Logga för projektet, en ung person knuffar en stor filmrulle och under står det MovieIt

Filmprojekt för unga i Sjöbo och Skurup

Är du intresserad av att skapa eller se på film? Då har vi roliga aktiviteter för dig! Kulturskolorna och fritidsgårdarna i Sjöbo och Skurup gör ett filmprojekt under hösten 2020. Pengarna till projektet kommer från Region Skåne. Några av aktiviteterna är redan klara, men du är välkommen att komma med egna ideer om vad du vill göra och vad du vill lära dig.

En reklambild för filmskådespeleriworkshop med en upprörd man som pekar med en banan som en pistol. Text på bilden anger tid och datum, finns också i texten nedan.

Skådespeleriworkshop 6/10 och 13/10

Här kan du som är 13-18 år gammal anmäla dig till en gratis skådespelarworkshop med fokus på filmskådespeleri. Vad ska man tänka på när man spelar in en film, och hur kan man spela teater så att det ser bra ut på film?

Malin Bennborn leder kursen som äger rum en gång i Sjöbo och en gång i Skurup. Innehållet på båda kurserna är samma, men självklart kan du ändå gå båda gångerna om du vill.

Anmäl dig senast den 2/10 till kurserna. Du kommer att få ett besked på deltagande inom ett par dagar från att du anmäler dig. Det finns begränsat antal platser, så anmäl dig gärna så snart som möjligt på den här länkenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Du kan vara nybörjare eller redan ha erfarenhet - alla är välkomna!

Filmkollo 27-29 oktober.

Att skapa film är något av det roligaste man kan göra! Här får du under tre dagar på höstlovet skriva manus, filma, skådespela, redigera, lägga ljud, kort sagt skapa en egen film. Det gör du tillsammans med duktiga filmlärare och nya och gamla kompisar. Vi kommer att vara både i Skurup och Sjöbo och det finns möjlighet att få hjälp med skjuts. I slutet av kollot kommer vi att bjuda på pizza och skönt häng, och om läget med Covid-19 tillåter ska vi ha en galavisning av filmerna för föräldrar, syskon och vänner då vi har tillgång till biograferna Flora och Biorama. Kollot i oktober är en fortsättningskurs som främst är till för dig som gick på kollot i somras, men även du som missade det är välkommen att anmäla dig och kan vara med i mån av plats.

Säkerheten främst! Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om handhygien och social distansering. Det kan bli ett lite annorlunda filmarbete, men vi ska få det att fungera!


Åldrar: 12-16 år
Antal deltagare: max 16 st, cirka hälften från vardera Sjöbo och Skurup
Pris: Gratis

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2020
Sidan publicerad av: Paula Brante
Uppleva och göra