Walk and talk för välbefinnande

Par promenerar i skogen walk and talk för psykisk hälsa

Ut och rör på dig! Forskning visar att motion hjälper dig att må bra. Nu är det skåneveckan för psykisk hälsa, här lyfts fördelarna med motion fram. Ta tillfället i akt och ge dig ut på en promenad med en vän - vi har tagit fram diskussionsämnen ni kan använda på er walk and talk.

Vandra för hälsans skull

Med koppling till Skåneveckan för psykisk hälsa erbjuder Sjöbo kommun färdiga frågeställningar att diskutera under walk and talk på fredag 14/10. Välkommen att hämta förslag på frågor på vår hemsida, ta en promenad i samtal med andra eller för egen reflektion.

Att röra på sig är högaktuellt idag då vi ofta sitter stilla i våra arbeten som många gånger sköts framför en dator, likaså en del av vår fritid som spenderas framför tv:n eller datorn. Forskning visar att motion påverkar vårt tänkande. Studier visar också att vårt humör och vår sömn blir bättre med motion, liksom att vår självkänsla stärks.

Förena nytta med nöje

Hälsa kan vara att må bra, att ha tillräckligt med resurser för att klara av vardagens krav och att förverkliga sina mål.

Walk and talk innebär att man pratar under promenaden. Det är ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje och få frisk luft och rörelse samtidigt.

Med koppling till Skåneveckan för psykisk hälsa erbjuder vi dig färdiga frågeställningar att diskutera under walk and talk på fredag 14/10. Välkommen att hämta förslag på frågor här på sjobo.se, ta en promenad i samtal med andra eller för egen reflektion.

Diskussionsunderlag för en walk and talk , 85 kB.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 oktober 2022