Tillstånd, regler och tillsyn

För att få utföra vissa verksamheter och aktiviteter krävs olika tillstånd. Här hittar du några av de vanligaste som vi handlägger.

Servering av alkohol

Sprit, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker får serveras mot betalning endast om man har tillstånd. Tillstånd kan ges för servering till allmänheten eller i slutna sällskap. Tillståndet kan gälla året runt eller vid ett enstaka tillfälle. Serveringstillstånden handläggs av en gemensam alkoholenhet med placering i Tomelilla.
Ansökan om serveringstillstånd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Torghandel

På Gamla Torg i Sjöbo finns platser att hyra för försäljning. Torgplatserna är indelade i rutor. Om du är intresserad av att hyra en plats tar du kontakt med receptionen i kommunhuset. Torghandel och hur det fungerar

Djurhållning

En del verksamheter kräver en anmälan eller ett tillstånd för att få bedrivas. På sidorna under djur och lantbruk kan du även läsa mer om vad som gäller vid gödselhantering, slamspridning, kemisk bekämpning och avfall.
Djurhållning med anmälnings- och tillståndsplikt
Djur och lantbruk

Miljö och hälsoskydd

Under rubriken miljö och hälsoskydd hittar du en hel del viktig information för dig som driver en verksamhet som kan påverka miljön och människors hälsa. Här kan du även läsa mer om vad som gäller för Bed and breakfast, skolor, förskolor, frisörsalonger, fotvårdsverksamheter med flera samt försäljning av alkohol och tobak, samt receptfria läkemedel. Klicka dig fram på undersidorna för information som berör just din verksamhet.
Miljö och hälsoskydd

Livsmedel

Att driva livsmedelsanläggning
Tillfällig livsmedelshantering

Självservice

E-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2024