot vampyrer och demoner som härjar i Staden Göteborg .

Även om vampyren Dracula och hans vampyrer nu var döda. Men andra vampyrer och demoner var kvar i staden Göteborg. Det gjorde att vampyr jägaren Astrid gick runt på kyrkogården och på andra ställen i staden Göteborg och jagade vampyr och demoner runt i staden. Där med var allt normalt för vampyr jägaren Astrid.

Polisen Johan kommer till Mexiko

Kommissarie Johan var på ett stort plan som flög till Mexiko. Johan skulle till Mexiko för att lösa ett dubbelmord i Stockholm han skulle även hjälpa polisen i huvudstaden Mexiko City att kolla upp det blodiga maffia kriget som pågick i Mexiko. Johan var på flyget till Mexiko. Kommissarie Johan läste om dubbelmordet i Stockholm på ett par från Mexiko. För en vecka sen skulle de unga gifta paret från Mexiko på morgonen skulle köra till sitt jobb på deras mexikanska restaurang i Stockholm. När paret skulle köra till restaurangen denna morgon då sprängdes deras bil i luften av en bilbomb som dödade detta mexikanska par. Det var en bilbomb som dödade detta par. Alla spår efter mördaren gick till Mexiko och mexikanska maffian. Därför skulle kommissarie Johan till Mexiko och hitta mördaren som mördade det mexikanska paret med en bilbomb i Stockholm.

Johan var på planet mot Mexiko medan poliserna Linda och Sara skulle vara i Stockholm och jobba där. Men Kommissarie Johan var på flyget till Mexiko för att lösa ett dubbelmord i Stockholm på ett par från Mexiko. Alla bevis var att maffian i Mexiko låg bakom att det gifta paret sprängdes luften av en bilbomb. Kommissarie Johan skulle nu hitta denna mördare som var med i maffian i Mexiko Johan visste att knark kriget i Mexiko var ett blodigt krig, Maffian hade mördat många tusen människor i landet som det var ett inbördeskrig i Mexiko mellan polisen, krigsmakten och knark maffian. Det var ett inbördeskrig det handlar om hela Mexiko var en krigszon utan like. Det var ett farligt uppdrag som kommissarie Johan hade fått. Polisen Johan tittade ut genom fönstret när flyget flög mot Mexiko.

Polisen Johan kom till Mexiko med flyget. En hög polisman hämtade honom på flygplatsen Dem körde genom huvudstaden Mexiko City med en polisbil. Det var en mycket varm dag i landet. Dem kom till polishuset där träffade Johan poliser med tunga vapen. Men även soldater från krigsmakten som kämpade mot knark maffian. Johan pratade med den höga polisen och en hög militär hur dem kämpade mot maffian i landet. På kvällen sen mötte Johan en FBI agent som kom till Johan på hotellet.

FBI agenten John

Kommissarie Johan och FBI agenten John tog en drink på kvällen på hotell baren. FBI agenten John kom från USA som jobbade med att kämpa mot maffian i Mexiko.

John hade välkomnat Johan till helvetet för detta knark krig i landet är det värsta och blodiga han hade varit med om som FBI agent i sitt jobb. Det var blodiga mord hela tiden mot människor i landet. Det var bombattentat och kidnappingar hela tiden det handlade om. Detta knark krig är som ett blodigt inbördeskrig i Mexiko sa FBI agenten John till polisen Johan på hotell baren den kvällen när dem tog en drink där.

Kommissarie Johan visade upp dubbelmordet på det mexikanska paret som sprängdes i luften av en bilbomb i Stockholm för FBI agenten John. Johan visade upp den misstänkta mördaren för FBI agenten. John kände igen denna misstänkta mördare. Denna mördare är en känd lönnmördare för maffian i Mexiko. denna man är en farlig lönnmördare inom knark maffia i landet sa John. Nästa morgon skulle Johan följa med polisen i Mexiko för att gripa folk från knark maffian

Maffian i Mexiko

Denna varma morgon körde polisen och krigsmakten ut på landet för att gripa misstänkta inom knark maffian. Tungt beväpnade poliser stormade en fabrik massor av soldater var med i denna razzia mot knark fabrik. Polisen grep alla människor i fabriken Alla gripna fördes bort till stora bilar som förde bort dessa misstänkta på knark fabriken. Dem kom till fängelser. Polisen hade tunga Vapen med sig man hittade även knark, vapen polisen Johan Var med på denna razzia på knark fabriken. Sen stormade polisen nästa knark fabrik i landet. Dessa poliser och soldater som förde bort människor till bilar och lastbilar som nu var fångar. Man förde dessa människor till fängelser i Mexiko. Kommissarie Johan var med dessa stora razzior gjorde på knark fabrikerna i landet.

Sen körde poliserna till en massgrav. Man hade hittat över 15 döda människor i en massgrav ute på landsbygden. Polisen grävde denna massgrav.

Alla offren var halshuggna i graven. FBI agenten John sa till Johan att det var knark maffian som låg bakom dessa massmord på människor som var emot knark maffian. Kommissarie Johan tittade ner på massgraven där alla halshuggna människor var. polisen Johan ryste när han såg alla halshuggna offer i massgraven.

Samma dag skulle en stor domare i domstolen köra till ett ärende i Mexiko City. När domarens bil kör på gatan då sprängdes Dommarens bil i luften. Den stora domaren dödades på en gång av denna bilbomb. Den stora bilen stod nu i brand. Detta var ett brutalt mord på en domare som jagade knark maffian. Nu var han brutalt mördad av maffian. Samma dag mördades en hög polisman i Mexiko City En lastbil körde fram och sköt ner denna höga polisman. Detta var ett blodigt mord på den höga polis mannen.

Det blodiga maffia kriget

Nu skulle en polisstyrka och krigsmakten storma en stor knark fabrik på landsbygden i Mexiko. Den stora polisstyrkan stormade knark fabriken. samtidigt anföll Mexikos krigsmakt denna knark fabrik. Kommissarie Johan var med och tittade på hela denna krigszon som det blev nu. Det blev nu blodiga strider nu på knark fabriken. Poliser och soldater öppnade eld mot knark maffian på fabriken. Samtidigt öppnade Maffian eld mot krigsmakten och polisen som stormade denna fabrik som gjorde knark. Det var blodiga strider runt fabriken. Prickskyttar sköt mot polisen och soldaterna. Då kom det krigs helikoptrar från krigsmakten som nu började bomba området med bomber. Dessa sprängde runt knarkfabriken.

Polisen Johan var nu förvånad för han förstod att nu var han i en krigszon. Johan tänkte jag har hamnat mitt i ett blodigt slag mellan knark maffian och Polisen och krigsmakten.

Man bombade sönder området brutalt knark fabriken sprängdes nu i luften av krigsmakten detta var en blodiga strider som Johan såg denna dag. Polisen och krigsmakten dödade det flesta på knark fabriken. Medan andra greps av polisen. Johan tänkte sådant här skulle aldrig den svenska polisen göra i Sverige.

Nästa dag skulle kommissarie Johan hem till Sverige igen. Johan tog farväl till FBI agenten John innan han steg på sitt plan hem till Sverige igen. John och Johan skakade han med varandra sen steg Johan på flyget till Sverige igen. Sen flög planet mot Sverige. Johan tänkte hur kunde han ha hamnat mitt i en krigszon i Mexiko. Kommissarie Johan var glad han var en svensk polis och inte var polis i Mexiko i det laglösa landet. Detta var det svåraste fall han någonsin hade haft tyckte han men nu var han på väg hem till Sverige igen. Två dagar senare kom Johan kommissarie till polishuset i Stockholm igen och fick jobba med Linda och Sara som vanligt.

Vad hände sen

FBI agenten John kom hem till USA igen. För John Hade fått ett nytt uppdrag av FBI. John skulle starta en grupp FBI agenter som skulle hitta en seriemördare som härjade I USA. Denna seriemördare hade kört runt i olika delstater och mördat en rad kvinnor nu i ett halvår Johns uppdrag var att hitta denna Seriemördare och att stoppa honom. John tog med en rad FBI agenter för att hitta och gripa denna farliga seriemördare som härjade i USA.

Kommissarie Johan skrev många rapporter om sin tid i Mexiko. Hur han hamnade i en blodig krigszon i Mexiko. när han klar med dessa rapporter till högre poliser i Stockholm. sen gick han tillbaka till mordgruppen som löste mord fall med poliserna Sara och Linda. Kommissarie Johan var Mycket glad att vara hemma i Stockholm igen med sin normala mordgrupp på polishuset i Stockholm och inte i det laglösa landet Mexiko.

 

En varulv i Göteborg

Ett kärlekspar var i sin bil denna sena fullmånes kväll. När kärleksparet var i bilen då hoppade en stor Varulv upp på bilen och anföll kärleksparet. Varulven slog sönder bilen medan kärleksparet gallskrek, varulvens stora händer slog mot kärleksparet. Då kom vampyr jägaren Astrid som sprang fram mot varulven som anföll Astrid. Astrid slogs med varulven hårt. till slut jagade Astrid varulven ifrån kärleksparet. Detta kärlekspar överlevde denna attack från en Varulv utan några skador alls. Men deras bil var helt sönder slagen av varulven Samma natt hörde vampyr jägaren Astrid hur varulven ylade i fullmånens starka sken. Då förestod Astrid att en stor varulv Var lös i staden Göteborg.

Nästa dag undersökte Astrid och läraren Jonas bilen som var sönderslagen av varulven. Jonas som var Astrids mentor undersökte bilen noga. Jonas sa att det var en varulv som varit i farten en varulv är lös i staden.

Samma eftermiddag läste Jonas, Astrid och häxan Helga om varulvar. En varulv är mellan varg och en människa. Varje fullmåne blev denna människa en varulv. För att bli en varulv måste offret bli biten av en varulv. Man kan döda en varulv med silver kulor från en pistol. Men Jonas sa till Astrid att hon måste fånga denna varulv levande för i grunden var varulven en levande människa. När Astrid hörde detta suckade hon tyngt för hon visste att fånga en varulv är mycket svårt att göra. Samma natt gick varulven genom natten i Göteborg. Varulven gick i parken medan fullmåne lyste i natten. Varulven gick genom parken i Göteborg. När Astrid gick i parken såg hon varulven då försökte hon fånga varulven, Men varulven kom undan vampyr jägaren Astrid. Medan fullmånen Var full och rund. Nästa morgon blev varulven till skoleleven Kent. Kent fick en chock att han var varulven. Tonårspojken Kent gick i samma klass som vampyr jägaren Astrid och häxan Helga.

Den onda häxan Jenny

Nästa dag läste häxan Helga en bok om trollformler. Då kom den onda häxan Jenny fram till Helga. Jenny frågade Helga om hon ville hjälpa henne med några nya trollformler. Häxan Helga sa nej till att hjälpa Jenny med mörka trollformler. för Helga gillade inte häxan Jenny som hon tyckte var en ond häxa. Samma kväll gick häxan Jenny in i ett mörkt rum. Där började Jenny läsa några mörka trollformler från en bok. Då blev Jennys ögon helt blåa av ondska. Sen kom det en mörk trollformel över rummet.

Jenny tog nu fram en ond trollformel som gjorde att hela Göteborg kom i en mörk avgrund av kaos och panik. För Jenny var en mörk häxdemon en sådan demon är mycket farliga. Häxan Jennys mörka trollformel gjorde att allt nu var kaos och panik i staden Göteborg. Den onda häxan Jennys ögon var helt blåa av ondska.

Kaos i Göteborg

Det var nu kaos i Göteborg. Bilar slutade gå på gatorna. Det hände många trafik olyckor i staden. Polisen fick rycka ut på många trafik olycka i staden. Spårvagnarna slutade gå i staden. Folket började slås på gatorna för spårvagnarna slutade helt gå så folket blev helt galna. sen kom det en stor mardröm, En grön demon flög runt i staden med stora vingar. Denna gröna demon spred skräck i Göteborg.

Vampyrerna sprang omkring som helt galna och jagade folk i staden. Vampyrerna var helt förvirrade på grund av häxans Jennys mörka trollformel över staden Göteborg. Samtidigt som den gröna demonen flög runt i staden och spred skräck över allt i staden Göteborg.

Det var ett diskotek i Göteborg som var öppen denna kväll. Ungdomarna dansade på golvet medan musiken spelade högt. Då stormade en stor varulv in till diskoteket alla på diskot skrek av skräck och sprang ut från festsalen. Varulven jagade alla på diskoteket som sprang och skrek av skräck. När ungdomarna försvann från diskoteket då sprang varulven vidare i natten i staden Göteborg. Då träffade varulven på fyra vampyrer som stod på gatan. Varulven och vampyrerna såg varandra då började dessa väsen att slås mot varandra på gatan. Det var stor slagsmål på gatan mellan en varulv och fyra vampyrer. Till slut sprang varulven vidare i natten medan de fyra vampyrerna sprang åt ett annat håll dessa fyra väsen var denna natt mycket förvirrade och allt var galet för dessa väsen denna natt när allt var helt galet i Göteborg. När vampyr jägaren Astrid gick på en gata kom den gröna demonen emot henne. Denna stora gröna demo med sina stora vingar gick nu till attack mot Astrid. Men Astrid började kämpa mot denna demon på gatan. Det blev en lång kamp mellan Vampyr jägaren Astrid och den gröna demonen med stora vingar på gatan. Till slut hög Astrid av den stora demonens huvud som föll död ner på gatan. Nu begravde Astrid denna stora gröna demo under marken i en park.

Vampyr jägaren Astrid fångar varulven.

Varulven gick på gatan när Astrid och läraren Jonas kom emot denna varulv som gick på gatan denna varulv gick till anfall mot Astrid och Jonas. Då sköt Astrid en stor pil mot varulven som träffade kroppen på varulven. Denna stora pil gjorde att varulven blev mycket trött och bara somnade på gatan.

Då kedjade Jonas och Astrid den stora varulven med kedjor. Varulven var nu helt nersövd. Astrid och Jonas låste in varulven i en stor bur som dem låste mycket noga. Astrid och Jonas hade fångat denna varulv nu skulle dem vänta till nästa morgon för se vem som Var en varulv. Sen skulle läraren Jonas prata med denna människa som var en varulv. Det var samtidigt som häxan Helga skulle ha sin slutstrid med demon häxan Jenny.

Den mörka slutstriden

Häxan Helga gick in till det mörka rummet. Där var demon häxan Jenny som låg bakom att det var kaos i Göteborg med en mörk trollformel. När Jenny såg Helga blev hennes onda blå ögon ännu mer onda man kunde nu se att Jenny var en häxdemon. Men häxan Helga tog fram sitt trollspö medan Jenny tog farm sitt trollspö. Nu blev det en blodig kamp mellan häxan Helga och demonhäxan Jenny. Dessa två häxor kämpade med sina trollspö som i denna slutstrid mellan Jenny och häxan Helga. Demonhäxan Jenny var en mycket farlig demon och en häxa Nu när det var slutstrid mellan Jenny och Helga. Då blev Jenny till en ren demon hennes ögon var helt blå av ondska nu kunde man se vilken farlig demon Jenny var. Helga och Jenny fäktades med sina trollspö i det mörka rummet. Helga och Jenny Kämpade mellan liv och död denna natt. Demonen Jenny Var nu en mycket farlig demon. Men häxan Helga var en mycket strak häxa som kunde kämpa mot denna demonhäxa.

Det kom gröna strålar från dessa trollspö som kämpade mot varandra. i det mörka rummet. Jenny och Helga kämpade hårt i det mörka rummet det var en kamp mellan dessa två häxor mellan liv och död. Till slut sköt Helga en grön stråle från sitt trollspö som träffade demonhäxan Jenny som gallskrek högt en stund sen sprängdes demonhäxan Jenny i tusen bitar i det mörka rummet. Nu var demohäxan Jenny död. och det var häxan Helga som dödade demonhäxan Jenny av sitt trollspö. Samma stund som Jenny dödades blev allt normalt i Göteborg nu var kaoset och paniken över i Göteborg allt var ny normalt igen i staden

Nästa morgon blev varulven till tonårspojken Kent som blev denna varulv. Läraren Jonas pratade med Kent en lång stund. Varje gång det var fullmåne måste Kent vara inlåst i en stor bur för som varulv fick han inte gå lös i Samhället.

Vad hände sen en månad senare?

Varulven var instängd i en stor bur. Denna varulv gick fram och tillbaka i den stora buren. Tidigt på kvällen låste man in tonårspojken Kent i buren Nu på natten var Kent en varulv som gick fram och tillbaka i buren. Medan häxan Helga och läraren Jonas vaktade varulven den natten. Häxan Helga var nu helt bra igen efter att hon dödade demonhäxan Jenny för en månad sen. Denna natt läste Helga en bok om trollformler. Medan läraren Jonas läste en bok. Hela tiden gick varulven fram och tillbaka i buren som varulven var inlåst i buren. Vampyr jägaren Astrid hade jagat och dödat några vampyrer den natten. sen gick Astrid till buren där varulven var inlåst.

Astrid tog en stol och tittade på varulven i buren. sen somnade Astrid när hon tittade på varulven i buren. För att jaga och döda vampyrer blev man trött av så hon somnade på stolen. Varulven gick fram och tillbaka i buren mycket rastlöst Det var en stor varulv som var i buren denna varulv fick inte gå löst i samhället därför var varulven inlåst i denna stora buren. På himlen var månen rund och full. När varulven såg den fulla månen då ylade varulven högt i sin bur.

Publicerad 23 november 2017

Franska riddare stormade staden Paris. Men de engelska trupperna var för starka. Det värsta var att den franska flickan Jeanne d, Arc fick en pil i kroppen och sårades. Denna flicka var den som ledde dessa franska riddare. Men nu blev flickan Jeanne d, Arc en krigsfånge hos de engelska trupperna.

Flickan Jeanne d, Arc ställdes inför rätta av en domstol från England. Detta hände under 1430-talet under hundra års kriget mellan England och Frankrike. Jeanne d Arc var misstänkt att vara en häxa. Under rättegången sa man att denna flicka hörde djävulens röst. Men flickan Jeanne d, Arc sa att det var guds röst hon hörde. Denna unga flicka försvara sig då bra i rätten att domstolen fort dömde Jeanne d Arc till döden genom att brännas på bål.

Den 30 maj år 1431,vakterna band fast flickan Jeanne d Arc på bålet i en liten fransk stad. Sen tände man på bålet med unga franska flickan. Jeanne d Arc brändes på bål levande, denna maj dag år 1431. Detta häxbål brann länge den dagen. Det var Jeanne d Arcs död genom att brännas på bål i en liten fransk stad. Detta hände den 31 maj 1431 under hundra års kriget mellan England och Frankrike. Det var den engelska kyrkan som låg bakom att Jeanne d Arc brändes på bål. I dag är den franska flickan Jeanne d Arc ett helgon i Frankrike. Jeanne d Arc är Frankrikes skyddshelgon. Jeanne d Arc står i dag som staty staden Paris.

Paris året 1789

Det var den 14 juli 1789, i Staden Paris denna dag spårade allt ut i staden. Folket i Paris omringade fängelset Bastiljen .Folket i staden stormade detta fängelse Bastiljen. Det blev mycket blodigt för folket befriade fångarna i fängelset. Folkmassan mördade många vakter denna dag. Alla fångar blev fria av Paris folket.

Det är den 14 juli 1789, franska revolutionen har börjat. Folkmassan stormar allt som har med det franska kungahuset att göra. Hus som tillhör franska staten sätts i brand. Folket i Paris vill ha bröd, mat och mer frihet för folket. Efter att man stormat fängelset Bastiljen började man riva ner detta fängelse som tillhörde den franska staten.

Franska revolutionen rullade vidare genom Frankrike. Folket på landsbyggden stormade franska grevarnas slott eller kyrkorna stormades. Franska folket tog allt mera över makten i Frankrike. Det kom nya lagar om mänskliga rättigheter. Detta var första gången som mänskliga rättigheter kom till nya lagar i världen.

I oktober 1789, tvingades den franska kungen och drottingen att flytta till Paris. När massor av Paris kvinnor tvingade kungahuset hela hovet att flytta till Paris. Men franska revolutionen blev allt blodigare. Året 1792 kom september morden till Paris. En arg folkmassa stormade grevar och andra rika människor som hade med kungen att göra, dessa människor blev mördade brutalt av folket. Folkmassan i Paris mördade de rika med knivar och andra vapen. Under septembermorden året 1792, blev det en slakt på människor i Paris. Dessa mord gjorde att blodet efter de mördade rann överallt efter dessas offer.

Den franska kungen kom till en rättegång som ledde till att den franska kungen blev avrättad. Den franska kungen blev halshuggen år 1793. Den franska drottningen dömdes också till döden och blev halshuggen i oktober 1793. Det var samtidigt som en diktator tog makten i Paris Det var den franska advokaten Robespierre tog makten i Paris. Det betyder att den stora terrorn hade kommit till Paris. Året var 1793, för nu har skräckväldet kommit till Frankrike och huvudstaden Paris.

Den stora terrorn i Paris under 1790-talet

Det hände ett brutalt mord i Paris. En hög man inom franska revolutionen, låg i ett bad när en kvinna kom in till honom. Kvinnan gav mannen en lista med namn på folkets fiende. När mannen i badet, läste denna lista., tog kvinnan fram en stor kniv och högg mannen i badet till döds med kniven. Mannen var död på en gång. Kvinnan som mördade mannen i badet greps på en gång av polisen i Paris. Kvinnan som mördade mannen i badkaret kom till rätten och dömdes till döden och blev halshuggen för detta brutala mord. Motivet till mordet var att kvinnan var besviken på hela revolutionen. Kvinnan som mördade mannen i badkaret var för att stoppa den terror våg som var över Frankrike. Men mordet på mannen i badkaret skulle bli att terrorn ökade i stället i landet

Diktatorn Robespierre satt nu Frankrike i skräck. Allt spårade ut i staden Paris. Människor halshöggs på löpandet band på torget i Paris. Fängelserna var överfulla med fångar som hämtades i fängelset och kördes till sin avrättning. Hela Paris var i kaos när man avrättade människor i mängder. Det kom så mycket blod på torgen för dessas halshuggningar i Paris Människor var på torget och hurrade när någon blev halshuggen.

Diktatorn Robespierre fick för stor makt tyckte många. Julimånad år 1794, kom en statskupp mot Robespierre. Denna diktator blev överfallen av dem som gjorde kuppen mot honom. Det slutade med att diktatorn Robespierre dömdes till döden och kom till ett torg i Paris. Där på torget blev diktatorn Robespierre halshuggen. Alla som jobbade med diktatorn Robespierre blev halshuggna. det var slutet för den stora terrorn i Frankrike. Tusentals människor blev avrättade eller mördade under den stora terrorn under 1790-talet.

Men Franska revolutionen är början på dagens värld. Även om det är kaos och brutala avrättningar. Så föddes ändå mänskliga rättigheter till hela världen. Franska revolutionen är en stor händelse för Paris och Frankrikes historia även om denna historia är mycket blodig för den franskas historia

Paris befrielser året 1944

Den 6 juni år 1944. Lands steg USA och England trupper på Normandis kust i Frankrike. Nu började befrielsen från tyska trupper i Västeuropa. Trupper från USA , gick mot den franska huvudstaden Paris. Folket i staden levde i skäck för den tyska krigsmakten. Men USAs trupper kommer allt närmare staden Paris. Den franska motståns grupper tog fram sina vapen för att slå till mot de tyska trupperna i Paris, i augusti månad år 1944, slog franska mostånds grupper till mot tyska trupper i den franska staden Paris.

Det är den 19 augusti 1944. Tyska trupper rullade på Paris gator. För att kolla att allt var lugnt på staden, denna varma sommar morgon Paris. Då öppnade franska motstånds grupper eld mot tyska trupper. Det blev hårda strider i Staden. Hela Paris folk hade vapen i sina händer. Tyska trupper och franska motstånds grupper sköt på vandra. Hela Paris var i ett krigs zon. Det var våldsamma strider i hela Paris. Franska prickskyttar sköt på tyska trupper hela tiden. Tyska trupper satte in sina stridsvagnar i staden Paris. Skotten i ekade på Paris gator denna augusti dagar.

Polisen i Paris stod på folkets sida, dessa poliser gav folket vapen för att strida mot tyska trupper. Paris folk hade vapen mot dessa tyska trupper. Tyska soldater sköt mot folket. Det var strider på Paris gator. Många stupade och skadades på Paris gator dessa dagar. Franska mostånds grupper kämpade mot dessa tyska trupper men dessa motstånd grupper väntade på USAs trupper.

Den 25 augusti 1944, befriade USAs trupper staden Paris. Hela saten var i en folkfest. USAs trupper grep alla tyska soldater. I Staden. USAs trupper rullade på Paris parad gata. Polisen i Paris grep alla franska landsförrädaren som hade jobbat för de tyska trupperna. USAs trupper har befriat Paris från tyska trupper. Nu var hela Paris i en stor folkfest. Folket i Paris var fria från tyska trupper. Hela Paris folk dansade på den stora staden gator.

Dagens Paris en stad i Europa

Staden Paris är en av Europas vackraste städer. På kvällen kan man se Eiffeltornet lysa upp staden. Hela staden lyser med många lampor. Frankrikes huvudstad Paris är en miljonstad i dagens Europa. Många turister kommer till Paris varje år. Många svenska turister kommer till staden Paris. Frankrike är ett av Europas största länder. Frankrike är med i EU. Frankrike är en stormakt när det gäller EU. Folk från hela världen bor i Paris. Turister kommer varje år till staden. Svenska turister kommer till Paris man räkna ut att över tusentals svenska turister kommer till denna franska huvudstad varje år.

Det kända märket för Paris är Eiffeltornet. Det är ett stort torn med spets. På natten lyser Eiffeltornet upp. Man kan åka upp i Eiffeltornet och titta ut över den stora staden Paris.

Året 2015, kom terroristerna till Paris. På en rockkonsert började dessa terrorister öppna eld på människor. Många dödades och Skadades under denna blodiga terrordåd. Terroristerna bara sköt ner människor under rockkonserten. Polisen i Paris slog till och kom på en gång där terroristerna var och sköt vilt. Men andra terrorister tog en judisk affär som gisslan också. Polisen omringade den judiska affären. Man satte ut prickskyttar omkring denna affär. Den franska polis styrkan var tränade att kämpa mot terrorister. Polisen i Paris fick utkämpa blodiga slag mot dessa terrorister. Samtidigt grep. Polisen massor av misstänkta terrorister under dessa blodiga dagar i Paris.

Det var inte första gången som terrorister slog till i Paris För några år sen angrep några terrorister en tidning. Dessa terrorister bara sköt ner dem i tidningen. Motivet var att tidningen hade hånat profeten Mohamed. Terroristerna mördade dem på tidningen brutalt.

Frankrike har haft problem med terrorister i många år nu. Krigen i Syrien och Irak har gjort att terrorist hotet ökat i Frankrike. Men polisen i Paris har en polisstyrka som kämpar mot dessa terrorister från mellanöstern. Denna polisstyrka ska slå till fort när terroristerna slår till i Frankrike. Men folket i Paris lever ett normalt liv i staden, även om terrorister hotar staden Paris och folket i staden.

Staden Paris är en av Europas största och vackraste städer i Europa. Det är kärlekens stad säger man. På natten lyser Eiffeltornet upp staden Paris som är mycket vackert.

 

 

Publicerad 20 april 2017

Det var en vacker junidag i England. Några munkar var ute och jobbade utanför klostret. När det kom stora krigsfartyg från norden uppseglande. Det som hände sen har gått till historien. Krigare från Norden stormade klostret och kyrkan i staden. Historiens första vikingattack har börjat.

Dessa nordiska krigare dödade många munkar i klostret. Man tog guld och värdesaker från munkarna. Även kyrkan angereps av dessa krigare som mördade prästen och tog alla kyrkans värde- saker. De nordiska krigarna tände eld på kyrkan och klostret. Även staden stod i brand. Dessa mordiska krigare dödade folket i staden. Många blev slavar eller trälar som det heter i norden. Medan staden stod i brand, fördes folket till krigs båtar som trälar. Krigarna tog alla värdesaker med sig på båtarna. Folket i staden såg sin stad som stod i brand. Medan folket i staden fördes som slavar till norden.

Detta hände året 793 i England. Detta var historiens första viking attack i historien. Där med började vikingatiden i vår historia. En stor tid i vår nordiska historia. Det var en våldsam och blodig tid i historien. Men också en tid som var en rik tid där norden blev en stormakt. Än i dag pratar man i hela världen om Vikingatiden som är den mest kända för nordens historia.

Vikingatiden var under slutet av järnåldern det var mellan forntiden till medeltiden. Man hade många gudar på den tiden. Det var innan gud och Jesus kom till norden. En nordisk krigare kom till Valhall när han stupade i kriget. Det fanns gudar som åskguden Thor, som red över himlen så åskan gick medan blixtarna kom över himlen.

Många nordiskka krigare kom till dagens Turkiet och blev legoknektar i den turkiska krigsmakten Det nordiska vikingarna kom över allt i världen från norden till Asien kom det vikingaskepp med dessa krigare som satte skräck och fasa över hela världen.

Den 8 juni 793 började nordiska krigare angripa England. Det var början på en tid som historien minns med fasa och skräck när nordiska vikingar angrep världen med krig och terror över världen. Men det var en stor tid i nordens historia. Det hela började en junidag år 793.

Vikingafärder i Ryssland under 800-talet

Det var en stad i Ryssland. Som vikingaskeppen angrep, dessa nordiska krigare stormade fram och brände och plundrade staden. Vikingarna tog kyrkans skatter och tände eld på kyrkan. Dessa nordiska krigare dödade människor från staden. Men framför allt så tog man slavar till krigsskeppen. Som fördes bort medan staden stod i brand.

Nordiska vikingar seglade genom Ryssland. Man seglade på floderna i Ryssland. Först gjorde man affärer med städer och byar. Man ska komma ihåg att vikingarna var smarta affärsmän också. Men på hem vägen så angrep man städerna och byarna, som man plundrade och brände. Då tog man också slavar på slav marknaden. Att döda människor var inte det normala utan att ta människor som slavar var det man fick in pengar på. Dessa nordiska krigare var mycket duktiga och smarta affärsmän i grunden.

Vikingarna gjorde små räder i ryska städer och byar som man plundrade och brände. Men man tog alla skatter från kyrkan och klostren innan man brände ner dessa byggnader. Många präster och munkar blev dödade av dessa krigare. Sen försvann vikingarna från platsen med skatter och slavar från staden. Detta var små räder som man gjorde sen försvann man fort från staden som stod i brand.

På vissa ställen i Ryssland slog man sig ner och byggde upp kolonier som man tog makten över. På detta vis kunde Vikingarna bygga upp samhällen som städer som finns än i dag i Ryssland. Man hade marknadsplatser där man sålde guld, kläder och slavar i mängder. De blev dem mycket rika på. Man gjorde vikingar färder över floderna i Ryssland, Ukraina, Vitryssland. Men även länder som Estland och Litauen.

Man seglade på småfloder i Ryssland tvärs igenom detta stora land. Man kom till dagens Turkiet. Man kom till staden Istanbul. Där vikingarna blev legoknektar till kejsaren i staden. Kejsaren behövde bra krigare i sin krigsmakt. I dag heter staden Istanbul i Turkiet. Men vikingarna var även i väst Europa och härjade under vikingatiden Dessa nordiska krigare var överallt i världen på den tiden. Detta hände under 800-talet, som var under järnåldern i historien.

Havets vargar kommer till väst Europa

Nu kom havets vargar till väst Europa. Vikingaskepp angrep England och Frankrike. Nordiska krigare satte skräck i folken över hela Europa. I Normandie hade vikingarna en stor koloni. Vikingarna angrep städer som Paris eller London. Dessa nordiska krigare slog till över allt med att bränna och plundra.

Under 800-talet, hade vikingarna stora kolonier på Island. Vikingarna hade Island som en bas till sina kriga färder över världen. Men där fanns vanliga bönder som levde på jordbruk också. Även bönderna hade slavar också. Slaveriet var en stor del av samhället på den tiden.

Nu kom nordiska vikingar till Amerika också. Dessa krigare bygge upp kolonier i dagens USA 600 år innan Spanien kom till Amerika på 1400-talet. I början gick det bra för vikingarna men sen försvann kolonin Troligen blev det krig mellan Vikingar och urinvånarna indianerna som gjorde att kolonin försvann i USA för Vikingarna.

När en stor hövding avled på någon Vikingafärd blev det en stor begravning. Man la den döda hövdingen på ett skepp. Sen offrade man massor av djur på skeppet. Efter det tog man fram en ung slav flicka som skulle offras. Man la ett rep om hennes hals och ströp henne, slav flickan blev knivhuggen också till döds. Där med hade den döda hövdingen en slav flicka med sig i döden. Sen tände man eld på vikingaskeppet som brann ner till grunden. Sen fick man välja en ny hövding. Efter döden kom hövdingen till Valhall.

Havets vargar satte skräck i hela Europa.Vikingarna seglade överallt dem plundrade och brände över allt från Europa till Mellanöstern.Vikingarna var störst under 800-talet och 900.talet. Sen kom tron på gud och Jesus det skulle förändra allt för vikingatiden.

Gränsen till Medeltiden

Under 1000.-talet, hade tron på Gud och Jesus kommit till norden. Det förändrade allt för Vikingarna. Detta var slutet för vikingafärderna. Men Europa hade fått en ny krigsmakt det var riddarna som kunde försvara sig mot vikingarna mycket bättre än innan. De nordiska vikingarna hade gjort sitt i historien. Vikingatiden var över.

Slutet kom med ett blodigt inbördeskrig som var mellan dem som trodde på nordiska gudar eller trodde på gud och Jesus. Den svenska Kungen kom med sina trupper och angrep det hedniska trupperna i Uppsala. Kungens trupper högg ner det hedniskas trupper i ett blodigt slag. Sen tände kungens trupper eld på Uppsalas stora hedniska tempel. Som brann ner till grunden. Många hedniska krigare avrättades brutalt. Detta hände under 1000-talet.

Sen kom den mörka medeltiden över Norden. Med kyrkor och kloster, en ny tid har kommit. Järnåldern är över. Även vikingatiden är över för nu har medeltid kommit med bara en gud, Denna gudstro har vi än i dag på gott och ont.

Källförteckning:

 • Boken: Vikingar av Tomas Blom kom ut 2009
 • Boken: Från islossning till kungarike av Herman Lindqvist kom ut 1992.

Denna historia är skriven av: Torbjörn Nilsson

Publicerad 20 april 2017

Kungens trupper omringade det stora hedna templet i staden Uppsala. Hedniska trupper stormade fram mot kungens trupper. Det blev ett blodigt slag mellan hedniska trupper och kungens trupper. Kungens trupper högg ner de hedniska trupperna. Det blev ett blodbad på krigare som trodde på nordiska gudar.

Kungens trupper omringade det stora hedna templet i staden Uppsala. Hedniska trupper stormade fram mot kungens trupper. Det blev ett blodigt slag mellan hedniska trupper och kungens trupper. Kungens trupper högg ner de hedniska trupperna. Det blev ett blodad på krigare som trodde på nordiska gudar.

Efter slaget tände kungens trupper eld på det hedniska templet i Uppsala. Man högg även ner det stora träd där man hängde upp offrade djur och slavar i trädet. Nu högg man ner detta stora offer trädet. Nu stod det stora hedniska templet i stor brand. Som brann ner till grunden.

Kungens trupper avrättade de hedniska krigarna som inte stupade i slaget. Även de hedniska prästerna som var i det stora templet i Uppsala blev halshuggna av kungens trupper. Där med var det slut med allt hedniskt i norden. Detta hände under 1000-talet i Sverige. Kungen bestämde att nu skulle det svenska folket tro på gud och Jesus. Det var förbudet att tro på Oden eller åskguden Thor. Den svenska kungen var döpt i guds tro. Det var kungens makt och kyrkans makt som bestämde nu över Sverige.

Där det stora hedna templet hade varit en gång. Byggde man nu upp stor kyrka där man skulle be till gud och Jesus.Den svenska kyrkan och kungen förstod att det fanns mer rikedomar i tron på gud och Jesus än tron på åskguden Thor.

Nu skulle det svenska folket döpas i guds tro det var lagen. Det var förbjudet att be till gudar som Oden och åskguden Thor. Det var hårda straff att be till dessa nordiska gudar i Sverige.I Staden Uppsala fanns den nya stora kyrkan där man skulle be till gud och Jesus. Det fanns även planer på kloster i staden. Munkar och präster kom till Uppsala. Men i England var det ett blodigt krig mellan nordiska vikingar och kungens trupper i landet.

Ett stort krig i England.

Året vare 1066 i England. Kungens trupper gick till angrep i ett stort slag. Det var slaget vid Hastings. Kungen var Vilhelm Erövraren en stor kung av England. I detta slag fanns nordiska vikingar. Men detta var slutet för vikingarnas blodiga framfart över världen.

Englands krigsmakt krossade alla vikingar i landet. Kungens krigsmakt var stora riddare förband som bara högg ner vikingarna, det blev ett blodbad på nordiska krigare. Slaget vid Hastings var ett bevis på att vikingatiden var över. För världen gällde nu bara riddare. Kungen Vilhelm Erövraren rensade ut de nordiska vikingarna i England och Frankrike.Man tog fram nordiskas krigare och halshögg dem. Man la dem stora massgravar

Man har grävt upp dessa halshuggna vikingar i dagens England. Det var rena massakern på vikingarna. Det kallas också för etnisk resning i dagens värld. Englands riddare begick etnisk resning på vikingarna i landet. Kungens trupper avrättade alla nordiska krigare i landet. Englands Kung Vilhelm Erövraren tog slut på sista vikingarna i historien. För nu har medeltiden kommit till välden. Då var krigsmakten riddare som red fram och krossade allt i dess väg. Nordiska vikingar hade inte en chans mot dessa riddare. Vikingatiden är över för nu har medeltiden kommit till Europa och Norden . Nu var det kyrkans makt som gällde i världen.

Slut spel medeltiden i Sverige

I Sverige var det var det nu medeltid. Nu var det kyrkan och kungen som bestämde över landet. Man byggde kloster och kyrkor över allt. I staden Lund kom nu den stora kyrkan Domkyrkan till staden. Vikingatiden är över för norden. Med medeltiden kom gud och Jesus till folket. Under 1300-Talet försvann slaveriet från Sverige. Sverige blev en stat där lag och rätt gällde. Vikingatiden förvann från historien in i historiens skräp kammare

Denna historia skrevs av: Torbjörn Nilsson

Källförteckning:

 • Boken: Vikingar av Tomas Blom kom ut 2009
 • Boken: Från Islossning till kungariket av Herman Lindqvist kom ut 1992

Publicerad 22 december 2016

Nixon blir president i USA den 20 januari 1969. Det fanns många problem för den nya presidenten som kom till vita huset.

Det största var Vietnamkriget. Detta krig var nu mycket blodigt och våldsamt. Man tog in mängder av trupper till Vietnam som kostade mycket pengar. Men president Nixon var ett riktigt krigs hök. Han gav order om att öka på kriget istället. USAs krigsmakten sickade mer trupper och krigsplan till Vietnamkriget. Allt för att krossa nordvietnames i ett krig i Asien.

Men det fanns också stora problem i själva USA. Landet var inne i ett mindre inbördeskrig. Efter mordet på Martin Luther King år 1968. Hade de svarta rest sig och krävt större rättigheter i USA. Det var kraveller i städerna mellan polisen och de svarta. Några svarta startade en terrorist grupp som kallades för de svarta panterna. De begick många mord och bombattentat mot det vita i USA. Polisen och FBI hetsjagade dessa svarta pantrar för deras terror dåd. De svarta pantrarna var en grupp svarta som tog till vapen mot samhället. Dessa svarta pantrar ökade med sina mord och bomb attentat. Detta var ett bevis på att USA hade svåra problem mellan svarta och vita.

Nästa grupp problem var hippisen. Dem var i mot Vietnamkriget. De gick på gatorna och skrek, USA ut ur Vietnam. Snart gick hela folket med och var emot Vietnamkriget. Då slog polisen till mot dem på gatorna. Det blev hårda kravaller i städerna mot Vietnamkriget. Bilar sattes i brand i kravellerna. Någon tog USAs flagga och började tända eld på flaggan från USA. Kravall polisen slog till mycket våldsamma mot dessa kravaller mot USAs krig i Vietnam.

I julimånad år 1969. En månraket från USA landar på månen. Astronauter från USA började gå på månen. Nu kan människan gå på månen. President Nixon höll ett långt tal i vita huset. Han lovade att fler månraketer skulle landa på månen. Man skulle utforska månen noga lovade Nixon. Nixon var glad att USA kom till månen före Sovjet. För USA och Ryssland utkämpade en kapplöpning om rymden. Men det var USA som kom först till månen i julimånad år 1969.

Kalla kriget höll på som bäst mellan USA och Sovjet. Vietnamkriget var en del av kalla kriget. USA ville inte att Sovjet och Kina fick för stor makt i Asien. Det lilla landet Vietnam kom i kläm mellan två supermakter. USA förde ett stor krig i landet. Medan Ryssland och Kina stöttade nord Vietnam med pengar och vapen. Så konflikten i Vietnam var en stormakts krig om ett litet land i Asien. Nixon var en krigshök så han lovade fler trupper till Asien. År 1970 skulle kriget bli värre i Vietnam.

Vietnam kriget blir värre i början av 1970 talet

Året 1970. Kom USAs invasion av det lilla landet Kambodja. USAs krigsmakt stor bombade Kambodja. USAs trupper stormade in i landet Kambodja. Där med hade Vietnam kriget blivit värre. USAs krigsplan storbombar Vietnam och Kambodja. Samtidigt kom det fler trupper till Vietnam och Kambodja från USA

På ett universitet i USA blev det stora protester mot kriget, som slutade med att trupper öppnade eld på universitet. Många studenter dödades och skadedes svår på universitets. Presidenten Nixon fick mycket kritik för skotten på universitet I USA. Där många dödades och skadades när polisen och trupper öppnade eld på universitet.

På städerna ökad kravellerna igen. Polisen slog tillbaka mot folk som demonterade mot Vietnamkriget. Tårgas kom i mängder på gatorna. Bilar sattes i brand och folket skrek USA ut ur Vietnam. Polisen stormade ut på gatan och slog på folk med batonger. Medan bilar och USAs flaggar stod i brand.

Men krig höken Nixon gav sig inte fler trupper skulle till Vietnam. Nixon var en krigshök för han åkte alltid krigshelikopter till och från vita huset.

Så kom julhelgen år 1972. Då kom det stora krigsplan från USA och stor bombade nordvietnames huvudstad napalm bomberna bara öste ner över staden. Under julhelgen 1972 var en stor bomb angrep mot huvudstaden i Nordvietnames. Hela världen blev rasande för USAs stor bomb offensiv mot nordvietnames huvudstad. Samtidigt sprutade krigsplan växts gift över Vietnam som förstörde landets natur.

USAs soldater stupade i mängder i kriget. Många soldater blev skadade för livet i fronten. Men Nixon bara tog in fler trupper. Nixon gjorde soldaterna från USA till kanon mat i kriget. Men Nixon bara tog fler trupper till Vietnam hela tiden

Året 1972, åkte Nixon till Kina som statsbesök. Han träffade Kinas ledare och diktator Mao i Kina. Man diskuterade avtal och Vietnamkriget. USAs försökte med vänskap band med Kina. Det blev ett avtal mellan Kina och USA. Presidenten Nixon partade länge med Kinas diktator Mao i Kinas huvudstad Peking.

På gatorna i USA ökade kravellerna i städerna i USA. Folk skrek USA ut från Vietnam men kravall polisen slog tillbaka helas tiden mot folket som var i mot Vietnam kriget.

Folket i USA var i mot president Nixon. För kriget i Vietnam var för våldsamt och kostade för mycket pengar. Soldater kom hem i likkistor och ännu fler kom hem skadade för livet från kriget. Många tyckte i USA att Nixon var en stor skurk som var en president i landet. Folket i USA visste inte hur rätt det var. För Nixon var en stor skurk. För snart kommer en skandal som kommer skaka om hela USA och Presidenten Nixon Var den största skurken i den historien. Det var början på president Nixon stora fall.

Watergate skandalen i USA och Nixons stora fall

Året var 1972. Det blev ett inbrott i Watergat hotellet i Washington. Polisen kom och grep dem som låg bakom inbrottet. De som begick inbrottet var några kubaner som häktades för inbrott av domstolen. Här kunde historien ha slutat om inte det kom fram att det var valfusk det handlade om. Man gjorde inbrott för att se till att presidenten Nixon skulle få mer röster i Valet.

Det blev en skandal i vita huset. Även om Nixon vann valet och fick var kvar som president I USA. Så kom sanningen fram till slut för Nixon. Inbrottet på Watergate hotellet var bara toppen på isberget. Det var valfusk och svarta pengar och mutbrott till höga politiker så att Nixon skulle var kvar som president i USA.

Polisen och FBI startade en större utredning om det här. Senaten i Washington ställde till med förhör i senaten. Presidenten Nixon hotades av riksrätt och kunde få fängelse. Det var mutbrott och svarta pengar och val fusk. Nixons grova brott hade kommit fram.

I augusti 1974 av gick president Nixon som president för USA. Watergates skandal fällde honom och han avgick som president för USA. Han fick nåd så han slapp straff. Men de som jobbade för honom fick kortare fängelse straff men fick nåd rätt fort av den nya presidente.

Watergate skandalen fällde president Nixon så han fick avgå. För president Nixon blev en stor skurk i vita huset. President Nixon avled år 1994 i en naturlig död. Men i historiens ögon är han en stor skurk.

 

Den här historien är skriven av Torbjörn Nilsson

Källförteckning:

 • Boken den sårbara supermakten av Erik Åsrad kom ut år 2009

 

Publicerad 22 december 2016

En ny president. John F Kennedy blev USA president, år 1961. En början på en lycklig tid i USA. John F Kennedy var en ung president som alla i USA älskade.

Efter andra världskriget blev USA ett drömland för alla. Som slogs för frihet och demokrati för världen. Man hade kärnvapen men dessa hade bara används två gånger det var mot Japan 1945. Men nu var det i början av 1960-talet i USA. President John F Kennedy var som en kung för landet. Hans bror Robert Kennedy var juristminister i USA. Hela släkten Kennedy var som en kungafamilj i USA. John F Kennedy hade en vacker fru och två barn så familjen var en dröm familj i USA. Som alla älskade.

USA var nu ett vackert drömland med John F Kennedy som president. Familjen bodde i Vita huset i huvudstaden Washington. Nu kom det stora hoppet till USA med John F Kennedy som president som gav detta hopp till folket i USA. Med ens blev landet ett drömland för hela världen.

De svarta i USA fick nu ett stort hopp av Kennedy och den svarta frihets kämpe Martin Luther King USA var nu på väg till frihets och demokratins försvarare i hela världen. Utanför Florida ligger ön Kuba. Där hade diktatorn Fidel Castro makten sen år 1959, när han tog makten på ön. USA försökte krossa Castros makt över Kuba. Så kom invasionen av Kuba.

USAs invasion av grisbukten på Kuba misslyckades brutalt. USA bombade grisbukten och sen kom invasion styrkan som bestod av ex-kubaner som ville störta Fidel Castro. Men Kubas krigs makt slog tillbaka mycket brutalt mot dessa ex-kubaner som förlorade kriget på Kuba. Ex-kubanerna greps av krigsmakten på Kuba. USAs krig på Kuba misslyckades brutalt. Diktatorn Fidel Castro var den stora vinnaren i kriget på Kuba. USA hade gjort bort sig mycket stort när de låg bakom invasionen av grisbukten på Kuba. Istället kom så Sovjet att hjälpa och stödja Kuba och diktatorn Fidel Castro.

President Kennedy fick mycket kritik av invasionen på Kuba. Många menade att John F Kennedy svek ex-kubanerna som greps efter invasionen. Många ex-kubaner vände sig mot president Kennedy och kallade honom för svikaren som svek dessa kubaner som invaderade Kuba. Nu satt dessa kubaner i fängelse eller på fångläger på Kuba

Under tiden kom det ryska trupper till Kuba. Dessa ryska trupper hade kärnvapen med sig till paradisön Kuba. Nu skulle en svår kris komma mellan USA och Sovjet.

Kubakrisen 1962 gränsen till kärnvapen krig

En spanings plan från USA hade tagit kort på ryska kärnvapen på Kuba. President Kennedy gav order om att USA var i krigstillstånd. USAs krigsflotta stängde av Kuba för att skydda USA. På andra sidan kom den ryska krigs flotta för att försvara sina kärnvapen och krigsmakt. Världen var randen till ett tredje världskrig.

USA och Ryssland stod och pekade mot varnadra med sina kärnvapen. Kubakrisen fick hela världen att dra andan av skräck och fasa. Var det ett kärnvapen krig på gång mellan USA och Ryssland. USA och Sovjet två stormakter som skulle visa hur stora dem var inför hela världen. Så här nära ett kärnvapenkrig hade världen aldrig varit förut i historien.

President John F Kennedy måste nu var lugn och kall när han förhandlar med Sovjet. Det handlade om kärnvapen ett enda fel skulle det bli kärnvapen krig mellan USA och Ryssland. President Kennedy förhandlade med Sovjets ledare Chrusjtjov om kärnvapnen på Kuba. Under tiden stod två krigsflotter och pekade med sina kärnvapen mot varandra.

Kennedy och den ryska ledaren förhandlade i dagar om Kärnvapen på Kuba. Det var dödläge mellan USA och Ryssland om Kuba krisen 1962. John F Kennedy och hans bror Robert Kennedy kämpade för att inte ska bli kärnvapen krig.

President John F Kennedy kom på en pakt med Sovjet. Om Ryssland lämnar Kuba med sina kärnvapen så ska USA inte kriga med Kuba. Den ryska krigsmakten lämnade Kuba med sina kärnvapen och USA lovade att inte kriga mot Kuba och diktatorn Fidel Castro.

Det var mycket nära att det blev kärnvapen krig i hela världen. Men Kennedys pakt med Sovjet gjorde att inte blev något kärnvapens krig. Nu var president John Kennedy en stor hjälte i hela världen han stoppade ett kärnvapenkrig året var 1962.

Kubakrisen 1962 visade hur lätt det kunde bli ett tredje världskrig med kärnvapen. Men USA och Ryssland gjorde pakt istället för ett kärnvapenkrig. Ryssland lämnade Kuba med sina kärnvapen. USA skulle inte i heller kriga med Kuba och diktatorn Fidel Castro. Efter Kuba krisen kom det nya problem för president John F Kennedy.

Maffian och Vietnam kriget började för USA

Maffian blev allt mer ett problem i USA. Juristminstern Robert Kennedy bestämde sig för att jaga maffian i USA. Men maffian hade varit i bakgrunden när John F Kennedy blev president i USA. Maffian utpressade presidenten Kennedy att ta fram fakta om hans samarbete med maffian om Robert Kennedy inte lägger ner sin jakt på maffian i USA.

Men Robert Kennedy fortsatte sin jakt på maffian i landet. Polisen och FBI grep och jagade massor av folk från maffian som kom i fängelse. Men maffian blev nu mer hotfull mot bröderna Kennedy. Robert Kennedy tänkte rensa upp inom maffian i USA. Men både maffian och FBI kännde sig hotade av bröderna Kennedy. För FBI visste om vilka affärer John F Kennedy hade med maffian innan han blev president. Man kan säga att maffian hjälpte John F Kennedy att bli president av hjälp av skumma affärer inom maffian.

Maffian började planera att göra sig av med president John F Kennedy. Maffian tog kontakt med en före detta marinsoldat det var Lee Harvard Oswald om han ville mörda president John F Kennedy. I bakgrunden fanns FBI och CIA som också ville ha hjälp att få bort president Kennedy. Men det var maffian som planerade mordet på presidenten Kennedy.

Maffian samlade sina mördare för att mörda president John F Kennedy. Man planerade mordet mycket noga inom maffian. I den mörka bakgrunden fanns FBI och CIA som också vill ha bort president Kennedy som president i USA.

Ett annat problem var Vietnamkriget. USA stödde Sydvietnam i kriget mot Nord Vietnam. USA skickade rådgivare och vapen till Sydvietnam. En dag blev det en statskupp i Sydvietnam. De två bröder som hade makten i landet störtades av krigsmakten. Dessa två bröder fördes ut av krigsmakten och sköts till döds av den nya militärjuntan i Sydvietnam. Det var en blodig statskupp i Sydvietnam. I bakgrunden fanns CIA som gav kuppmakarna pengar till denna statskupp och man mördade de två ledarna som hade makten i Sydvietnam. Nu hade en militärjunta makten i Sydvietnam och CIA hade hjälpt till att ge dem makten i landet med blod på sina händer för de två mördade ledarna som sköts till döds i Sydvietnam.

John F Kennedy hade svåra problem med Vietnamkriget. Statskuppen och morden på två bröder som hade makten i landet gjorde det bara värre för honom. Detta hände under året 1963.

Snart ska John F Kennedy till staden Dallas för en stats besök för det var valtider och Kennedy skulle hålla tal i Dallas i delstaten Texas. Men där i Dallas väntar maffian och hans mördare. Men det visste inte Kennedy när han steg ombord på planet till Dallas den 22 november 1963.

Skotten i Dallas den 22 november 1963

Kennedy kom till Dallas med sitt plan på flygplatsen i staden. Sen åkte presidenten Kennedy hans hustru var med en öppen bil genom den stora staden. I staden var fullt med människor och poliser som skulle skydda presidenten i Dallas Kennedy åkte i en öppen stor bil genom staden. Poliserna skulle skydda honom från attentats män. Men den här dagen skulle allt gå fel.

När de åkte genom en gata så small skotten mot John F Kennedy. Kulorna träffade Kennedy mitt i huvudet. Blodet sprutade ut. Halva hans huvud sköts bort. Nu small skotten mot president John F Kennedy som föll ihop i bilen. Hans hustru skrek av chock och skräck. Skotten ekade mot den stora bilen där Kennedy satt i. Den stora bilen körde till sjukhuset.

På sjukhuset dödsförklarades president John F Kennedy av läkarna. Hela världen blev mycket chockad av Kennedys död. Det var ett brutalt mord det handlade om.

Samtidigt i Dallas, mördades en polisman han sköts till döds av en pistolman. Mördaren gömde sig på en biograf. Polisen i Dallas grep på biograffen Lee Harvad Oswald för polismordet. Polisen hittade bevis på att han även mördade John F Kennedy. Det var Lee Harvard Oswald som var prickskytten som sköt presidenten i Dallas.

Tre dagar senare skulle mördaren Oswald till ett fängelse i Dallas. När de gick mot bilen som skulle till fängelset. Kom en mördare från maffian fram och sköt Lee Harvard Osvald till döds. Polisen grep mördaren på en gång. Det var Jack Ruby en kändis inom Maffian.

President John F Kennedy fick en stor statsbegravning i huvudstaden Washington. Mordet på John F Kennedy skakade om hela världen. Man misstänkter att maffian är inblandad i mordet men även CIA skulle var med i ett hörn av mordet.

Mannen som sköt Lee Harvard Oswald dömdes till döden men han avled innan han avrättades i del staten Texas. Jack Ruby hade cancer.

Mordet på John F Kennedy är fortande inte helt löst för polisen eller USA och världen. Den stora frågan är var Lee Harvard Osvald helt ensam om mordet eller var maffian och CIA med på ett mörkt sett.

Slutspel året 1968 när det var kaos i USA

Året är 1968. Det är kaos i USA. Vietnam kriget var som värst för USAs trupper i landet. Men i USA var det också oroligt. Den svarta frihets kämpe Martin Luther King mördades av en prickskytt ingen vet om maffian var inblandad. Efter mordet på Martin Luther King blev det raskrig i USA. Mellan svarta och vita i landet.

Samma år höll Robert Kennedy ett valtal på ett hotell inför valet år 1968. När Robert Kennedy gick av från talar stolen kom en mördare fram och sköt Robert Kennedy till döds på hotellet. Polisen grep mördaren på en gång. Mördaren dömdes senare till livstids fängelse. Där sitter mördaren än i dag. John F Kennedys lille bror Robert Kennedy blev själv offer för en brutal mördare. Det finns inga bevis på att maffian skulle var med om detta mord.

I städerna i USA var det kravaller mellan de svarta och polisen. USA förde ett blodigt krig Vietnam som dödade många soldater från USA. I hela världen var det protester mot Vietnam kriget. Bara i USA är det stora kravaller mellan polisen och folk som är emot kriget i Vietnam.

Efter mordet på president John F Kennedy år 1963. Var det som USA hade fallit ihop på något sätt. Det var som det var ett mindre inbördeskrig i USA. President valet år 1968 vannas av Rickard Nixon det gjorde att inbördes kriget skulle bli värre i landet. Vietnamkriget skulle bli ännu värre under president Nixon.

På en kyrkogård i staden Washington finns John F Kennedys grav. Denna president gav USA ett stort hopp för en bättre framtid. Men skotten i Dallas gjorde slut på det hoppet och drömmen folket hade i USA och hela världen.

Källförtecknig:

 • Skotten i Dallas av Regina Z Kelly kom ut år 1973
 • Den sårbara supermakten av Erik Åsard kom ut år 2009

 

Publicerad 20 oktober 2016

Det är våren 1940, som tyska trupper invaderade Frankrike. Under majmånad stormade tyska trupper landet. Tyska krigsplan storbombade Frankrike mycket stort. Den franska krigsmakten fick en stor chock av tyskarnas stora invasion av landet.

I junimånad intog tyska trupper den franska huvudstaden Paris. Tyska trupper på Paris gator. Hela Frankrike hade fallit i tyskarnas händer. Nu hade Tyskland intagit länder som Frankrike, Belgien och Holland, detta hade hänt på sex veckor.

För att försvara Frankrike från västmakterna England och USA. Gav Hitler order om att bygga en stor förvars mur runt landet. Man byggde upp en stor mur runt stranden i Normandi. Det var den tyska krigsmakten som byggde upp denna stora mur. Man byggde upp denna förvars mur vid höga stenmurar vid stranden vid Normandie.

Ökenräven Rommel tar över försvaret av Normandie

Krigshjälten Rommel kom till Normandie. Han skulle bygga upp försvaret runt Normandie. Först skulle krigsmakten bli bättre. Ökenräven Rommel som blev en krigshjälte under ökenkriget i Nordafrika. Nu skulle han ta över försvaret av Normandie.

Under tiden höll trupper från England och USA, att göra sig redo att invadera stranden i Normandie. Trupper från USA fanns redan i England. Det var en stor invasions planer som planerades av västmakterna. Nu var det våren 1944.

Krigsplan från England tog bilder över stranden i Normandie. Som krigsmakten kollade på. Man kollade stranden och den tyska försvarsmuren uppe på klipporna i Normandie på bilderna. Under våren 1944, började krigsplan storbomba viktiga mål för tyska krigsmakten. Krigsplan från England och USA fällde massor av bomber mot tyska militär område. Även järnvägen bombades av västmakternas krigsplan det var en början på invasionen av Normandie.

Det var början av juni 1944. Stora krigsfartyg från England och USA var på väg mot stranden i Normandie i Frankrike. Västmakterna skulle snart börja med ett av krigets största invasion någonsin. Invasionen av Normandie började den 6 juni 1944.

Kriget börjar i Normandie

Tidigt på morgonen hoppade fallskärms soldater ner över Normandie. Det var fortfarande mörkt ute. Dessa soldater var bakom de tyska krigsmakterna. Samtidigt började krigsplan från England och USA att ösa ner bomber över militära mål för tyskarnas krigsmakt.

Det var hårda strider i en liten fransk by Fallskärmssoldater och tyska soldater sköt på varandra. Kyrkan i byn stod i brand. Det var hårda strider i byn, dessa strider var på natten. En annan fallskärmssoldat fastnade på en annan kyrka i Normandie. Soldaten fastnade på kyrkans torn. Denna soldat blev sen en tysk krigsfånge. Men denna soldat överlevde kriget.

Fler fallskärmsoldater hoppa ner i Normandie. Det blev hårda strider mellan tyska och dessa trupper fån England och USA under tiden började den stora invasionen av Normandie.

En blodig invasion av stranden i Normandie

Nu landsteg västmakterna i Normandie. Det var tidigt på morgonen som stora krigs båtar kom till stranden. Soldater från England gick ut mot stranden. Men det blev en massaker på stranden.

För tyska trupper öppnade eld mot stranden. Tyska prickskyttar sköt från försvars mur på klipporna. Soldater från England och USA stupade ner i vattnet. Hela vattnet färgades röd av blod efter döda soldater.

Stranden helt fullt med döda soldater. Tyska soldater sköt ner soldaterna från försvars mur. Det kom även artillerield ner på stranden som dödade och skadade många soldater från England och USA.

Nu kom det krigsplan som stor bombade dessa stora försvars murar på klipporna. krigsplanen bara öste ner bomber över klipporna där tyskarna hade sitt försvars mur. Trupper från England och USA stormade in över stranden. Det kom även stridsvagnar och andra militär fordon till stranden. Men vattnet och stranden var färgades röd av blod efter döda soldater. Den värsta massakern var för några trupper från USA.

Massakern vid Omaha för USAs trupper

Den värsta massakern kom för USAs trupper vid Omaha på stranden. När trupperna från USA land steg vid Omaha blev det en slakt. För tyskarna bara mejade ner dessa soldater från USA.

Soldaterna stupade i mängder i vattnet som färgades röd av blod. Många stupade vid stranden också. För tyskarna sköt ner dem eller också öste man ner artillerield mot stranden. Som dödade och skadade många soldater från USA. Det var fullt med döda soldater överallt på stranden på havet.

Soldaterna från USA började klättra upp för den höga klippan vid stranden. Tyska prickskyttar sköt på dem hårt. Många dödades av dessa prickskyttar. Men trupperna från USA, lyckades att inta denna höga klippa på stranden från tyskarna. Men det var bara en slakt på soldater från USA, det handlade om. Massakern vid stranden i Omaha dödades flest soldater från USA. I USA är dessa soldater stora hjältar i dagens USA.

Västmakterna intar stranden

Trupper från England och USA intog stranden mycket noga. Man intog klipporna på stranden där tyskarna hade som försvars mur. Många tyska soldater stupade i striderna. Många tyska soldater blev krigsfångar

Västmakterna intog stranden vid Normandie den 6 juni 1944. Ett våldsamt och blodigt krig på stranden. För vattnet och stranden var röd av blod efter döda soldater. Ännu fler soldater var skadade av dessa strider på stranden. En del soldater blev krigsfångar också i detta krig.

USA och England hade intagit stranden vid Normandie men det har kostat många människoliv i striderna- Men det gjorde också att trupper från västmakterna kunde inta hela Frankrike.

Paris befrias i augusti 1944

Trupper från USA, gick in till huvudstaden Paris. Folket hurrade av stor lycka. Folket var fria från tyskarnas makt över dem i Paris. Trupperna från USA rullade på Paris gator. Frankrikes huvudstad var nu befriad från tyskarnas makt över staden. Den franska staden Paris befriades av USAs trupper i augustimånad 1944.

I oktober 1944, greps ökenräven Rommel av tyska SS-trupper. Rommel fick välja mellan självmord eller en brutal avrättning. Krigshjälten Rommel valde självmord och tog livet av sig. Rommel var inblanda i 20 juli kuppen. Det var då några höga militärer försökte mörda Hitler och begå en statskupp i Tyskland. Många tyska höga militärer avrättades brutalt efter denna 20 juli kupp mot Hitler.

Men Rommel fick välja hur han ville dö.Han valde självmord. För Hitler tyckte att det var bättre om krigs hjälte Rommel tog livet av sig än att tyska folket fick veta att Rommel stod på dem som låg bakom 20 juli kuppen. Till tyska folket sa Hitler och nazisterna att ökenräven Rommel hade fått en svår sjukdom och avled fort av sin sjukdom. Ökenräven Rommel fick stor statsbegravning i Tyskland.

Våren 1945, tog kriget slut i Tyskland. Då delades Tyskland mitt av. Västmakterna och Sovjet bestämde nu över Tyskland. Hitler hade tagit livet av sig i sin bunker under våren 1945. Det var när ryska trupper intog staden Berlin under våren 1945. Men Europas frihet började med dagen D med invasionen av Normandie den 6 juni 1944

Efterspel på en kyrkogård i Normandie

På en kyrkogård i Normandie ligger gravarna efter alla dessa soldater från USA och England som stupade vid invasionen av Normandie den 6 juni 1944. Även tyska soldater ligger vid denna kyrkogård. Dessa soldater från England och USA, är stora hjältar som stupade för Europas frihet. Dessa soldater offrade sig för vår frihet.

På denna kyrkogård ligger dessa gravar av soldater från USA och England, vi ska tänka på dessa soldater när vi går fria i vårt fria land för dessa soldater offra sig för oss i Europa i dagens värld

Skriven av Torbjörn Nilsson

Källförteckning:

 • Boken: Sanna historien om D-Dagen. Författare Henry Brook

Publicerad 09 februari 2016

Hiroshima staden som försvann en augustimorgon 1945

Krigsplan från USA lyfter till Japan

Det var på natten som piloterna gick ombord på krigsflygplanet. Det var mörkt ute när krigsplanet lyfte från basen. Krigsplanet var mycket stort ombord på planet fanns det en stor bomb. Det var atombomben Krigsplaners mål var den japanska staden Hiroshima som man skulle fälla atombomben på. Krigsplanet flög mot Japan och det Var mörk ute. Detta var den 6 augusti 1945.

Stilla havskriget höll på som bäst. USAs krig mot Japan höll på som värst. USA ville inte invadera Japan för det skulle kosta för många soldaters liv tyckte man. Men i USA hade man gjort ny stor bomb det var i atombomben. Som man skulle prova på några städer i Japan. Under julimånad 1945 hade man provat atombomben ute i öknen. Hela öknen blev helt vit och sen small bomben. Sen kom det ett stort svampmoln över öknen. Så nu skulle man fälla bomben över några städer i Japan.

I japan tänkte inte ge sig kriget även om landet höll på att gå under. Krigsplan från USA stor bombade städer i Japan. En natt stor bombade man Japans huvudstad Tokyo med massor av bomber hela staden var i storbrand den natten. Men Japan vägrade att ge sig i kriget. Då bestämde sig USA för att till atombomben mot Japan istället.

Så nu flög krigsplanet mot Japan denna natt med sig hade man atombomben ombord. När man var uppe i luften så såg man till att lada atombomben. Med det stora krigsplanet hade med sig små jaktplan som skulle skydda det stora krigsplanet mot japanska krigsplan.

Hela natten flög krigsplanet mot Japan det var en lugn natt. På morgonen var krigsplanet snart i Japan och på väg till staden Hiroshima

Eldhav över Hiroshima

Nu kom morgonen i den japanska staden Hiroshima. Människorna började gå till jobb och skolan. Även om det var krig i landet, levde folket som vanligt i sina liv. Staden Hiroshima hade inte bombads av krigsplan från USA väldigt mycket. Bara ibland fälldes bomber i staden men i regel kom det inga bomber från USA till staden. Men den här morgonen skulle det komma en bomb. Men det visste inte folket i staden. Folken i staden började gå till jobb och skola det var på morgonen den 6 augusti 1945.

Så kom krigsplanet från USA över staden. Krigsplanet öppnade luckan och atombomben föll ner över staden. När bomben hade fallit en stund så sprängdes artombomben över staden Hiroshima. Först kom det ett vitt sken sen kom dödselden över staden. Alla hus blåstes bort av eldsvågen. Människorna i staden hade inte en chans mot denna döds eld. En del människor bara försvann på en sekund. Andra dödades på ett värre sätt. Dem som skadades fick mycket svåra brända skador på kroppen. Hela staden var i ett jättelik eldhav. Vad ingen såg eller kände var den farliga atomstrålnigen som nu kom överallt. Himlen var helt svart och då kom det regn som var fullt med atom strålning. Det var eldhavet och atomviden som förintade staden Hiroshima.

Piloterna i krigsplanet i USA såg ett stort svampmoln över staden Hiroshima och hur eldhavet spred sig över staden. Sen flög krigsplanet hem till sin bas. Krigsflygplanet hade gjort sitt uppdrag över Japan.

Staden Hiroshima bara försvann på en sekund. Detta är människlighetens värsta uppfinning att skapa kärnvapen kan var början på människlighetens förintelse.

Människorna som överlevde atombomben över Hiroshima. Hade svåra brännskador på hela kroppen. Hela staden Hiroshima hade förintats på en sekund den 6 augusti 1945 av en atombomb

Vad hände sen

Det har gått 70 år sen atombomberna föll över Hiroshima och Nagasaki. Dagens kärnvapen är mycket mer stakare nu än då 1945. Man fällde bomberna för att få slut på kriget med Japan, men det blev istället början på kärnvapens tidevarv.

Än idag får Man lättare cancer i Japan än på andra ställen på jorden. Men värst är det i staden Hiroshima där det föll en atombomb över staden Hiroshima och nu har 70 är gått. Men än idag finns hotet om kärnvapnen kvar i vår värld.

Denna historia är skriven av Torbjörn Nilsson

Källförteckningar

 • Wikipedia

Publicerad 09 februari 2016

Franska revolutionen .

Det är den 14 juli 1789 i staden Paris i Frankrike. Det är kaos i staden Paris

För folket i staden tog till vapen och gick ut på gatorna i staden. Det var mycket oroliget i Paris för folket var trötta på att inte fanns bröd och mat till folket . folket gick genom gatorna och sjöng en sång man gick mot ett ökänt fängelse i Paris.

Den stora fängelset Bastilien i Paris var ett ökänt fängelse i Paris. folk massan omringade detta fängelse men vakterna vägrade ge sig . Då stormade folket det stora fängelset Bastilien med stor styrka man och mördade vakterna till fängelset. Fångarna i fängelset släpptes fria. Den franska revolutionen har börjat.

Folket sjöng nu sånger på gatorna. Man tände eld på hus som tillhörde det franska kungahuset. På gatorna hade man nu nya kläder som till hörde denna revolutionen som förändra för folket i Frankrike men även resten av världen.

Nu rev man ner det ökända fängelset Brasilien i Paris. Ett stort fängelse från medetiden revs nu ner. Det franska folket hurrade av glädje.

Kaoset i Paris fortsatte allt som hade med kungamakten eller den franska adeln hetsjagade man nu.

På franska landsbyggden fortsatte kaoset. Franska bönder stormade adelns slott och man plundrade och brände dessa slott många slott var i stor brand nu. Franska adelsmän greps eller flydde till andra länder.

I oktober månad var ont om mat och bröd i Paris. Då stormade en stor folkmassa det kungliga slottet utanför Paris. Denna folkmassa tvingade kungen och hans familj till Paris där det var i en husarest till en början. Men kungen och drottnigens tid var snart slut i Frankrike . Många franska adelsmän satt i franska fängelser snart skulle terrorn komma på allvar i Frankrike.

Året 1792, kom septembermorden. Massor av folk stormade adelsmän eller andra som ansågs som fender till franska revolutionen . Nu började en våg av mord på människor i Frankrike . Bara i Paris mördades många som tillhörde den franska adeln. Men även andra som ansågs var i mot den makten i Frankrike.

September morden var mycket blodiga i Frankrike. Folkmassan bara hög ner människorna med knivar och andra föremål. Men kungen och hans familj kom till ett hårt bevakat fängelser.

Franska resolutionen blev allt mer våldsamt och kaoset ökade i landet . Den franska kungen dömdes till döden av domstolen. I januari 1793, blev den franska kungen halshuggen på ett torg i Paris. Folket hurrade av glädje. Den franska Drottnigen satt i sitt fängelse och väntade på sin rättegång. Under tiden tog en diktator makten i Paris nu började den stora terrorn till Frankrike . Nu skulle bli massavrättningar och mord i Paris. Den franska diktatron som nu hade makten i landet skulle sätta skräck i hela Frankrike.

Den stora terrorn i Frankrike

Den franska drottnigen Marie Antoinette ställdes in för rätta för sina brott. Men hon försvara sig så bra i rätten att domstolen fort dömde henne till döden. Marie Antonette var i sin mörka fängelse cell och väntade på sin avrättning. Man klippte av hennes hår kort inför halshuggnigen. Sen tog man ut Marie Antoinette till en kärra och hon kördes till avrättningsplatsen. Där blev den franska drottnigen Marie Antionette halshuggen medan folket hurrade av glädje för nu var den franska kungahuset tid i Frankrike över. Drottning Marie Antonette halshöggs i oktobermånad år 1793.

Men kaoset i Frankrike fortsatte. En hög man inom franska revolutionen låg och baddade när en ung kvinna kom in till honom med ett papper över namn på statens fiende. Där tog den unga kvinnan tog fram en kniv och högg mannen i badkaret tills döds. Hans kropp sjönk död ner i vattnet. Blodet kom i vattnet. Den unga kvinnan greps på gång för mordet. Kvinnan erkände mordet. Motivet var att kvinnan var hon var besviken på att revolutionen hade blivet så våldsamt . Hon mördade mannen för att stoppa den terror våg som nu var på väg till Frankrike. Den unga kvinnan dömdes till döden och blev avrättad på torg i Paris. Mordet på mannen i badkaret var början på den stora terrorn i Frankrike.

Dödsdömda människor satt i mörka fängelser celler när vakterna kom och läste upp deras namn. Sen körde man dessa i dödsdömda människor till torgen i Paris. Där de halshöggs i mängder. Folken i Paris hurrade av glädje när dessa adelsmän blev halshuggna på torgen. Men även andra blev avrättade som man såg som den franska statens fiender. Många blev halshuggna mellan 1793 till 1794 under den stora terrorn i Frankrike.

Ledaren för Frankrike var en diktator som var en advokat från början. Nu var han en tyrann i Paris. Under hans leding halshöggs människor i mängder. Blodet rann över torgen i Paris efter avrättade människor. Medan folken på torgen hurrade av glädje för dessa avrättningar.

Under julimånad år 1794. Blev det en statskupp mot den franska diktatorn det blev en blodig kupp. Diktatorn blev svårt sårad men kom i till fängelset i Paris. Diktatorn fick döds straff av rätten. Den franska diktatorn kördes i en kärra till ett torg . Där blev han halshuggen och även dem som jobbade för diktatorn halshöggs på torgen i Paris. Den stora terrorn i Frankrike var nu över .

Samtligt var det krig mellan Frankrike och England. Franska och engelska krigsfartyg var i svåra slag mot varandra mellan dessa krigsfartyg. Frankrike var även i krig med Tyskland och Österrike. Mark trupper mellan dessa länder var i våldsamma slag mellan varandra. England , Tyskland och Österrike såg Frankrike som en farlig fiende . Franska trupper gick mot dessa länders trupper så det var ett svårt krig i Europa som pågick. Samtidigt hände det saker i Sverige också .

Maskeradbalen i Stockholm år 1792

Det är marsmånad 1792 i staden Stockholm. Det var maskeradbal på operan i staden. bland gästerna fanns det några svartklädda män med masker på sig. Dessa män väntade på den svensaka kungen Gustav 111 för att mörda honom. När den kung Gustav 111 kom ner till maskeradbalen omringader det svartklädda personerna kungen. Mördaren tog fram sin pistol och sköt kungen i ryggen. Det svartklädda personerna lämnade den dödliga kungen . man tog in kungen till ett rum för att sen köra kungen till slottet i Stockholm.

Polisen kom på en gång till maskeradbalen. Polismästaren skrev upp alla namn i balsalen. Snart kom polisen på en huvud misstänkt för skottet mot kung Gustav 111.

Polisen i Stockholm grep tidigt nästa morgon den svenska greven Anckarström för attentatet. Anckarström erkände på en gång att han sköt kungen Gustav 111. Man förde honom till häktet på en gång.

Polisen grep nu massor av svenska adelsmän för attentatet mot kungen. Polismästaren jobbade i hög tryck för att lösa fallet. Stockholms häkte var nu överfullt av Svenska aldelsmän. Polisens teori var att svenska adelsmän skulle ligga bakom mordförsöket på kung Gustav 111. När kungen Gustav 111 avled efter svåra plågor var fallet ett mordfall.

Tre misstänkta adelsmän tog livet av sig. En hängde sig i fängelse cellen på häktet. Han hängde sig med sönder rivna lakan i fängelse cellen. En annan gjorde klar sina affärer sen tog han en pistol och sköt sig själv innan polisen kom och grep honom. Den tredje adelsmanen tog en burk arsenik och förgifta sig själv med arseniken innan polisen kom för att hämta honom. Dessa tre begick självmord då kom kroppen inte vid vigd jord på kyrkogården. För begick man självmord fick man inte komma till kyrkogården eller fick en möjlighet att komma till guds paradis. Så trodde man under 1700-talet i alla fall.

Mannen som mördade kung Gustav 111. Adelsmanen Anckarström erkände mordet för polisen. Under rättegången erkände han alltihop inför rätten. Anckarström dömdes till döden av rätten. Men innan han avrättades skulle han piskas på tre torg i Stockholm.

Mördaren Anckarström piskades på tre torg. Man kedjade fast honom och piskade man honom tre gånger på olika torg i Stockholm under våren 1792. Sen fick en präst ta hand om honom en stund för att hjälpa honom inför avrättnigen så att hans själ kom till paradiset efter avrättnigen.

Sen tog man ut mördaren Anckarström till avrättnigen. Man förde honom i en kärra till avrättnigens platsen. Där fick han den sista bönen från prästen så att han kom till paradiset när han dött. Sen blev mördaren Anckarström halshuggen och även den hand som sköt kungen höggs av. Resten av möradens kropp sattes på stegel och hjul. Så slutade kungamördaren Anckarström sitt liv en vår dag år 1792.

De andra adelsmänen som greps av polisen. Dömdes av domstolen i Stockholm till livstids utvisning från Sverige. Dessa adelsmän fick lämna Sverige för gott och aldrig mer komma till Sverige igen. Men ledaren för kuppen mot kung Gustav 111. En äldre greve dömdes till livstids fängelse av rätten. Denna äldre greve fick avsluta sitt liv en mörk fängelse cell i ett stort fängelse som fanns under 1700-talet.

Kung Gustav 111 fick en stor statsbegravning under våren 1792. Mordet på Gustav 111 är en stor händelse i Sveriges historia.

1700-talet en stor tid vår historia

Under 1700-talet. Blev Australien en fångkoloni av England. Istället för dödsstraff fick fångarna komma som fångar och jobba av sitt straff i Australien. England kom på att staten fick mer pengar om brottslingarna jobbade av sitt straff. Där med bygge man upp Australien till ett stort land som den är idag. Straffångar kom med segelbåtar till Australien med bojer och kedjor. Efter straffet fick fångarna bli bönder i Australien där med kunde landet bli rikare och växas upp ännu mer. Australien blev fångkoloni av England till mitten av 1800-talet då landet blev fritt från Englands makt.

Under 1700.talet. Försvann dödsstraffet allt mer för man kom på att fängelser och straffarbete gav mer till staten till än dödsstraff. Kyrkan menade att nu fick brottsligen chansen att göra bot och förbättra sitt liv till livet efter döden och paradiset var öppen för dem.

Under 1700-talet började nya tankar komma i samhället. Vetenskapen kom fram allt mer i samhället. Man började färgsätta om kyrkan hade helt rätt i livet. världen blommade upp. Många menar att 1700-talet var mer öppen än under 1800-talet. Franska revolutionen kommer från dessa tankar än om det var en blodig del i historien.

Under 1700-talet blev världen rikare och kyrkans makt försvann allt mer för människorna började tänka mer självständigt. Hade kyrkan rätt i vår guds tro. Varför skulle en kung bestämma över folken när man kunde ha mer makt och bestämma själva . Det var början på franska revolutionen mörka tid i historien.

Efter spel fångupproret i Australien år 1804

Fångarna från Irland gjorde ett uppror på fångkollonen i Australien år 1804. Irlänska fångar tog till vapen och överbemannade de engelska vakterna. Man tände eld på ett hus och rymde från det hårt bevakade fängelset.

Fångarna hade vapen i händerna och brände ner engelska hus . Fångarna kom till en äng. När Englands krigsmakt kom till ängen var det början på ett blodbad.

Ensgelska rödrockar och irländska fångar stod på ängen och tittade på varandra. Till slut stormade fångarna rödrockarna som stod där. Då öppnade rödrockarna eld mot de irländska fångarna som bara stupade ner på ängen. Rödrockarna gick fram och högg fångarna till döds. Det var en massaker på irländska fångar på Australien

De irländska fångar som greps av rödrockarna skulle få hårda straff av den engelska staten. Ledarna för upproret hängdes upp i kedjor. De andra fångarna hängdes av rep om halsen. Andra fångar fick hårda piskstraff av den engelskas staten. Piskstraffen var mellan 200 till 500 piskstraff för irländska fångare i Australien . Året var 1804 i Australien men då hade 1700-talet blivet till 1800-talet i historien.

Denna historia är skriven av Torbjörn Nilsson

Källförteckning:

 • Wikipedia

Inbördeskriget i Ex-Jugoslavie

Sommaren 1991. Började ett inbördeskrig i Ex-Jugoslavien. Det var Seribien som angrep Kroatien. Det blev blodiga strider ibland länderna. När Jugoslavien föll ihop så ville länderna bli fria. Men Serbien motsatte sig detta. Jugoslavens sönderfall började när diktatorn Tito avled 1980. Då föll landet sakta ihop under 1980-talet. 1989 blev Östeuropa fria från sina diktaturer och det blev en folkfest för sin frihet. Det var bara Jugoslavien och Rumänien som det inte blev en folkfest. I Rumänien blev det ett inbördeskrig när dikaturen föll i landet. Detta inbördeskrig tog rätt fort slut. Men i Jugoslavien kom kriget 1991 Som skulle pågå i flera år.

När jugoslaven föll kom äldre konflikter fram mellan folkgrupperna och länderna. Så sommaren 1991, kom inbördeskriget till landet. Serbiska trupper intog Kroatien. Det blev blodiga strider på en gång mellan länderna. Serbien gick till angrep mot de andra länderna i Jugoslaven som ville bli fria. Hela värden blev förvände av detta inbördeskrig. Till Europa kom det blodigaste kriget sen andra världs krig. Ex – Jugoslaven tillhörde Balkan i Europa. Hela Balkan är en stor krutburk i Europas historia.

Under andra världskriget i Jugoslavien; var det de värsta striderna i länderna. Till och med de tyska trupperna blev chockade av kriget i Jugoslaven. För det var en råhet som chockade de tyska SS-trupperna mycket stort. Efter kriget kom diktatorn. Tito till makten i landet och en stenhård diktarur kom till Jugoslaven. När diktatorn avled kom landets sönderfall. Så länge Tito hade makten Var landet i fred. Men sen efter diktatorn död, så började landet rasa ihop. År 1991 kom inbördeskriget till Ex-Jugoslavien. Ett mycket blodigt inbördeskrig kom till Europa under 1990-talet.

Serbien och Kroatien var i blodiga strider. Det började sommaren 1991. Sen blev det allt värre mellan den serbiska krigsmakten och den kroatiska krigsmakten. Men det blodigaste kriget skulle vara i Bosnien som började 1992 Detta krig i Bosnien skulle skaka om hela världen, av dess brutala råhet som man inte har sett sen under andra världskriget.

Året 1992, kriget började i Bosnien

Det var i aprilmånad 1992,som kriget kom till Bosnien. De serbiska trupperna angrep landet. I Bosnien fanns det massor av folkslag som nu kom i kläm. Dem som råkade värst ut var det muslimska folket av den serbiska krigsmakten. Redan under andra världskriget var det värre i Bosnien än på andra ställen i Jugoslaven. Det var i Bosnien som de tyska trupperna fick en svår chock av kriget som det jugoslaviska folket visade under andravärldskriget. Nu var det 1990-talet och det nya inbördeskriget i Bosnien som skulle bli ännu värre än under 1940-talet. En stad skulle råka värst ut i kriget. Det var staden Sarajevo som skulle bli belägrad under hela inbördeskriget.

Staden Sarajevo en belägrad stad av den serbiska krigsmakten

Den serbiska krigsmakten angrep och belägrade den stora staden Sarajevo i Bosnien. De serbiska trupperna grävde ner sig uppe i bergen nedanför den staden. det gjorde att folket i Sarajevo blev instängda i staden. Av de serbiska trupperna.

Staden Sarajevo var Bosniens huvudstad. En vacker och stor stad på Balkan. I jugoslaven var denna stad en av landets vackraste och största. Under 1980-talet var det vinter OS i staden. Undre andra världskriget hade folket och staden det mycket svårt. Men under 1990-talet var det ännu värre i den stora staden. Den serbiska krigsmakten hade stängt in denna stora stad så ingen kom ut eller in i staden. Serbiska trupper satte skräck i staden. Dessa trupper öste ner artillerield över staden. Så folket levde i en mardröm.

Folket i Sarajevo största mardröm var alla dessa prickskyttar som sköt på mäninskorna i staden. Många dödades och skadades av dessa prickskyttar. Folket fick springa över gatan för att inte bli träffade av en prickskytt.

Det fanns massor av fredsbevarande trupper från FN. Dessa trupper var för att hjälpa folket i staden. Dessa trupper från FN, var där för freden skulle men att skydda folket från den serbiska terrorn över Sarajevo som var en svår uppgift för de freds bevarande styrkorna i staden Sarajevo.

Hela världen var chockad av vad som hände i Sarajevo. En sån svår belägring hade inte hänt i Europa sen staden Leningrad belägrades under andravärldskriget när tyska trupper belägrade staden Leningard av tyska trupper i Ryssland. Men Sarajevo var i Bosinens huvudstad i Ex-Jugoslavien under 1990-talet.

Året var 1994 i Staden Sarajevo. I över två år har folket levt i en mardröm i staden Sarajevo. De serbiska trupperna uppe i bergen öste ner granater och artillerield över staden. Prickskyttar sköt på folket på gatorna i staden. Folken levde i mellan attackerna i staden. Freds bevarande styrkorna försökte hjälpa och skydda folket i staden. Men serberna förde en hård krigsföring mot folket. För att stoppa detta blodbad så började USA bomba de serbiska förbanden uppe i bergen. USAs krigsplan flög in över bergen och bombade de serbiska trupperna. Dessa bombanfall var ett försök att stoppa den etniska utrensning som serberna utförde mot folket i Sarajevo.

Men dessa flygangrepp mot de serbiska trupperna hjälpte inte för folket i staden. I stället så ökade serberna terrorn över Sarajevo med dubbel styrka. Belägringen av staden Sarajevo var Europas längsta belägring av en stad sen andra världskriget. Men på andra ställen i Bosnien var det ännu värre än i Sarajevo

Serbisk krigföring och etnisk resning i Bosnien under 1990-talet

I staden Mostar i Bosnien. Var det hårda strider mellan de serbiska trupperna och det koratiska trupperna. Det var strider gata för gata i staden. Hela staden Mostar var i en runinhög av dessa hårda strider som det var i staden. Så sprängde man den kända turkiska bron i staden som är så känd. Denna kända bro byggdes av turkarna under medeltiden det var när ex-jugoslaven var en del av det Omanska riket. Men nu när det var inbördeskrig i Ex-Jugoslavien så sprängde man sönder den turkiska bron.

Striderna i staden Mostar var mellan serber och kroater. Hela staden var en runinhög i de blodiga striderna. Dessa gatustrider var extremt blodiga i staden Mostar.

Striderna i Mostar var det serber och kroater som sköt på vandra i staden. Dem använde stridsvangar, artillerield och massor av soldater som stred i kriget i staden. Hela världen var mycket chockad av dessa strider. För såna här gatustrider hade inte hänt sen andravärldskriget, i Europa. Både serberna och kroaterna begick övergrep mot det vanliga folket i staden Mostar. Men etnisk rensning var mycket vanligt under inbördeskriget i Ex-Jugoslavien.

Den serbiska krigsmakten begick mycket grova krigsbrott i Bosnien. Det var det muslimska folket som råkade värst ut i kriget. Det var ett folkmord som begicks i Europa under 1990-talet. Att muslimerna råkade värst ut var en mycket gammal konflikt. Det var för att turkarna hade haft makten i landet under medeltiden. Det Omanska riket hade makten över jugoslaven i århundranden. Hatet mot turkarna var mycket stort i landet. Så under 1990-talet blommade detta hat ut till ett folkmord på muslimerna i Bosnien. På grund av mycket långa historiska händelser i Jugoslaven under medeltiden.

Den serbiska krigsmakten begick grova krigsbrott som liknade de tyska nazisternas brott under andra världskriget. I fångläger satt fångar som såg ut som levande skelett. I dessa läger begicks massor av mord på människor. Fångarna blev slagna mycket brutalt av dessa serbiska vakter. Dessa fångläger var mycket lika nazisternas dödsläger i Polen under andra världskriget.

Det är sommaren 1995. Serbiska trupper intar staden Srebrenica efter blodiga strider. På en gång så begick det serbiska soldaterna etnisk rensning mot det muslimska folket i staden. muslimska män och pojkar fördes bort till massgravar där det blev brutala avrättningar av dessa män och pojkar . Dessa kroppar hamnade i dessa massgravar som fanns på plats. Kvinnorna och flickorna lyckades komma undan och flydde till det freds bevarande styrkorna i området. Denna massaker på muslimska män och pojkar i Srebrenica skakade om hela världen. Dessa folkmord på det muslimska folket i Bosnien. Var i en del av den serbiska krigsmakten att rensa ut det muslimska folket i landet. Serbien såg muslimerna som en del av det turkiska folket. Hatet mot turkarna är mycket stort i Ex-Jugoslavien. Etnisk resning var en del av Serbiens råa krigsföring.

Vad hände sen

Den turkiska bron över staden Mostar är tillbaka igen man byggde upp bron igen när kriget tog slut i Bosnien. I dag är det fred i Bosnien, men kriget kostade många människor liv. I Sarajevo är idag en store stad som växer allt mer. Men inbördeskriget i Bosnien under 1990-talet skakade om ex-jugoslaven och hela världen.

Källförteckning:

 • Wikipedia

Skriven av Torbjörn Nilsson

1989 föll Berlinmuren och Östeuropa blev fritt, samtidigt var där studentuppror i Kina och revolution i Rumänien.

Kina sommaren 1989

Det är sommaren 1989. I Kinas huvudstad Peking. För studenterna var på Himmelska fridens torg, dessa studenter ville ha mer frihet för folket i Kina. Studenterna var i mot dem som hade makten i landet. Hela torget var fullt med unga studenter som skrek ut sina krav till dem som hade makten i Kina. Detta var sommaren 1989.

Kina var en stenhård diktatur där folket skulle lyda till hundra procent. Men nu sommaren 1989 var det fullt med studenter som ville ha mer demokrati och frihet i Kina. Dessa studenter var på torget och visade ut sitt missnöje mot dem som hade makten i landet.

På Himmelska fridens torg fanns det massor av poliser och den kinesiska krigsmakten som väntade på att slå till mot studenterna. Det fanns massor av stridsvangar och soldater på torget som hade sina vapen mot studenterna. Även polisen var där med vapen mot dessa studenter som ville ha mer frihet och demokrati i landet.

Men Kina ville inte vara för våldsam mot dessa studenter. För hela världen hade ögon på det som hände i staden Peking denna sommar. Hela torget var helt fullt med studenter som skrek ut sina krav. Medan poliser och stridsvangar stod runt dem och väntade på att slå till mot studenterna.

På torget fanns en stor bild på den stora ledaren i Kina, det var diktatorn Mao som hade varit död sen 1976. Men ledaren Mao var som en gud för Kina. Men när Mao hade makten i landet så höll Kina på att rasa ihop, av en hård diktatur och grova brott mot mänskligheten. Man har räknat ut att ledaren Mao begick folkmord i landet när han hade makten. Mao tog livet av ännu fler människor än var Sovjets diktator Stalin gjorde.

När Mao avled 1976, blev det lite bättre i Kina. Men diktaturen var stenhård i landet. Men nu sommaren 1989. Var det fullt med studenter som på torget. Som krävde frihet och demokrati i landet. Men Kinas krigsmakt väntade på order att slå till mot studenterna. Studenterna försökte övertala soldaterna att gå över till studenterna. Men stridsvagnarna bara stod där och väntade på order att få slå till brutalt mot studenterna.

Sommaren 1989. Hela Världen höll ögonen på Kina. Student upproret var en världs händelse denna sommar i staden Peking. I hela torget skrek folket mer frihet och demokrati i landet. Men stridsvagnarna på torget kom allt närmare och var mycket, hot fullt mot studenterna.

När Sovjets ledare kom på statsbesök i Kina så hurrade man på Himmelska fridens torg. Studenterna krävde att Rysslands ledare skulle hjälpa dem att få mer frihet i Kina. För det ryska folket hade fått mer frihet under 1980-talet. Nu ville ungdomarna i Kina ha lika stor frihet som det ryska folket hade. Så länge Sovjets ledare var i Kina så låg Kina krigsmakt mycket lågt mot studenterna. Men när Sovjets ledare åkte till Ryssland igen. Då slog Kinas krigsmakt till mot studenterna.

Kinas krigsmakt slog till mycket brutalt. Soldater och stridsvangar öppnade eld mot studenterna. det blev en massaker på Kinas ungdomar på torget. Kulorna ven över torget massor av studenter dödades av stridsvagnarna och soldaterna som sköt mot dessa ungdomar. Bussar och bilar stod i brand på torget.

En student ställde sig i vägen för några stridsvagnar. Som stannade för den unga studenten hela världen såg hur studenten som stoppade stridsvagnarna. Den unga studenten hoppade upp på stridsvangen men då greps studenten. Han fördes bort av polisen troligen blev han avrättad senare.

Massakaren på Himmelska fridens torg var mycket blodigt. Kinas krigsmakt bara sköt ner de unga studenterna på torget.

Många unga studenter blev avrättade för sin inbladning för upproret i Peking i Kina sommaren 1989. Men i Östeuropa kom frihets vindar när folken blev fria från sina diktaturer. Detta var ett bevis på att Ryssland hade förlorat makten över Östeuropa

När Berlinmuren föll hösten 1989.

I staden Berlin i Tyskland under hösten 1989. Det var stor mur som delade staden mellan öst och väst. I Östtyskland var det en stenhård biktarur som bestämde över folket. Men nu hösten 1989. Krävde folket att Berlinmuren skulle öppnas. Det blev stora protester i hela landet. Ungdomar slogs på gatorna för sin frihet. Polisen svarade med kravallpoliser som kom. Det blev stora kravaller i Östberlin. I november var det en folkrörelse som krävde sin frihet. För Polen och Ungern hade redan fått sin frihet. Nu kom det östtyska folket att kräva sin frihet. Kravallpolisen och folket slogs på gatorna i Östberlin.

En novemberkväll öppnades Berlinmuren. När östtyska politiker sa att man kunde öppna muren. Folken mellan öst och väst, i Berlin stormade muren. Det östtyska folket gick över gränsen till Västberlin. Nu blev en folkfest i Berlin utan like. Folket i Berlin började riva ner den stora mur, som alla tyskar hatade så. På en kväll föll hela Östyskland. Hela världen blev förvånad när det kom ut. I Berlin föll muren sönder. Folken var fria från den hatiska diktauren som fanns i Östtyskland.

Hela Östeuropa var det en folkfest Så nu föll den ena diktaturen efter den andra i Östeuropa. Länder som Polen, Ungern och Bulgarien blev fria. Även Jugoslaven höll på att rasas ihop.

Men ett land föll inte ihop det var Rumänien. För Rumänien var Europas hårdaste diktatur. Men snart föll Rumänien. Då blev det ett inbördeskrig i landet för nu var folkfesten över.

Inbördeskriget i Rumänien

Den rumänska revolutionen började den 16 december i staden Timisoara. Då grep hemliga polisen en präst i staden som sattes i fängelse. Folket i staden älskade denna präst han stod på folkets sida. Folket reste sig i staden och det blev blodiga kravaller. Kravallpoliser kom och stridsvangar kom rullade på gatorna. Så öppnade hemliga polisen eld mot folket. Många människor dödades i staden. Många greps och kom i fängelse.

Folket reste sig mot diktatorn Nicolae Ceausescu., Han och hans fru bestämde över hela landet. Så Rumänien var nu vintern 1989 i randen till inbördeskrig. På grund av diktators hårda diktatur i landet. Upprotet spreds sig till huvudstaden Bukarest då började inbördeskriget på allvar i Rumänien.

Den 21 december i staden Bukarest. Det var oroligt i staden. stridsvangar och hemliga polisen var i högsta beredskap mot folket som var mycket upprotiska det låg i luften att något stort var på väg till staden. På eftermiddagen gick diktatorn Ceausescu ut på balkongen för att hålla ett tal till folket. Det var fullt med folk på torget.

När diktatorn började sitt tal så började folket att dua och skrika slag ord i stället mot honom. Diktatorn kom av sig hela tiden. Folket raseri ökade hela tiden mot diktatorn. Men folkets bu och slagord ökade hela tiden mot diktatorn till slut så öppnade hemliga polisen eld mot folket. Då blev det hårda strider i staden. Diktatorn flydde in till palatset. På gatorna rullade stridsvangar och kulorna ven på gatorna. Hela naten var det blodiga strider i Bukarest. Många människor dödades i striderna, hus och bilar stod i brand.

Den 22 december 1989. Då stormade folket president palatset i Bukarest. Diktatorn Ceausescu och hans fru Elena flydde i en helikopter. Folket intog palatset och satte eld på det stora huset. När diktatorn flydde med en helkopter. Då hurrade i folket i staden. Folket gick omkring och hurrade och sjöng för sin frihet i staden. Den rumänska krigsmakten ställde sig på folkets sida. Man klippte sönder den rumänska flaggan så att det blev ett hål som folket höll i. folket stormade också radio och tv-huset i Bukarest som folket tog över. Den rumänska krigsmakten gav folket julklappar som var mat och vapen som folket fick i sina händer.

Det var hårda strider i staden Bukarest, hemliga polisen var i strid med folket och den rumänska krigsmakten. Den 23 december. så kom Rumäniens nya ledare för landet. Det var ett revolutionsråd som tog över makten i landet. Det var på tv-huset som de nya ledarna visade upp sig för folket. Den rumänska krigsmakten var i bakgrunden för den nya makten i Rumänien.

Julafton 1989, det var hårda strider i Bukarest. Husen stod i brand och på gatorna small skotten överallt. På stridsvagnarna fanns den rumänska flaggan som det var ett hål i. Hemliga polisen hade prickskyttar som sköt på människorna i staden. Krigsmakten och folket jagade poliser från hemliga polisen i staden. många sköts ihjäl i striderna mot hemliga polisen Under hela julafton var det hårda strider i Bukarest.

Den är juldagen 1989. Nu väntade en krigsrätt mot diktatorn Ceausescu och hans fru. Det var krigsmakten som grep detta äldre par när flydde med en bil. Nu var det krigsrätt mot det äldre paret. De anklagade paret för folkmord och brott mot mänskligheten. Efter en lång rättegång dömdes paret Ceausescu till döden. Vakterna bakband det äldre paret, för att sen förde det äldre paret till en gård. Där det äldre paret blev avrättat för sina brott. Den hårda diktaruren i Rumäninen är över. Striderna tog slut runt nyåret i Rumänien för då var landet ett fritt land.

Slutspel

Året 1989 är i dag lagt till historien. men detta år var folkfestens år då Östeuropa blev fria. Men i ex-jugoslaven kom under 1990-talet ett blodigt inbördeskrig detta var slutet på befrielsen över öststaterna. Det som började som en folkfest slutade i jugoslaven i ett blodigt krig som varade i flera år. Men 1989 finns kvar som frihetens år.

Källförteckningar:

 • Wikpedia

Skriven av Torbjörn Nilsson

Den 30 januari 1968 gick Nord Vietnam till angrep mot Sydvietnam i en stor offensiv. Även motstånds grupp FNL gick till angrep mot USAs trupper i Vietnam.

Två historier från Vietnam skriven av Torbjörn Nilsson.

Detta skulle bli ett av Vietnamskrigets värsta slag. Då kom Nord Vietnams krigsmakt till en stor offensiv i hela Sydvietnam. USAs trupper blev brutalt överraskade av denna offensiv.

I staden Saigon blev det blodiga strider på en gång mellan trupperna. Motståndsgruppen FNL angrep också staden i stor skala. Hela Saigon var i blodiga strider. USAs soldater sköt vilt i staden. FNL grupper gick till attack hela tiden i staden

I en bas i Sydvietnam var marinkårens soldater från USA omringade av trupper från norr. Där kom mängder av artillerield över basen. Soldaterna grävde ner sig i skyttegravar runt basen. De här soldaterna var nergrävda i samma typ av skyttegravar som under första världskriget.

I staden Saigon var det hårda gatustrider hela tiden mellan grupperna. Marinkårs soldater i staden stred gata för gata. Det var många som dödades och Skades under striderna i staden Saigon. Många vanliga människor blev offer. USAs trupper kämpade hårt, men det var värre strider i en annan stad. Det var Hue.

Striderna i staden Hue var mycket mer blodiga än på andra ställen. Där var striderna gata efter gata, och hus till hus. Hela staden Hue var i en stor ruinhög. Striderna var mellan USA och Nordvietnames trupper.

USAs stora krigsplan bombade Nord Vietnam. Man bombade med napalmbomber över stora områden och sprutade växtgift över landet.

Tef-offensiven år 1968 var ett av Vietnamkrigets värsta slag. Det gjorde att man i USA började tvivla på att kriget kunde vinnas av USA. Ett år senare kom ett annat blodigt slag i Vietnam, slaget vig Hamburger Hill.

Slaget vid Hamburger Hill år 1969.

I maj månad 1969 började ett blodigt slag i Vietnam. USAs trupper skulle inta ett stort berg från Nord Vietnams trupper. USAs trupper var instängda på en liten yta för att inta berget.

USAs trupper flög in stora krigs helikoptrar, men detta slag var ovanligt blodigt. Trupperna uppe i berget försvarade sig hårt.

Hela tiden flög det små jaktplan från USA och bombade det stora berget.

Men soldaterna från USA stormade berget hela tiden men många stupade i striderna och många blev Skadade för livet.

Den 20 maj 1969 kom slutstriden om berget i Vietnam. Trupperna från USA stormade det stora berget. Det blev ett blodigt slut för soldaterna. Massor soldater stupade i mängder och många blev skadade för livet. Hela fronten såg ut som en soptipp och efter slaget fanns det massor av döda soldater i slagfältet. Hela naturen i området var helt förstörd i slaget. Trupperna från USA Kallade detta slag för Hamburger Hill. Efter som soldaterna blev till kött färs i slaget. Mellan 10 och 20 maj 1969 var ett av Vietnamskrigets värsta slag. Soldaterna från USA kallade slaget för Hamburger Hill.

Vad hände sen?

Under 1970-talet var Vietnamkriget värre än innan. Julen 1972 bombade USA Nordvietnamn mycket intensivt det blev stora protester i hela världen för dessa bomangrep. Under 1970-talet var Vietnam kriget ett blodad för USAs trupper.

År 1975, tog Vietnamkriget slut när trupper från Nord Vietnam. Intog staden Saigon och där med blev landet Vietnam. Ett helt land igen.

I USA står i dag ett svart monument med namn på soldater som stupade i kriget i Vietnam. Ännu fler blev Skadade för livet. I dagens USA har det varit krig i Afghanistan och i Irak efter 11 september 2001. Dagens Vietnam är ett helt kommunistiskt land. Vietnam har varit i krig med Kina under slutet av 1970-talet. Men i dag växer Vietnam till ett rikt land igen. I både Kina och Vietnam använder man pengar och affärer för att gå framåt. Men landet är en sträng diktatur än i dag.

Dessa två blodiga slag, Tef-offensiven och slaget om Hamburger Hill. under Vietnamkriget bevisade att USA inte kunde slå ett litet land även om USA är en stormakt

Källförteckning

 • Boken Vietnamkriget av Marco Smedberg kom ut 2010

Motståndsgruppers gruppers uppror i Paris augusti 1944. Skriven av Torbjörn Nilsson

Det är sommaren 1944, i staden Paris väntade man på de franska trupperna och trupperna från USA som skulle befria staden från den tyska ockupationen som det hade varit sen 1940. Nu gick trupper från USA och franska trupper mot Frankrikes huvudstad Paris för att befria staden från den tyska krigsmakten. Allt började den 6 juni 1944, med dagen D. Då kom invasionen av Normandie i Frankrike. Då landsteg västmakterna över Normadis stränder och trupper från England och USA började inta stranden med blodiga strider. Under sommaren 1944, började trupper från USA och Frankrike att gå mot huvudstaden Paris, för att befria den stora staden.

I staden Paris, var folket trötta på de tyska soldaterna som fanns på gatorna. Det värsta var att tyska hemliga polisen Gestapo satte skräck i folket i staden. Tyska soldater hade det bra i Paris de slapp frontens mardröm. I stället var tyskarna på dessa caféer och resturanger de åt mat och fikade på alla dessa caféer i Paris. De tyska soldaterna levde som i en vacker dröm i staden Paris. Men i augusti 1944, skulle det ändras för de tyska trupperna i Paris. Då kom ett stort uppror mot de tyska trupperna i staden från de franska motståndsgrupperna i Paris.

Den franska motstånds grupper tog fram sina vapen med hjälp av polisen från Paris nu när västmakterna var på väg mot Paris så gjorde motstånds grupper uppror i staden mot tyskarna. Nu började slaget om Paris.

Den 19 augusti 1944, de franska mostånds grupperna öppnade eld mot de tyska trupperna och de tyska trupperna besvarade skottlossningen. Hela Paris var i Kaos det var strider mellan tyska och motstånds grupper i staden.

Polisen i Paris ställde sig på motstånds grupps sida. Det blev blodiga strider på gatorna i Paris.

Tyskarna använde stridsvangar, lastbilar och massor av tyska soldater i striderna. Tyskarna sköt mot den franska motstånds grupp i Paris. Prickskyttar sköt på tyska solodater hela tiden.

Tyskarna besvarade elden mycket hårt. Tyska lastbilar och andra bilar stod i brand i staden. Tyska stridsvangar öppnade eld mot motstånds grupper. De franska poliserna öppnade eld mot tyskarna hela tiden. Kulorna ven överallt i staden. det var strider gata på gata och hus och hus i Paris. Tyskarna kämpade hårt i striderna mot de franska motstånds grupper. Den franska motstånds grupper väntande på trupperna från USA och franska krigsmakten skulle komma till Paris.

Paris befrias den 25 augusti 1944.

Den 25 augusti 1944. Kom trupper från USA och den franska krigsmakten till Paris. Det blev en folkfest i hela staden. Stridsvangar rullade på gatorna folket i staden hurrade av glädje. Denna fest var för att staden Paris var befriad från tyska trupper.

På visa ställen var det strider mellan USA och tyska trupper. På andra ställen var det folkfest. De franska trupperna kom in som stora hjältar till Paris. Även USAs trupper kom som hjältar till den franska huvudstaden Paris.

De tyska trupperna hade ingen chans, nu när trupper från USA och franska krigsmakten var i Paris. Det var lite små strider. Den franska motstånds grupp i Paris var nu stora hjältar. De franska kvinnor som hade ett förhållande med tyska soldater greps och fick håret avklippt. Dessa kvinnor ansågs vara förrädare mot Frankrike. Efter att deras hår klippets av kom dessa kvinnor till ett fängelse för landsförräderi.

Men för det flesta fransmän var det en folkfest, de hurrade när trupper från USA och Frankrike rullade på Paris största parad gata. Nu gav sig tyska trupper från västmakterna i Paris. Tyska soldater greps. Folket spottade och slog på de tyska krigsfångarna.

Det var folkfest i Paris hela dagen. Det var fest för folket och trupperna från USA och Frankrike. Samtlig så grep polisen från Paris alla som hade hjälpt tyskarna under kriget. De franska fängelserna blev överfulla av franska landsförrädare.

Men festen slutade inte helt lyckligt. För tyska bombplan flög in och bombade Paris en hämnd från Hitler till Paris. Staden Paris befriades den 25 augusti 1944.

Dagens Paris finns det fullt med caféer och resturanger som turister kan fika och äta på. I Paris finns Eiffeltornet som ett monument över staden Paris. Men minnet av befrielsen från den tyska krigsmakten den 25 augusti 1944, är staden Paris lyckligaste del i historien.

Källförteckning Wikipedia https://www.google.se/search?q=paris+befrielse&biwlänk till annan webbplats

skriven av Torbjörn Nilsson

Nero var världen. Han var även en gud i allas ögon. Kejsaren Nero skulle bli en mycket galen kejsare över stormakten Rom.

Han hade även psykopatiska drag han var en mycket farlig kejsare av Rom. Nero blev kejsare år 54 e kr. Det var efter att kejsaren Claudius hade avlidit. Det går rykten om att Neros mamma skulle ha giftmördat kejsaren Claudius. Motivet var hennes son Nero skulle få makten. Hur mycket Nero var med i giftmordet vet man inte. Neros mamma var gift med Claudius. Så hon hade all chans att giftmörda sin make. Nero var gift med Claudius dotter. Men nu var kejsaren Claudius död kanske var han giftmördad också. Många som skulle ha makten före Nero blev också mördade troligen av Neros mamma.

Nu steg Nero fram som Roms nya kejsare. Folket hurrade av glädje för den nya kejsaren och guden som hade makten över landet. Men bakom kejsaren fanns hans mamma det var hon som ville ha allt makt och bestämde över sonen Nero. Neros mamma var en maktgalen kvinna som skulle bestämma över Rom. Men kejsaren Nero tröttnade på sin mamma och hustrun som skulle bestämma över honom.

En dag lurades Neros mamma ner i en båt där hon blev brutalt avrättad av sin son. Neros hustru blev först förvisad sen blev även hon avrättad på order från Nero. Nu var de två kvinnor som bestämde över honom försvunna. Nu hade Kejsaren Nero hela makten i Rom. Han var en av Roms yngsta Kejsare. Det var nu som kejsaren Neros galenskap kom fram allt mer. Nero började tro att han var en gud på riktigt. Det är första tecknet på ren galenskap.

Kejsaren Nero hade många galna sidor. Det var psykopati, storhetsvansinne, förföljelsemani och han var en seriemördare. Men han var även charmig mot andra människor men var en mycket farlig människa. Diktaturen ökade i Rom under kejsaren Neros tid. Den romerska krigsmakten blev större. Romerska legionärer skulle bli större och farligare. Kejsaren Nero hade en stor vakt styrka som alla fruktade i Rom.

Gladiatorspelen blev allt blodigare under Kejsaren Neros tid. Nero älskade detta blodiga spel där slavar fick slås för liv och död inför kejsaren och folket i Rom. Den stora arenan dränktes i blod under spelen. Även dödsdömda brottslingar avrättades framför ögonen på kejsaren och folket som såg spelen. De hurrade av glädje för dessa spel i Rom.

Kejsaren bodde i ett stort palats i Rom. Där fanns det massor av slavar och hans familj var även där. Det var ett stort palats som kejsaren bodde i. I den stora tron salen satt kejsaren under en fest där man hyllade honom. På kvällen under festen låg man ner och åt på golvet. Alla högt uppsatta människor som hade makten i Rom var där. Under festen. Kejsaren hade makten men allt måste gå genom senaten i Rom. I senaten så röstade man för eller i mot ett förslag från kejsaren.

Det vanliga folket i Rom, märkte inte mycket av kejsarens galenskap ifrån början de levde sina liv som vanligt. Men kejsaren avrättade alla som var i mot honom både familjen och andra människor som var i kejsarens närhet.

Det fanns en grupp som blev jagade och förföljda av kejsaren. Det var dom som trodde på guden i himlen. Framförallt trodde man på Jesus i Nasaret. Men trodde man på gud och Jesus i Rom så var man jagad av kejsaren och hans vakt legionärer. De fick gömma sig i Roms underjord och de målade fiskar på kroppen för att man skulle känna igen vandra. I Rom var det förbjudet att tro på gud och Jesus det var dödsstraff på det. Det var bara kejsaren och guden Nero som skulle hyllas. Men den stora terrorn mot de som hade en guds tro kom efter den stora branden i Rom år 64 e kr.

Den stora branden i Rom och hetsjakten på de kristna i staden.

I juli månad blev det en storbrand i staden Rom. Hela den stora staden var i eldens lågor. Husen stod i stora lågor. Folket i staden fick fly hals över huvudet från den stora branden. Många dödades och skadades i branden. Natten mellan 18 och 19 juli år 64 e kr. stod hela staden Rom i en stor brand. Nästan hela Rom brann ner till grunden.

Kejsaren Nero var på sommar huset utanför Rom. Så han och familjen klarade sig från den stora branden. Många menar att kejsaren Nero var ansvarig för denna stora brand. Men det finns inga bevis på att Nero låg bakom branden. Men många misstänkte det men bevis finns inte. Kejsaren Nero kan var skyldig till branden men det är inte säkert. Branden kan också var en olycka också för staden Rom var en stor trång stad så en elds låga kunde bli till en stor brand mycket lätt.

Kejsaren Nero anklagade de som trodde på gud och Jesus för den stora branden. Så hetsjakten på de kristna började på en gång. Romerska legionärer jagade och grep massor av de som trodde på gud. Ner till den arena som man hade blodiga spel med gladiatorer. Dessa fångar skulle straffas hårt för den stora branden i Rom. Jesus lärjunge Petrus fanns i Rom, han fördes ner i en fängelse håla i den arena som de andra fångarna var inlåsta i väntan på det hårda straffet.

Men Petrus hade varit en av Jesus från Nasaret lärjunge. Han hade sett när Jesus blev korsfäst den gången för 30 år tillbaka i tiden. Lärjungen Petrus visste nu att hans straff och lidande och nu var det hans tur. Petrus dömdes till döden och blev korsfäst upp och ner av de romerska legionärerna för han tyckte att han inte kunde korsfästas som Jesus. På den plats där Petrus blev korsfästes står i dag Peterskyrkan i Rom.

Det var en stor arena i Rom, som de dödsdömda fångarna fördes in i. hela Rom var där och tittade på. Kejsaren Nero var in i sin mörkaste galenskap och han var på arenan för att titta på förställnigen. Dessa fångar skulle avrättas för den stora branden i Rom. Det blev ett blodbad på människor som trodde på gud och Jesus. Man använde stora kattdjur som åt upp fångarna. Det var lejon man använde på det kristna folket.

Dessa lejon åt upp fångarna. Vissa fångar blev korsfästa på arenan framför kejsaren. Andra fångar blev avrättade av gladiatorer i en blodig förställning. Detta var kejsarens Nero folkmord på de som trodde på gud och Jesus. Kejsaren var nu helt galen och han var en mörk värld. Men det var också hans chans att rensa ut de kristna folket från Rom.

Men många inom den romerska krigsmakten var trötta på kejsaren och hans galenskaper. Detta folkmord var ett bevis på kejsarens mycket sjuka beteende. Den romerska krigsmakten planerade en blodig statskupp mot kejsaren Nero.

Kejsaren Nero stora fall.

Den romerska krigsmakten började en blodig statskupp mot Kejsaren Nero. De romerska legionärerna stormade palatset. Kejsaren sprang in ett rum och tog livet av sig. men ett annat slut så var det en av kejsarens Nero egen slav som hjälpte honom att ta livet av sig. De som stod närmast kejsaren mördades av de romerska legionärerna. Hela kejsarens familj höggs ner av den romerska Krigsmakten

Den galna kejsaren Nero var störtad av den romerska krigsmakten och en ny kejsare tog över makten i den stora staden Rom.

Än i dag står Kejsaren Nero för galenskap och mycket brutal ondska. Nero begick folkmord på det kristna folket i Rom. Motivet var för den stora brand i Rom som härjade år 64 e kr. men motivet var mörkare än så det var en ursäkt att få begå detta folkmord. Kejsaren ville bli av med människor som trodde på gud och Jesus från Nasaret. Det blev kejsaren Neros stora fall. Än dag kan se kejsaren Nero som staty på museum i den stora staden Rom i landet Italien. Kejsaren Nero tog livet av sig år 68 e kr

Skriven av författaren Torbjörn Nilsson.

Källförteckningar

Wikipedia

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 februari 2020
Sidan publicerad av: Nina Jersling
Omsorg och stöd