Sjöboelever besökte ”Utställningen Auschwitz”

Sjöboelever besökte ”Utställningen Auschwitz” i Malmö

Utställningen Auschwitz på Malmömässan.

Det blev en känslomässig upplevelse för eleverna, flera hade svårt att tro det var sant och att detta hänt på riktigt och att det var svårt att ta det till sig. Mer än 60 000 personer (varav 25 000 studenter) har besökt den viktiga och gripande utställningen Auschwitz. Not long ago. Not far away. på Malmömässan.

Sex klasser från årskurs 9, sammanlagt 140 elever och tio ur personalen från Färsingaskolan, besökte i veckan, utställningen Auschwitz i Malmö. Det var nyfikna och intresserade elever som var på plats. Dessa elever började högstadiet lagom när pandemin drog igång på allvar och har inte kunnat genomföra några studiebesök tidigare.
- Det känns extra bra att låta de här eleverna komma ut från skolan och lära sig saker, på ett sätt som är annorlunda än vi kan erbjuda i skolan. Många elever var tagna efter utställningen. Flera kommenterade det med att ”man kan inte tro att det faktiskt hänt på riktigt” eller ”det är så hemskt att man har svårt att ta det till sig”. Efter besöket hade eleverna många frågor och det har blivit väldigt bra diskussioner på lektionerna, säger Fredrik Andersson, Legitimerad lärare på Färsingaskolan i Sjöbo.

Sedan premiären den 26 maj har mer än 60 000 personer besökt den viktiga och gripande utställningen Auschwitz. Not long ago. Not far away. på Malmömässan. På grund av den stora efterfrågan förlängdes den till den 29 januari 2023. Utställningens förlängning med fyra månader är en konsekvens av den stora efterfrågan. På drygt tre månader har utställningen haft 60 000 besökare, varav 25 000 är studenter.
- Vi har blivit djupt överväldigade av den fenomenala besöksresponsen i Malmö. Inte bara av siffrorna i sig, utan särskilt av den tid som besökarna tillbringar med oss – i genomsnitt 2,5 timmar – och den omsorg, uppmärksamhet och respekt de visar för denna historia”, säger Luis Ferreiro, VD på Musealia och utställningsdirektör.

Hemsida om utställningen Länk till annan webbplats.

Sjöboelever besökte ”Utställningen Auschwitz” i Malmö

Nyfikna och fundersamma elever.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 september 2022