Bild från Videorallyt 2017

Kulturskola

Välkommen att inspireras, skapa och utvecklas tillsammans med andra barn och unga! Kulturskolan vänder sig till dig som är mellan 6-19 år och är skriven i Sjöbo kommun.

Vi finns i Sjöbo kulturskolas lokaler på Ågatan 1. En del undervisning erbjuds även på grundskolorna runtom i kommunen. Undervisning sker på fritiden.

Hos oss kan du testa på att: spela teater, spela blåsinstrument, göra dockor, spela bas, spela gitarr, sjunga, spela piano, spela stråkinstrument, arbeta med musikproduktion, spela trummor/slagverk samt spela nyckelharpa. Vi har även en bred ensembleverksamhet där elever musicerar och är kreativa tillsammans.
Läs mer här om våra ämnen och aktiviteter.

Nu har vi även en Facebook-sida - följ oss gärna där!länk till annan webbplats

Välkommen att vara med, du också!

Covid-19

Förändringar från vecka 17

Nu öppnar vi för fysiska lektioner igen för dig som är född 02 eller senare.

Vi fortsätter att erbjuda digital undervisning för dig som önskar. Ensembler är fortsatt pausade.

Tillsammans fortsätter vi att följa folkhälsomyndighetens restriktioner, stanna hemma vid symptom och kom ihåg att vi erbjuder digitala alternativ.

Idag den 17 maj arrangeras för första gången en manifestation för Sveriges Kulturskolor. Det gemensamma musikcollaget ”Viva la vida” har samlat över 1200 elever som tillsammans skapar en enorm nationell orkester. Och 200 kulturskolor deltar i manifestationen med en mängd olika kulturformer och visar upp all den fantastiska verksamhet som hundratals barn och unga deltar i, bland annat Sjöbo kulturskola. Initiativtagare till Kulturskolans Dag är Kulturskolerådet, kulturskolornas intresseorganisation i samarbete med Trollhättan Stad.

– Det är helt magiskt vilket gensvar det har varit från eleverna på alla Kultur och Musikskolor, det har bokstavligen strömmat in videos. Det är helt fantastiskt att se och höra och jobba med materialet, att se elevers glöd och glädje i spelet och all energi som läggs ner för att göra en gemensam video och tolkning av Coldplays Viva La Vida i dessa pandemitider. Videon är en hyllning till kraften att skapa musik och kultur tillsammans. Viva La Vida - Länge Leve Livet, nu satsar vi tillsammans framåt för våra barn och ungdomar, säger Ulf Wadenbrandt, dirigent vid Trollhättan N3.

Kulturskolerådet är en ideell, partipolitiskt och fackligt obunden förening där kommuner samverkar för en tillgänglig och högkvalitativ kulturskoleverksamhet. Vår vision är att alla barn och unga ska ha likvärdiga möjligheter att utvecklas genom kulturutövande i verksamhet med hög kvalitet och tillgänglighet.

– Låt oss sätta ljuset på kulturskolan och fortsätta arbeta tillsammans för en starkare kulturskola som ser till att alla barn och unga får lika möjligheter till kulturell och konstnärlig verksamhet, säger Torgny Sandgren kulturskolerådets generalsekreterare.

En bild med ljusreflektioner där det står "Kulturskolans dag 2021 en manifestation för Sveriges kulturskolor"

Under 2021 har vi två pågående projekt utifrån temat "Ungas berättelser". Olika workshops, läger och aktivitetre kommer under året att dyka upp i hela kommunen främst inom drama och poddcast. Håll utkik på våra sociala medier så att du inte missar någonting spännande. Kostnadsfritt! Med bidrag från Kulturrådet.

KulturCrew
Gillar du att se till att det händer saker? Är du mellan 10-15 år? Då kan du vara med i vårt KulturCrew, och vara med och bestämma vad som ska hända i Sjöbo kommun! Du kan läsa mer på den här sidan

Bild på Kulturcrews logga, röd text på svart bakgrund
Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 maj 2021
Sidan publicerad av: Paula Brante
Uppleva och göra