Höstens kulturprogram är här!

Personal från kultur och fritid i Sjöbo kommun sitter i varsin låda som bildar ett rutmönster. En droppar färg från en pensel, en läser en bok, en spelar gitarr, en håller ett paraply mot färgdroppet, en häller ut en bytta med popcorn och en lyssnar på tonerna från gitarren

Välkomna till en höst fullspäckad av kultur! Här ryms både möten, skapande, upplevelser och reflektion och vi hoppas att alla hittar någonting de fastnar för!

Höstens kulturprogram är här – späckad med aktiviteter!

Välkomna till en höst fullspäckad av kultur! Här ryms både möten, skapande, upplevelser och reflektion och vi hoppas att alla hittar någonting de fastnar för!

- I årets program på biblioteken finns mycket som våra besökare känner igen, berättar Carola Falk, samordnare på biblioteken. Det är fredagsmys och kreativa klubben för barn, bokklubbar och after school. För vuxna finns många serviceaktiviteter, som advokatjour eller Bli vän med din mobil, men också inspirerande aktiviteter som författarbesök och vi har även både musik och skapande aktiviteter för vuxna i årets program.

På Flora Biografteater fortsätter 85-års jubileumet, som firas ordentligt den 9/11 med filmvisningar, visning bakom kulisserna och utställningar. Det bjuds även på föreläsningar, knattebio och succén med gratis ungdomsfilm fortsätter under hösten. Nytt för i år är att Flora kommer att erbjuda två anpassade visningar, där ljuset inte släcks helt och filmljudet sänks, för att möjliggöra för fler att kunna gå på bio, oavsett funktionsvariationer.

Och att möjliggöra för fler är även ett ledord på kulturskolan, som erbjuder kursen Kulturkul – Anpassad grupp som är särskilt för dig med funktionsvariationer. Nytt för i år på kulturskolan är också en öppen kör för alla som vill sjunga, oavsett ålder och erfarenhet!

På konsthallen bjuds det in till två utställningar – fotoutställningen Rymd av Lina Karna Kippel, och vandringsutställningen Per Åhlin – Animationens mästare som öppnar vid julskyltningen på första advent. En utställning visas också på biblioteket, nämligen Skåne – En Dröm, där konstnären Don Arvidsson tecknat en serie utifrån sitt besök i Sjöbo. Där bjuds också in till ett samtal under rubriken Fritt kaffe, där dels utställningen visas och diskuteras, och dels forskaren Lars Hansson berättar om Sjöboitisk arbetarhistoria.

- Hela kultur och fritid har jobbat mycket det här året med temat gemenskap, säger Kristin Svensson kulturchef. Alla medarbetare inom kultur och fritid har haft ett stort fokus på att skapa aktiviteter som är inkluderande och där de har försökt hitta möjligheter för fler att vara med, hitta nya vinklar på gamla aktiviteter och också bjuda på sig själva i den processen.

Och det sista kan man verkligen säga att personalen har tagit till sig, eftersom framsidan på årets höstprogram pryds av just personal inom bibliotek, kulturskola, biograf och konsthall!

Du kan hämta ditt höstprogram på biblioteken, Flora biografteater eller kulturskolan. Du kan också ladda ner det från Sjöbo kommuns hemsida under fliken Uppleva och Göra -> Kultur i Sjöbo Öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 augusti 2024