Biblioteket

Sjöbo bibliotek, utsida

Bibliotek Skåne Sydost består av kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad. Vi har en gemensam webbplats och bibliotekskatalog. Vi vill på så sätt ge dig som låntagare ett större biblioteksutbud. Ditt bibliotekskort kan du använda på biblioteken i alla fem kommunerna.

Genom katalogen kan du beställa böcker och andra medier som du hämtar på det av de fem biblioteken som passar dig bäst. Det finns även ett antal databaser som du har tillgång till via ditt bibliotekskort. Prova gärna tjänsten PressReader som ger dig tillgång till ett stor antal utländska och svenska dagstidningar i fulltext.

På vår gemensamma webbplats hittar du också Bibliotek Skåne Sydosts samlade utbud av evenemang, lästips och e-böcker. Ta del av bibliotekens olika programutbud för barn, unga och vuxna. Du hittar både läseklubbar, författarbesök och annat roligt som händer på biblioteken.

Från och med den 1 juli 2019 är Sjöbo bibliotek kontantlöst. Det innebär att du inte längre kan betala med kontanter, i stället kan du använda bankkort eller Swish.

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 november 2019
Sidan publicerad av: Mattias Andersson
Uppleva och göra