Marknader

Sjöbos marknader 2020 ställs in

Sjöbos marknader 2020 ställs in med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut.

- Det är tråkigt att vi måste ställa in, men samtidigt är det viktigt att vi alla hjälps åt att hindra smittspridningen säger Håkan Andersson, fritidschef på tekniska förvaltningen i Sjöbo.
Vi vill hålla marknadslivet levande och vi känner med knallarna.
De utvecklingsprojekt för marknaderna som vi arbetat med tar vi med oss till nästa år.

Sjöbo marknad startade 1864. Marknaden lockar runt 100 000 besökare och 600 knallar och är en familjemarknad mitt i Sjöbo med besökare och knallar från hela landet. Många utflyttade skåningar planerar sin semester efter marknaden. Den genuina atmosfären finns kvar, i en version anpassad efter dagens besökare.

För er som vill handla av någon av de knallar som anmält sig till Sjöbo marknad finns det en lista med kontaktuppgifter nedan.

Lista över knallar 2020

Sjöbo sommarmarknad, ett av de mest uppmärksammade sommarnöjena i trakten ända sedan starten 1864. Marknaden i Sjöbo är en av landets största med ungefär 100 000 besökare, 600 knallar och flera kilometer marknadsstånd, serveringar och tivoli.

Sjöbo marknad är en familjemarknad mitt i byn som lockar gäster från hela landet. Många utflyttade skåningar planerar sin semester efter marknaden. Den genuina atmosfären finns kvar, i en version anpassad efter dagens besökare.

Marknaden lockar försäljare i alla åldrar från hela Sverige, en del har varit med i 30-40 år och i ett antal familjer har traditionen att stå på marknad gått vidare i arv till nästa generation.

Här finns allt från dockor, hantverk och lädervaror till marknadskarameller, kryddor och mat. Utbudet av kläder är stort, både egendesignade och importerade.

För dig som vill handla är det värt att tänka på att det kan variera hur knallarna tar betalt. Det är många som tar både kort och swish, ett fåtal som är helt kontantfria och ett fåtal som fortfarande föredrar kontanter.

Höstens stora folkfest lockar många besökare. När tröskningen var över, äpplena plockade och sylten kokad då var det tid för att roa sig lite innan vintern lade sig över landet. Då hölls Mikaeli marknad. Frukt, grönsaker och syltburkar köptes och såldes, vintergarderoben fylldes på med varma kläder.

Mikaeli marknad i dag håller fast vid traditionen och är fortfarande en skördemarknad med mat, hantverk och slöjd, höstens stora folkfest i Sjöbo och lockar många besökare.
Marknaden håller öppet mellan kl 10 - 17.

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 augusti 2020
Sidan publicerad av: Åsa Löfgren
Uppleva och göra