Nya samarbeten till följd av coronakrisen

Bild

Från vänster, René Egeriis och Fredric Piper.

Just nu bygger Fredric Piper på stiftelsen Skånsk MTB Utveckling, via leaderprojektet ” Hållbar tillväxt genom ledbaserad turism och fritid – mtb”, en mountainbikebana vid Orabadet. För att kunna genomföra bygget behövde Fredric hjälp och han valde då att anlita Äventyrscampen i Sövde.

- Äventyrscampen har påverkats negativt av coronakrisen och därför kändes det naturligt att inleda ett samarbete som gynnar näringslivet lokalt, berättar Fredric.

René Egeriis på Äventyrscampen är glad att de kan hjälpa till och tycker att det här kom väldigt lägligt.
- Vi har haft en tuff period och därför gör det här stor skillnad för oss. Dessutom är projektet i sig av intresse för oss, då även vi på Äventyrscampen satsar på cykling, säger René.

Cykling är en växande trend
Banan byggs på kommunens mark och kommer att vara klar i mitten av maj. Målet är att skapa en yta som både kommuninvånare och besökare kan nyttja. Det ska bli en trygg miljö med olika hinder, för att öva mountainbikecykling.
- Det kommer vara ett bra tillskott för kommunen och kunna locka besökare från hela landet och Danmark. Jag hoppas att vårt samarbete dessutom kan ge ringar på vattnet och att fler företagare hittar nya sätt att samarbeta under coronakrisen, avslutar Fredric.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 april 2020
Sidan publicerad av: Samir Hassan