Logga för projektet, en ung person knuffar en stor filmrulle och under står det MovieIt

Filmprojekt för unga i Sjöbo och Skurup

Är du intresserad av att skapa eller se på film? Då har vi roliga aktiviteter för dig! Kulturskolorna och fritidsgårdarna i Sjöbo och Skurup gör ett filmprojekt under hösten 2020. Pengarna till projektet kommer från Region Skåne. Några av aktiviteterna är redan klara, men du är välkommen att komma med egna ideer om vad du vill göra och vad du vill lära dig.

Workshop i att klippa och redigera film 17/10 2020!

Här kan du som är 12-16 år gammal anmäla dig till en gratis workshop med fokus på filmklippning och redigering.

Eldina Sulejmani leder workshopen där du jobbar i iPad eller på ditt eget device. Vi utgår från iMovie men Eldina kan även hjälpa dig att hitta andra program. Kursen äger rum på Sjöbo bibliotek den 17/10 kl. 10-14.

Anmäl dig senast den 14/10 till kursen. Du kommer att få ett besked på deltagande inom ett par dagar från att du anmäler dig. Det finns begränsat antal platser, så anmäl dig gärna så snart som möjligt på denna länkenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Du kan vara nybörjare eller redan ha erfarenhet - alla är välkomna!

Detta är en del av projektet Movie It där Sjöbo och Skurups kommuner samarbetar kring ett filmprojekt för unga, ett projekt som har fått stöd av Region Skåne.

Lär dig klippa film! Anmäl dig via sjobo.se/movieit

Filmkollo 27-29 oktober.

Att skapa film är något av det roligaste man kan göra! Här får du under tre dagar på höstlovet skriva manus, filma, skådespela, redigera, lägga ljud, kort sagt skapa en egen film. Det gör du tillsammans med duktiga filmlärare och nya och gamla kompisar. Vi kommer att vara både i Skurup på Gummifabriken och på den nya fritidsgården i Blentarp, och det finns möjlighet att få hjälp med skjuts. På onsdagen bjuder vi på pizza och skönt häng, och på torsdagen visas filmerna vi har skapat på Flora Biografteater kl. 17.00.

Kollot i oktober är en fortsättningskurs som främst är till för dig som gick på kollot i somras, men även du som missade det är välkommen att anmäla dig och kan vara med i mån av plats.

Säkerheten främst! Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om handhygien och social distansering.

Anmäl dig via denna länken senast den 22a oktober!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tisdag: Gummifabriken 10.00-16.00
Onsdag: Fritidsgården i Blentarp 10.00-17.00 (sista timmen pizzahäng)
Torsdag: Fritidsgården i Blentarp 11.00-16.00 - filmvisning på Flora Biografteater 17.00


Åldrar: 12-16 år
Antal deltagare: max 16 st, cirka hälften från vardera Sjöbo och Skurup
Pris: Gratis

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 oktober 2020
Sidan publicerad av: Paula Brante
Uppleva och göra