Unika stumfilmer skapade inom projektet "HÖR MIG!"

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Den 25 september har ni möjlighet att uppleva något unikt på biograf Flora i Sjöbo! Inom ramen för Arvsfondsprojektet HÖR MIG! - När tystnaden talar, som drivs av Drömmarnas Hus i Malmö, visas tre stumfilmer skapade av personer med neuropsykiatriska eller intellektuella funktionsvariationer.

Filmerna är resultatet av ett treårigt projekt som syftar till att utveckla en metod för kreativ stumfilmsproduktion där verbal kommunikation inte står i fokus. I stället används dans, gester och musik för att uttrycka berättelser på filmduken.

Offentlig visning i Sjöbo
25 september 2024
Biograf Flora, Sjöbo
Mingel kl. 18:00, filmvisning kl. 19:00

Projektet har samarbetat med LSS-verksamheter i Malmö, Simrishamn och Sjöbo, och deltagarna har under ledning av professionella filmskapare arbetat fram sina egna berättelser. Musiken till filmerna är komponerad av studenter från Musikhögskolan i Malmö och framförs live under visningen, precis som på den klassiska stumfilmstiden.

Mer om projektet

"HÖR MIG!" bedrivs av Drömmarnas Hus i Malmö och syftar till att skapa inkluderande filmproduktion där nya uttrycksmöjligheter utforskas för personer med funktionsvariationer. Projektet har fått stöd från Arvsfonden och genomförs i samarbete med ett flertal partners, inklusive LSS-verksamheter i Sjöbo, Malmö och Simrishamn.

Läs mer på: Drömmarnas Hus hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boka din biljetter här: https://biobokning.sjobo.se/chap/bookforestall/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 september 2024