Köpa Jojo Skola Plus

Jojo Skola PLUS finns att köpa som alternativ till det 'vanliga' JoJo Skola-kortet.

PLUS-kortet gäller alla dagar, dygnet runt, även lovdagar under terminstid, röda dagar och under jullovet.

Årets kort gäller till 18 juni 2019.

Tilläggspriserna här gäller för läsåret 2018-19 med reservation för prisändring som Skånetrafiken genomför.

Har man länskort gäller tillägget - 600 kr per termin (1.200 kr/läsår) - för hela länet. Inom PLUS-kortets giltighetstider och giltighetsområde reser elev obegränsat med Skånetrafikens bussar och tåg i Skåne. Om du köper PLUS-kort sent in i en termin reduceras priset för den del av terminen du inte kunnat utnyttja kortet.

Betala enkelt med att "swisha" till konto för JoJo, nummer 123 037 6970 och glöm inte att skriva 'PLUS' + Ditt namn + födelsedag (6 siffror, ex: 020312 för 12 mars 2002) i meddelandefältet. Någon annan än du själv kan "swisha", men kom ihåg att skriva rätt uppgifter (ordet 'PLUS' och namnet och sex siffror) i meddelandefältet.

Om du av något skäl behöver betala på annat sätt (alla har inte swish) så skriv ett e-brev till skolskjutssamodnare för instruktioner. Kortet delas ut när priset för PLUS-kortet är betald.

Inbetald avgift återbetalas inte!

PLUS-kortet består av Jojo-kort och terminsbevis. Kort och terminsbevis gäller hela läsåret (om det är betalt) och du ska visa upp båda delarna under resan.

Skadat eller borttappat PLUS-kort

Reglerna för borttappat, förlorat, återtaget eller skadat kort är desamma som gäller för ordinarie JoJo Skola-kort. Kontakta kommunens skolskjutssamordnare (skicka ett e-brev) för att spärra det gamla kortet. Ett ersättningskort gör vi i ordning så fort vi hinner och det kan hämtas på kommunkontoret, ofta samma dag eller nästa arbetsdag.

När det nya kortet hämtas behöver du visa att expeditionsavgiften är betald. Denna avgift gäller för arbetet med att ta fram det nya kortet och är 300 kronor som du enklast swishar in på samma konto som ovan. Om någon annan swishar så kom ihåg att ditt namn + födelsedag ska stå i meddelandefältet. Den som swishar kan samtidigt skicka en skärmbild till dig som du kan visa upp när det nya kortet ska hämtas.

Avmagnetiserat kort: om kortet inte är skadat, men ändå inte fungerar (avmagnetiserat) byts det ut kostnadsfritt.

Kom ihåg att både JoJo-kortet och terminsbeviset ska bytas ut och du behöver ordna med nytt foto till det nya terminsbeviset.

Avgift för vårterminen 2019

Du som har ett JoJo Skola PLUS-kort kan från den 6 januari swisha in avgiften (för närvarande 600 kr) för att kortet ska vara aktivt ända fram till sommaren. Om betalning för PLUS-kortet saknas tisdagen den 5 februari spärras kortet och du får då lämna in en ny ansökan om nytt kort.

Betala enkelt med att "swisha" beloppet till kontot för JoJo, nummer 123 037 6970 och glöm inte att ange 'PLUS' + Ditt (elevens) namn + födelsedag (6 siffror, ex: 020312 för 12 mars 2002) i meddelandefältet. Någon annan än du själv kan swisha, men glöm inte att 'PLUS', rätt namn och sex siffror måste stå i meddelandefältet.


Noteringar:

  • Swishar du före nyårsdagen behöver du meddela via epost att inbetalningen avser vårterminens avgift.
  • Swishar du före klockan 19:00 på kvällen så finns beloppet hos oss dagen efter, men vi kan inte se betalningen förrän dagen därpå. Swishar du senare på kvällen kan det dröja en extra dag innan vi på kommunen ser din inbetalning.
  • Många banker har en gräns för hur mycket man kan swisha per vecka. Om det inte fungerar första gången, kontrollera inställningarna i din internetbank och höj eventuellt beloppet tillfälligt.


Kontakt

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 april 2019
Sidan publicerad av: David Stattin
Utbildning och barnomsorg