För dig som är företagare

Information och hjälp för dig som vill starta eller driver företag i Sjöbo kommun.

Följ oss på Facebook!

För Sjöbo kommun är dialogen med företagare en viktig och central del i kommunens näringslivsarbete. Kanalen @Näringsliv Sjöbo på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är riktad mot näringslivet. Här berättar kommunen bland annat om aktuella upphandlingar och nätverksträffar. Kanalen är även ett forum där Sjöbo kommun informerar om de fantastiska företagen som finns i kommunen. Du som företagare är välkommen med inspel och att ställa frågor i kanalen. Är frågorna av tyngre karaktär, så besöker personal från Sjöbo kommun gärna ditt företag för ett personligt möte.

Företagsbesök

Varje år besöker politiker och tjänstemän olika företag i kommunen. Vi besöker alla företag, stor som liten, för att ta reda på vilka möjligheter och utmaningar företagen står inför. Vill du att vi ska besöka ditt företag? Hör av dig till vår tillväxtchef så bokar vi in ett besök hos dig.

Företagslots

Sjöbo kommuns företagslots är en kostnadsfri service som förenklar kontakterna med kommunen för dig som är företagare. Företagslotsens uppdrag är att förmedla kontakt med våra förvaltningar och lotsa dig till rätt handläggare. Företagslotsen hjälper dig även med information om lagar och regler, ansökningar, blanketter, samt tillstånds- och markfrågor.

Företagsfrukostar och nätverksträffar

Du som är företagare i kommunen är hjärtligt välkommen till våra nätverksträffar. Här kan företagare i blandade branscher och storlekar träffas och knyta nya kontakter. Sjöbo kommun passar också på att informera om aktuella händelser som nybyggnationer, upphandlingar med mera.

Företagarna Sjöbo arrangerar företagarfrukost varannan månad också i syfte att nätverka. Tider och plats meddelas i god tid innan. Det skapas en ny anmälningslänk för varje tillfälle som läggs upp här.

Kamilla Danielsson, tillväxtchef, svarar på dina frågor om nätverksträffarna.
E-post: kamilla.danielsson@sjobo.se

Kommunen:

  • 30 januari – inställd
  • 24 mars – inställd
  • 26 maj - inställd och flyttad till 27 augusti
  • 27 augusti
  • 20 oktober

Företagarna:

  • 10 februari - frukost
  • 23 april - frukost
  • 17 juni - frukost - Läs mer och anmäl dig på foretagarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • 23 september - frukost
  • 20 november - frukost

Näringslivsstrategi och Näringslivsråd

Här kan du ta del av Sjöbo kommuns näringslivsstrategi för 2019-2022.

Här kan du läsa mer om Näringslivsrådets syfte och uppbyggnad.

Gå direkt till:

Näringslivsnyheter

Kontakt

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 maj 2020
Sidan publicerad av: Samir Hassan