Feriearbete färgglad K-stad

Feriearbete, sommarjobb

Sjöbo kommun erbjuder feriearbete under sommaren till dig som fyller 17 år under året, och som är skriven och bosatt i kommunen.

Genom våra feriearbetesplatser hoppas vi att du som är ung får en inblick i arbetslivet. Detta kanske hjälper dig när du ska välja yrke i framtiden. Som arbetsgivare vill vi visa vår breda verksamhet. Kanske väljer du att så småningom arbeta inom den kommunala verksamheten.

Feriearbete 17 år (född 2003)

Krav/kvalifikation:
För att kunna få en plats som feriearbetare under sommaren 2020 så ska du vara född 2003, folkbokförd/skriven i Sjöbo kommun samt ansöka under utsatt ansökningsperiod.

Preliminära placeringar
Med rådande omständigheter kring Coronapandemin så kommer din placering att vara preliminär, med förbehållet att vi kan dra tillbaka placeringen såvida arbetsplatsen ej har möjlighet att ta emot feriearbetare eller om det tas andra beslut /regler för minderåriga som påverkar.
Detta kan komma till din mail  med kort varsel så håll koll på din mail ofta.

Feriearbete inom förskola, fritids och kök inom äldreomsorgen har återkallats.

Feriearbete har återkallats inom förskola/fritidshem samt kök inom äldreomsorgen, mail har gått ut till berörda ungdomar 20-05-04. Vi inventerar just nu fler möjliga placeringar till de som anmält sig till reservplatser under utsatt tid.

Är du Feriearbetare som har blivit erbjuden en preliminär placering inom barnomsorg, exempelvis fritids, förskola? Då kommer du dessvärre inte kunna arbeta på det jobb du preliminärt blivit erbjuden.
Vi har skickat mejl till dig som är berörd av detta den 4 maj.

På grund av smittorisken har beslut tagits att ungdomar under 18 år inte får placeras inom barnomsorgen, vilket innebär att erbjudande om sommarjobb inom dessa verksamheter nu dras tillbaka/återkallas. Det grundar sig i Arbetsmiljöverkets regler för minderåriga och smittorisk klass 3, Covid-19. Ett  förtydligande från SKR gjordes under förra veckan där man förbjuder arbetet inom barnomsorg då man anser att smittorisk finns i ett barn-nära arbete. 

Jag mister min plats — vad händer nu?

Vi arbetar för fullt för att kunna erbjuda dig som anmält att du vill stå på reservplats, ett feriearbete inom ett annat arbetsområde. Du behöver dock vara beredd på att bli erbjuden ett sommarjobb under en annan period samt på en annan plats än vad du önskade i din ansökan. Vi kan heller inte garantera att du kommer bli erbjuden ett nytt jobb.

Håll koll på din mejl och vår hemsida som vi uppdaterar kontinuerligt. Om du blir erbjuden ett nytt sommarjobb kommer du behöva tacka ja via mail ganska omgående.
Vi förstår att det kan kännas frustrerande att inte få den preliminära placeringen som du redan tackat ja till, men på grund av den rådande situationen hoppas vi på överseende!

RESERVPLATSER - ÅTERBUD  - Uppdatering 200622

Vi har nu lyckats erbjuda nya feriearbete till de som önskat att stå på reservplats. Tack vare alla kreativa ideér, nya arbetsuppgifter och extra platser har vi nu lyckats erbjuda nya placeringar till alla de 17 -åringar som önskat stå på reservplats. 

HR-avdelningen vill rikta ett stort tack till alla er som varit med och skapat de nya platserna och till alla er som ställer upp som handledare! Flera ungdomar som hade preliminära placeringar som återkallades, är nu väldigt glada för att kunna erbjudas ett nytt sommarjobb av Sjöbo kommun.
Många glada föräldrar och vårdnadshavare har också hört av sig och är väldigt tacksamma att vi ansträngt oss under denna knasiga tid för att erbjuda ungdomarna en sysselsättning i sommar.

Det är väldigt betydelsefullt i år då det kan vara lite mer klurigt att hitta andra sommarjobb inom andra områden när man är 17 år och minderårig.

Ansök om utdrag ur Polisens Belastningsregister

Alla som ska arbeta inom Sjöbo kommun i en verksamhet där barn vistas ska visa upp utdrag från belastningsregistret. Många av våra feriearbetsplatser finns inom dessa verksamheter och vi rekommenderar alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag från polisen i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Blankett för att begära registerutdrag finns på polisens webbplats.

Platser inom våra verksamheter

Platserna för dig som är 17 år, finns just nu inom skola, friluftsbad. Några enstaka platser finns inom vaktmästeri, lokalvård och grönyteskötsel. 
Ett antal platser är kombinerade platser på camping/marknad. Ett fåtal platser finns på Malenagymnasiets sommarskola och KOMVUX. Enstaka platser finns inom bibliotek, administration/kontor. 

Vi kommer även i år att erbjuda Feriearbete inom kulturskolan som innebär att man planerar, repeterar och genomför en föreställning. Läs mer om kulturferiearbetena här.

För asylsökande ungdomar krävs samordningsnummer från skatteverket och AT-UND (ett undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd) som du ska ha fått innan du ansöker. Läs mer om AT-UND på Migrationsverkets hemsida)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vanliga frågor och svar om feriearbete

Sommarföretagare

Sommarföretagare är ett alternativ till de traditionella kommunala sommarjobben och är till för dig mellan 15 – 19 år.
Driva företag som sommarjobb? Vill du vara din egen chef?
Läs mer om  sommarföretagare här

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juni 2020
Sidan publicerad av: Else Håkansson
Näringsliv och arbete