Det börjar närma sig Sjöbo marknad

Nästa vecka, torsdag och fredag den 18 och 19/7, är det äntligen dags för marknad.

I år firar Sjöbo marknad 160 år!
Marknaden startade 1864 och var redan då ett av de mest uppmärksammade sommarnöjena i trakten. Varje år besöker ca 100 000 personer Sjöbo marknad som bjuder på knallar, mat, godis, tivoli och mycket annat spännande. I år finns Emelie och Aron med kollegor och politiker i samhällsbyggnadsnämnden på plats för att prata om den fördjupade översiktsplanen för Sjöbo tätort 2050 som är ute på samråd. Ta chansen att berätta vad du tycker är viktigt att de har med sig i arbetet.

Marknaden håller öppet mellan 12-24 på torsdagen den 18/7 och mellan 10-24 på fredagen den 19/7. Knallarnas öppettider är kl. 12 till 22 på torsdagen och från kl. 10 till 20 på fredagen.
Tivolit håller igång till kl 24 båda dagarna.

Gator i och kring centrum

Marknaden är i centrum av Sjöbo tätort och detta innebär att vi behöver stänga av gator under dessa två dagarna. I kartan nedan kan du se vilka gator som är avstängda för trafik (markerade med rött). Östra Idrottsgatan (orange markering) är avstängd för genomfart men du kan ta dig fram till parkeringen.
Busstrafiken går som vanligt.

Bra att veta när du besöker marknaden

För att underlätta för utryckningsfordon och för att slippa onödiga parkeringsböter är det bra om du parkerar på anvisade parkeringsytor i Sjöbo tätort. Det finns parkeringsvakter som hjälper dig att hitta en ledig plats. Parkering på dessa platser kostar 50 kr. Intäkterna från parkeringen tillfaller Sjöbo IF som ansvarar för parkeringarna på den kommunala marken under marknaden.
Vill du åka kollektivt finns det flera linjer att välja mellan beroende på vart du åker ifrån.
På Skånetrafikens hemsida finns aktuella tidtabeller.

Varmt välkommen till Sjöbo marknad 2024!

Karta över marknadsområdet och avstängda gator i centrum

Karta över marknadsområdet och avstängda gator i centrum

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juli 2024