Stöd och rådgivning

Du behöver inte klara allting själv. Här har vi samlat information och bra länkar för dig som vill starta eller redan driver företag.

Samlad info på verksamt.se

Webbplatsen Verksamtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlar service och information från flera myndigheter på samma plats. Allt för att göra det enklare för dig som driver eller vill starta företag. Bakom informationen står Skatteverket, Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen och Bolagsverket.

FAQ - Frågor och svar om att starta eget

På verksamt.se finns även en FAQ med frågor och svar om att starta eget.
Frågor och svar på verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information och rådgivning när du ska starta eget

Sjöbo kommun samarbetar med NyföretagarCentrum Öresund. Erfarna rådgivare, som alla själva är företagare, hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring och annat du funderar på kring ditt företagande.

Boka tid för träff

Välkommen att boka tid för informationsträff och därefter individuell, konfidentiell och affärsmässig rådgivning inför din företagsstart. Både informationsträffen och enskilda rådgivningen i Sjöbo är kostnadsfri.

Vi rekommenderar att du kommer på en informationsträff först.

Du bokar infoträff och rådgivning på Nyföretagarcentrum Öresunds hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Klicka sedan in dig på de datum i Sjöbo som passar dig.

Varningslistan

Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Var alltid vaksam!

Varningslistan presenteras av Bisnis Analys. Bolagen i listan är framtagna av Svensk Handel. Här hittar du Varningslistan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Innovationscenter för landsbygden

Landsbygden har år efter år haft lägre utveckling på innovation och tillväxtkraft. Det vill vi ändra på! Det är så vi bäst tar tillvara på alla resurser och kompetenser som finns i vårt samhälle.

Går du och bär på en innovativ idé? Har du en företags- och/eller produktidé som du vill diskutera? Kontakta oss på innovationscenter@sjobo.se

Innovationscenter för landsbygden är ett nav och en mötesplats där vi har kunskap och information om vad som kan vara rätt väg för dig som innovatör och entreprenör på landsbygden. Vi inspirerar och stärker entreprenörskap för att stödja dig och vi träffar dig på en plats som du själv väljer. Vi är flexibla och mobila för att det ska vara enkelt och praktiskt för dig. Vårt mål är att var nära våra innovatörer. Vi är rörliga, kunniga, personliga och vi tillför energi för att du som innovatör ska känna att du kan verka även på landsbygden!

Vi menar att näringslivet kan utvecklas till att bli den motor och drivande part som behövs för att skapa en dynamisk landsbygd där företagen är med och säkrar tillväxten i kommunen. Det finns stor potential för ökad innovation och tillväxt, men utvecklingskraften behöver hjälp för att komma igång.

Simrishamns kommun, Sjöbo kommun, Tomelilla kommun och Ystad kommun driver Innovationscenter för landsbygden i samverkan, med huvudsaklig finansiering från Leader Sydöstra Skåne

Kontaktperson:
Helena Kurki
Projektledare
Telefon: 0705-93 02 43
E-post: helena.kurki@sjobo.se

Innovationscenters hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Landsbygdsutveckling - Leader Skåne

Leader är en metod för invånare och företag på landsbygden att tillsammans med den offentliga sektorn samverka kring landsbygdsutveckling. Sjöbo kommun bildar tillsammans med Simrishamns, Tomelilla och Ystads kommuner Leader Ystad-Österlenregionen. Föreningen har varje år en årsstämma och ett antal medlemsmöten.

På föreningens hemsida kan du hämta regler för stöd till landsbygdsprojekt, projektansökningar, information om föreningen, nyhetsbrev med mera.
Leader Ystad-Österlenregionens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan även läsa mer om landsbygdsutveckling på Leader Skånes hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Projektet TÖS erbjuder innovations- och tillväxtstöd

TÖS, Tillväxt Östra Skåne, vänder sig till små och medelstora företag i kommunerna: Bromölla, Hässleholm, Höör, Sjöbo, Kristianstad, Osby, Östra Göinge, Skurup, Ystad, Simrishamn, Tomelilla och Hörby. Projektet vill bygga broar, utveckla kompetens och knyta kontakter som leder till ett gynnsamt klimat för utveckling och tillväxt.

Fokus i projektet är Östra Skånes tillväxtpotential och långsiktiga utveckling. Projektet utgår från de etablerade små och medelstora företagens behov och utmaningar för att hjälpa dem växa. För företagen som deltar är TÖS en möjlighet att få hjälp och inspiration att arbeta aktivt med innovations- och tillväxtarbete i samverkan med etablerade aktörer och konsulter. De företag som ingår i projektet får tillgång till skräddarsytt utvecklingsstöd, innovationsstöd, kompetensutveckling samt seminarier och digitala utbildningar.

TÖS hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Unable to render Vue app.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 januari 2020
Sidan publicerad av: Johanna Svedin