Logga för projektet, en ung person knuffar en stor filmrulle och under står det MovieIt

Filmprojekt för unga i Sjöbo och Skurup

Är du intresserad av att skapa eller se på film? Då har vi roliga aktiviteter för dig! Kulturskolorna och fritidsgårdarna i Sjöbo och Skurup gör ett filmprojekt under hösten 2020. Pengarna till projektet kommer från Region Skåne. Några av aktiviteterna är redan klara, men du är välkommen att komma med egna ideer om vad du vill göra och vad du vill lära dig.

Filmkollon 11-13 augusti och 27-29 oktober.

Att skapa film är något av det roligaste man kan göra! Här får du under tre dagar på sommarlovet och tre dagar på höstlovet skriva manus, filma, skådespela, redigera, lägga ljud, kort sagt skapa en egen film. Det gör du tillsammans med duktiga filmlärare och nya och gamla kompisar. Vi kommer att vara både i Skurup och Sjöbo och det finns möjlighet att få hjälp med skjuts. I slutet av kollot kommer vi att bjuda på pizza och skönt häng, och om läget med Covid-19 tillåter ska vi ha en galavisning av filmerna för föräldrar, syskon och vänner då vi har tillgång till biograferna Flora och Biorama. Det är inget måste, men vi ser gärna att du är med på båda kollona, eftersom kollot i oktober bygger vidare på kunskaper från kollot i augusti. På varje kollo görs en färdig film.

Säkerheten främst! Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om handhygien och social distansering. Det kan bli ett lite annorlunda filmarbete, men vi ska få det att fungera!


Åldrar: 12-16 år
Antal deltagare: max 16 st, cirka hälften från vardera Sjöbo och Skurup
Pris: Gratis

Anmälan är stängd. Anmälningstiden har gått ut.

Under tiden mellan filmkollona kommer det att arrangeras studiebesök, workshops, filmvisningar och andra roliga saker som du som är ung kan delta i. Håll utkik på denna sidan och kontakta oss gärna om du har förslag på vad du tycker borde hända. Du kan maila förslag till paula.brante@sjobo.se

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juli 2020
Sidan publicerad av: Johanna Svedin
Uppleva och göra