MFF-akademin till Sjöbo!

Malmö FF, MFF-akademi

MFF-akademin till Sjöbo 2023.

Nu är det klart. Det blir en fotbollsakademi på Färsingaskolan i Sjöbo 2023. Efter en tids möten och förberedelser blir det äntligen av.

- Jättekul och utvecklande säger Ninda Wegbratt Menkus, förvaltningschef på Familjeförvaltningen.

Sjöbo Kommuns skolor har sedan tidigare deltagit i en särskild rörelsesatsning i samarbete med RF-SISU Skåne, vilket vi hoppas kommer bidra positivt både till rörelse, föreningsaktivitet och motiverade elever.

Nu tar vi nästa steg. Under våren har det diskuterats en profil kopplat till idrott på Färsingaskolan. Vi är nu glada och stolta över att avtalet för att starta samverkan med Malmö FF är undertecknat. Förhoppningen är att vi inom ramen för akademins upplägg hittar samarbete med lokala föreningar eftersom vi tror att detta är väldigt bra både för Sjöbos ungdomar och för Färsingaskolan som helhet.

Forskning visar tydligt att motiverade elever når högre måluppfyllelse. Det är viktigt att prioritera unga människors egna drivkrafter, att motivera eleverna även inom ämnen och områden, som de tidigare varit mindre intresserade av. Men också för att få en mer positiv upplevelse av sin tid i skolan.

- För en del elever är idrott och fotboll i detta fallet, den drivkraft som gör att de motiveras till att lyckas, även inom andra områden, säger Ninda Wegbratt Menkus.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 september 2022