Ny ikon bredvid BankID vid inloggning i kommunens system

I månadsskiftet kommer det att dyka upp en ny ikon bredvid BankID-inloggningen till kommunens olika system.

IT-service hos vård och omsorg arbetar intensivt med att ta fram en lösning för personalen, där de skall kunna logga in med sitt tjänstekort (siths-kort) i den del av vårt verksamhetssystem som heter LMO och nås via mobiltelefonen. Detta för att kunna ge ett alternativ till BankID som används idag.

För att testa det nya inloggningssystemet kommer denna ikon att bli synlig i flera av de system som kommunen har där det finns en BankID-inloggning. Detta ska inte påverka inloggningen med BankID mer än att man ser ett alternativ till. Ikonen kommer att försvinna när testerna är genomförda.

LMO och Lifecare planering

Vård och omsorg driftade våren 2021 ett system som heter LMO (Lifecare mobil omsorg), och under våren 2022 driftades Lifecare Planering. Detta är en stor satsning som möjliggör att all personal vid arbetspassets start får en telefon där de ser sitt schema, vilka kunder de skall besöka och vilka insatser kunden har. De kan också läsa och skriva journal ute på språng eller inne hos kunden. Detta tar bort mycket dubbelarbete där man innan satt med papper och penna hos kund för att sedan föra in detta i datorn på kontoret. Man kan också vid larm från ett trygghetslarm köra direkt till den larmande och få fram den kundens uppgifter i telefonen istället för att som innan köra in till kontoret först.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 oktober 2022