Vädjan om sparsamhet med dricksvattnet

Det torra och soliga vädret gör att det just nu är hög förbrukning av vatten i kommunen. Vi uppmanar alla att hjälpa till att minska vattenanvändandet under vissa tider.

Sjöbo kommun går ut med en vädjan till alla kommunalt anslutna vattenförbrukare att minska vatten-användandet under vissa tider.
- Om uppmaningen inte följs tvingas vi gå ut med bevattningsförbud och förbud att fylla pooler under sommaren, säger Pia Fröjd, VA-ingenjör på Sjöbo kommun.

Vattenförbrukningen måste minska under följande tider:
Vardagar kl 16:00-22:00
Helger kl 10:00-22:00

- Det finns gott om vatten i kommunens vattentäkter, men under dessa tider används det mer vatten än vad vi hinner leverera ut till er kunder. Vattenförbrukningen har vid ett flertal tillfällen i maj varit så hög att våra vatten-reservoarer nästan tömts. Om det sker innebär det att det blir dåligt tryck eller inget vatten alls i kranarna. Då kan det också komma in föroreningar i ledningarna som vi måste spola bort, vilket förbrukar mycket vatten, säger Pia Fröjd.

Det är härligt med sommarvärmen och ett dopp i poolen! Och alla vill vi vattna i våra torra trädgårdar som inte fått regn på länge. Vi måste dock jobba tillsammans för att fortsätta kunna använda dricksvattnet utan bevattningsförbud och pool-fyllnings-förbud.

Hjälp oss genom att tänka på din vattenförbrukning!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 maj 2024