Två personer tränar med tyngder i vattnet.

Vattengymnastik

Här kan du läsa om vattengymnastik och vilka dagar och tider vi erbjuder detta på Sjöbo simanläggning.

Att träna i vatten är en bra motionsform. Det ger minimal belastning på muskler och leder, då man endast väger cirka 12-20 % av sin kroppsvikt när man kommer ner i vattnet.

I vatten tränas många av kroppens muskler samtidigt eftersom man måste stabilisera och balansera sin kropp mot flytkraften i vattnet. Musklerna arbetar hela tiden mot vattenmotstånd, vattnets tryck samt turbulensen som bildas i vattnet när du rör dig. Eftersom större delen av kroppen används i vattnet kan du arbeta mer intensivt med en lägre hjärtfrekvens än på land och öka din energiförbrukning. Detta leder till en snabbare förbättring av konditionen samt en ökning av fettförbränningen. Samtidigt stärks hela sin kroppen i vattnet.

Vi erbjuder vattengymnastik med olika inriktningar

  • Klassisk vattengympa
  • Vattengympa lätt - Träning som passar seniorer, gravida, rörelsehindrade eller den som vill röra på sig i ett lugnare tempo.

 Varje termins vattengymnastik inkluderar 13 gånger och varje pass pågår i 45 minuter.

Tider vattengympa hösten 2020
Vecka 37 - 50 (Uppehåll vecka 44)

  • Klassisk vattengympa, tisdagar kl. 19.05-19.50
  • Klassisk vattengympa, onsdagar kl. 17.30-18.15
  • Klassisk vattengympa, torsdagar kl. 19.05-19.50
  • Vattengympa lätt, onsdagar kl. 13.00-13.45


Anmälan och betalning sker via bokningslänken nedan och är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ta bort, ändra tider samt flytta deltagare mellan grupper. Minsta deltagarantal för att grupp skall starta är 5.

Tänk på!
Man kan välja att boka hela terminens vattengymnastik och därmed vara säkrad en plats varje vecka. Anmälan till Drop-in platser öppnar en vecka före aktuellt pass. För deltagande i vattengymnastik tillkommer kostnad för entré till Sjöbo simanläggning. Med anledning av covid-19 gör vi vårt yttersta för att våra gäster ska kunna hålla avstånd och känna sig trygga. En av åtgärderna är att vi minskar platserna till vattengympan. Detta innebär att det kommer att finnas 15 stycken "fasta platser" och vi kommer inte kunna garantera att det finns några drop in-platser varje vecka.

Kontakt

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 augusti 2020
Sidan publicerad av: Zara Karlsson