Nu anläggs Rallyskogens lekplats

Kommande lekplats rallyskogen

Naturlekplats tar form inne bland träden. Arbetet med att anlägga en naturlekplats inne i Rallyskogen har startat.

När lekplatsen är färdig kan man balansera på stockar och stubbar, relaxa i hängmattorna, klättra i klättertornet eller varför inte leka kurragömma bland träden? Det kommer också att finnas ett manuellt tidtagarur där du kan mäta tiden det tar att tex springa runt lekplatsen på de tillgänglighetanpassade gångarna.

Dialog med Sandbäcksskolan

Eleverna på Sandbäcksskolan har varit delaktiga i att ta fram förslag på aktiviteter de vill göra när de är i Rallyskogen. Genom elevrådet har alla klasser fått dela med sig av tankar och ideér.
- Det är viktigt att de som brukar vara i skogen får berätta vad de bruka rgöra och vad de vill göra så att vi kan matcha det till en så rolig lekplats som möjligt, säger Elin Dahlgren, driftingenjör på tekniska förvaltningen. Lekplatsen kan komma att utvecklas mer under åren beroende på vart man leker säger Elin.

Invigning i vår

Budgeten för hela projektet beräknas till 2 miljoner kronor. Anläggandet av lekplatsen har funnits med i Lekplatsplanen för Sjöbo kommun redan 2020 men har fått skjutas på framtiden fram tills nu.
- Om allt går som planerat ska lekplatsen vara klar innan årsskiftet och vi planerar för invigning framemot våren säger Elin Dahlgren.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 december 2023