• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Sjöbo kommun uppvaktade Victor Lindgren till VM-guldet och nomineringen till Jerringpriset

Sjöbo kommun uppvaktade Victor Lindgren till VM-guldet och nomineringen till Jerringpriset

Victor Lindgren uppvaktas av Christer Hovbrand (s) till höger och Cornelis Hermus (m) till vänster

Världsmästare i luftgevär tio meter, årets skytt 2023 och nominerad till årets nykomling och Jerringpriset på Idrottsgalan 2024

Idag hälsade kommunfullmäktiges ordförande Christer Hovbrand (S) och tekniska nämndens ordförande Cornelis Hermus (M) på hemma hos en av Sjöbo kommuns världsmästare, Victor Lindgren. De fick en trevlig pratstund med Victor hemma hos mamma och pappa i Sjöbo.

Började i ung ålder

Redan i liggvagnen fick Victor följa med mamma, pappa och de äldre syskonen till Sjöbo ungdomsskyttegille. I tre års åldern fick han börja prova på att skjuta luftgevär sittande i någon av föräldrarnas knä.
Åren gick om med tiden växte intresset för skyttesporten. Victor sökte sig till Riksidrottsgymnasiet Aleholm i Sävsjö, en skytteutbildning som tränar framtidens elit inom luftgevär och luftpistol. Efter studenten i år fick han arbete som laseroperatör på ett företag i Sävsjö.

Stora framgångar på kort tid

Under kort tid har Victor kammat hem ett antal segrar i olika tävlingar, bland annat kan nämnas EM-brons i Mix 2022, EM-guld junior i Tallin i våras och VM-guld i Baku i år.

Den stora frågan just nu är om Victor kommer att representera Sverige i OS i Paris 2024. Beskedet kommer i slutet av maj nästa år.

Victor kombinerar skyttet med sitt heltidsjobb. Sex dagar i veckan tränar han och det är både teknik, fysträning och mental träning. På frågan vad han gör på sin lediga dag svarar han, med ett leende, att han hänger i skyttehallen.

-Jag skjuter så länge det är roligt och kanske jag sadlar om och blir tränare i framtiden säger Victor. Det hade varit roligt att få vara med och skjuta för Sverige i OS i Los Angeles 2028.

Oavsett vart i världen Victor är och tävlar, tävlar han för sin hemmaklubb Sjöbo ungdomsskyttegille. Enligt honom själv kommer han tillbaka till Sjöbo en dag.

Årets nykomling och Jerringpriset

Tack vare sina framgångar inom skyttesporten har Victor nominerats till två olika kategorier i 2024 års Idrottsgala, årets nykomling och Jerringpriset.

Årets nykomling tilldelas den idrottare som under det gångna året fått sitt stora idrottsliga genombrott och därigenom kan förväntas bli en av de främsta inom sin idrott.

Jerringpriset eller Radiosportens Jerringpris är ett pris instiftat av sportredaktionen i Sveriges Radio. Priset är uppkallat efter den svenske radiopionjären Sven Jerring, bland annat berömd för sportsändningarna, och delas ut till en framgångsrik svensk idrottare för årets bästa svenska idrottsprestation. Priset brukar också kallas "folkets pris", då det är radiolyssnare som röstar fram den idrottare eller det idrottslag som gjort den för året "bästa idrottsprestationen".

Du kan rösta på Victor via DUO-appen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som du laddar ner till din telefon. Röstningen stänger den 19 december.

Vi säger stort lycka till i fortsättningen och håller tummarna för både Jerringpriset och OS i Paris 2024.

Läs mer om Idrottsgalan och Jerringpriset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 december 2023