Servicelägenheter

Våra servicelägenheter finns på Solkullen i Vollsjö, Ängsgården och Kärnan i centrala Sjöbo.

Servicelägenheter är vanliga lägenheter för äldre eller personer med funktionshinder. Du erbjuds möjlighet till ökad trygghet och gemenskap. För att kunna få en servicelägenhet behöver du ha behov av en mer tillgänglig bostad eller närhet till en social träffpunkt. Trygghetslarm kan erbjudas mot avgift.

I en servicelägenhet har du ett eget hyreskontrakt och ansvarar själv för dina möbler, telefon och liknande. Hyresnivån är densamma som för andra bostäder av samma typ. I anslutning till servicelägenheten finns en lunchservering och en plats för social samvaro. När du behöver hjälp, får du stöd från hemtjänsten. Du kan själv ansöka om hemtjänst.

För att ansöka om en servicelägenhet behöver du fylla i och skicka in en ansökningsblankett. Det är kö till lägenheterna, och den som har väntat längst får förtur.

Servicelägenheter

Kärnan är en mötesplats med generösa ytor och många aktiviteter. Här finns en lunchrestaurang och i samma fastighet finns servicelägenheter. Kärnan ligger centralt i Sjöbo med närhet till allt vad orten erbjuder.

Kärnan

Solkullen ligger på en höjd i utkanten av Vollsjö. Det finns en trevlig innergård och promenadstråk i anslutning till byggnaderna. Solkullen är ett äldreboende som även erbjuder servicelägenheter.

Solkullen

Solkullen

Ängsgården ligger centralt i Sjöbo med närhet till naturen och Åsumsån. Ängsgården är ett demensboende där en flygel är servicelägenheter. Här finns fina uteplatser och gångbanor som inbjuder till promenader. I huset ligger också Glädjekällans restaurang.

Ängsgården

Ängsgården

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 juli 2024
Omsorg och stöd