Biblioteket

Sjöbo bibliotek, utsida

Bibliotek Skåne Sydost består av kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad. Vi har en gemensam webbplats och bibliotekskatalog. Vi vill på så sätt ge dig som låntagare ett större biblioteksutbud. Ditt bibliotekskort kan du använda på biblioteken i alla fem kommunerna.

Genom katalogen kan du beställa böcker och andra medier som du hämtar på det av de fem biblioteken som passar dig bäst. Det finns även ett antal databaser som du har tillgång till via ditt bibliotekskort. Prova gärna tjänsten PressReader som ger dig tillgång till ett stor antal utländska och svenska dagstidningar i fulltext.

På vår gemensamma webbplats hittar du också Bibliotek Skåne Sydosts samlade utbud av evenemang, lästips och e-böcker. Ta del av bibliotekens olika programutbud för barn, unga och vuxna. Du hittar både läseklubbar, författarbesök och annat roligt som händer på biblioteken.

Sommarens öppettider

Huvudbiblioteket har sommaröppet

15 juni -18 augusti

Måndag 10-18

Tisdag 10-16

Onsdag 12-16

Torsdag 10-16

Fredag 10-14

Lördag stängt

Lövestad, Blentarp och Vollsjös bibliotek är obemannade fram till den 11e augusti, men glöm inte att du ändå kan komma in i Lövestad och Blentarp med ditt meröppetanslutna lånekort.

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 juni 2019
Sidan publicerad av: Paula Brante
Uppleva och göra