Feriearbete färgglad K-stad

Feriearbete och sommarjobb

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i hur det är att jobba inom olika verksamheter i Sjöbo kommun. Det är en chans att testa på arbetslivet och skaffa värdefulla erfarenheter, samtidigt som du tjänar dina egna pengar.

Vad är feriearbete?

Som feriearbetare går du bredvid ordinarie personal i någon av de verksamheter där vi erbjuder feriearbete och får handledning i de arbetsuppgifter du blir tilldelad. Kommunen erbjuder många olika arbetsområden!

Vem får feriearbeta?

År 2024 får du som är född 2007 ansöka om feriearbete. Du måste vara folkbokförd i Sjöbo kommun, och ansöka under ansökningsperioden.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna visa ett giltigt arbetstillstånd, eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd för att bli anställd.

Ansökningsperiod 8 mars - 21 mars

Ansökningsperioden för sommarens feriearbeten är nu avslutad

Erbjudande om plats

Under vecka 14 - 16 görs utskick via mail om platserbjudande till de ungdomar födda 2007 som ansökt under utsatt ansökningstid.
När du får ditt besked ska du svara på det inom tre dagar genom att tacka ja eller nej så håll koll på din mejl. Spara ditt erbjudande.

Platser

Platser att söka för dig som är 17 år finns inom friluftsbad, arbete med barn inom förskola och fritidshem. Vi har en del platser inom kök, vård och omsorg, lokalvård och grönyteskötsel/skötsel av anläggningar.
Enstaka platser finns inom administration, kulturhus, bibliotek samt andra uppdrag som kan tillkomma. Du kan även söka till en sångrupp som först ska träna ihop och sen åka runt och sjunga på förskolor och äldreboende inom vår kommun.

Vanliga frågor och svar om feriearbete

Ansök om utdrag ur Polisens belastningsregister

Du måste ansöka om ett utdrag ur belastningsregistret som heter "Begäran om utdrag för Förskoleverksamhet/..." Tänk på att det tar cirka två veckor att få det från polisen.
Ansök om utdrag ur belastningsregistret med BankID Länk till annan webbplats.
Ansök om utdrag ur belastningsregistret med blankett Länk till annan webbplats.

För dig som önskat en plats inom vård omsorg/särskilt boende ska ansöka om följande utdrag från polisens hemsida:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/blanketter---kontrollera-egna-uppgifter/ Länk till annan webbplats.

Registerutdraget ska lämnas in i kommunhuset i oöppnat brev märkt med Feriearbete.

Sommarföretagare

Sommarföretagare är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år som vill prova på att starta eget företag.
Sommarföretagarna 2024, mer information och ansök Öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2024