Flora biografteater

Biograf Flora entré

På biografteatern Flora visas aktuella filmer, arrangeras teaterföreställningar, konserter och anordnas konferenser och seminarier.

Florabiografen stänger

Vi har beslutat att stänga Flora från och med den 18 mars och på obestämd tid. Från och med den 18 mars sker inga biovisningar och vi återkommer så snart vi vet besked om när vi kan öppna igen. Biografen har de senaste veckorna haft få besökare. De stora filmbolagen skjuter fram sina biopremiärer till i höst. Detta innebär att filmutbudet för våren är starkt begränsat.

Även möteslokalerna är stängda.

Vi följer också folkhälsomyndighetens råd när det gäller offentliga verksamheter.

Film ses förstås bäst på bio och ger den bästa upplevelsen på en stor duk i en biosalong, men i väntan på att vi ska öppna igen hoppas vi att ni kan se en del film hemma. Vi önskar alla välkommen tillbaka när smittorisken är över och kommer att på www.sjobo.se och på facebook ge information om när vi öppnar igen. Kom gärna med förslag på vilken film ni helst vill se?

Historik

Flora byggdes vid krigsutbrottet år 1939. Byggherre var en marmorhandlare i trakten. Hans yrkesverksamhet kom i hög grad att påverka biografens utseende och stora delar av inredningen är utförd i marmor. Mycket av denna marmorinredning finns kvar i dag, trots flera ombyggnader. Biografen drivs numera av Sjöbo kommun.

Flora har sedan invigningen 1939 oavbrutet varit biograf.

Hösten 2011 hade de gamla filmprojektorerna tjänat ut och nya digitala projektorer installerades. I dag visas film tre dagar i veckan och utrustningen kan också användas för att visa direktsänd eller inspelad opera, teater och idrottsevenemang.

2012 blev också ljudet digitalt och utrustning för visning av 3D-filmer installerades.

Adress: Idegatan 5, Sjöbo.

Har du frågor ring telefon: 0416-271 58 (biografen) eller 0416-271 66.

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 april 2020
Sidan publicerad av: Ylva Wallström
Uppleva och göra