Fritidsgårdar

Din fritidsgård ska vara en mötesplats för att träffa vänner – gamla som nya, fika, prova på olika aktiviteter och kanske få hjälp att finna och utveckla dina idéer eller talanger.

Händer och fötter bildar en cirkel över en grön gräsmatta

I sommar deltar fritidsgårdarnas personal på #sommarisjöbo som besöker olika platser i kommunen under veckorna 25-33. Verksamheten är öppen för alla mellan 11-19 år.

Alla aktiviteter anordnas utomhus och maxantal är 50 personer. Först till kvarn gäller, och självklart stannar både du och vi hemma om vi har förkylningssymptom.

Vid de flesta aktiviteter är personal från fritidsgårdarna eller kulturskolan samt feriearbetare med, med brassestolar, pop-up tält, vatten och utomhusspel. Många aktiviteter arrangeras av föreningar, studieförbund och andra aktörer i och kring Sjöbo kommun. Deltagande i alla aktiviteter sker på egen risk, och målsman är alltid ansvarig för omyndiga barn. Verksamheten är öppen för deltagarna att komma och gå som de vill och det krävs ingen föranmälan.

Sjöbo kommuns motto är "En plats vi skapar tillsammans" - och här har vi på kultur och fritid på familjeförvaltningen, tillsammans med andra förvaltningar, företag, föreningar och andra aktörer skapat ett fantastiskt sommarprogram på väldigt kort tid för våra barn och unga i kommunen!

#sommarisjöbo

Programmet är preliminärt med reservation för Folkhälsomyndighetens råd men också väder och sjukdom. På #sommarisjöbos sida hittar du alltid den mest aktuella informationen om eventuella ändringar i programmet.


I Sjöbo kommun har vi fritidsgårdsverksamhet som vänder sig till barn och ungdomar från året du fyller 13 till året du fyller 17. Fritidsgårdar finns i Sjöbo och Blentarp.

Fritidsledare ansvarar tillsammans med besökare för att verksamheten är en kul och trygg mötesplats för kommunens alla unga.

För yngre barn och ungdomar, 6-12 år, vars föräldrar arbetar eller studerar, erbjuder fritidshemmen en bra omsorgsverksamhet.

Navet:
Vi återkommer med nya öpettider till hösten!
Kontaktinfo: 0416-274 76 under öppettid
Mejl: fritidsgardarna@sjobo.se
Gilla gärna vår facebooksida Navet i Sjöbolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för regelbundna aktivitetsuppdateringar

Fritidsgården i Blentarp:
Vi återkommer med nya öppettider till hösten!

Kontaktinfo: 0734-24 26 60 under öppettid
Mejl: fritidsgardarna@sjobo.se
Facebookgruppen Gården i Blentarplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för regelbundna aktivitetsuppdateringar

Fritidsgården i Lövestad: Vi har stängt fritidsgården i Lövestad på grund av att antalet besök varit väldigt låg. Du som är 13 och upp till 17 år har möjlighet att besöka våra andra fritidsgårdar som finns i Sjöbo och Blentarp.

Ungdomsrådet
På Navet har kommunens Ungdomsråd ett rum för möten. Besök gärna Ungdomsrådets sida och läs mer. 

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 februari 2020
Sidan publicerad av: Johanna Svedin
Utbildning och barnomsorg