Boende

Våra boenden finns till för dig som inte kan bo själv på grund av en funktionsnedsättning och som behöver stöd och service i vardagen.

Vårt mål är att du ska kunna leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt med hjälp av anpassad omvårdnad, stöd och service. Du ansöker om boende hos en handläggare.

Det finns olika typer av boenden som passar olika behov

En gruppbostad är ett boende för dig som behöver mycket stöd och omvårdnad på grund av din funktionsnedsättning. Här bor du i en egen lägenhet eller eget rum som är anpassat efter dina behov. Du har också tillgång till gemensamma utrymmen där du kan umgås med personal och andra boende. Personal finns på plats dygnet runt för att ge dig det stöd du behöver.

Gruppbostäder:

  • Björkvägen
  • Långdansgatan
  • Redskapsgatan
  • Stapelgränd 3A
  • Stapelgränd 3B

I ett serviceboende bor du i en egen lägenhet med tillgång till personal dygnet runt. Detta boende passar dig som behöver stöd på grund av din funktionsnedsättning men som ändå klarar mycket i vardagen på egen hand. Det finns oftast flera servicebostäder i samma hus eller i närheten.

Serviceboende:

  • Badgatan
  • Södergatan

Vårt LSS-boende för barn och ungdomar erbjuder en trygg och säker boendemiljö för de som behöver bo utanför föräldrahemmet. Här får barnen och ungdomarna grundläggande omsorg och trygghet från vår personal, medan vårdnadshavarna fortfarande fattar viktiga beslut som rör deras barn.

Barn- och ungdomsboende:

  • Schottisgatan
  • Valsgatan

För vuxna med varaktig psykisk funktionsnedsättning som bor i egen bostad erbjuder vi boendestöd. Syftet är att ge dig bättre struktur i vardagen, ökad självständighet och livskvalitet. Boendestödet innebär vägledning i att utföra vardagssysslor och delta i samhällsaktiviteter, samt stöd med sociala kontakter, fritidsaktiviteter, inköp och kontakter med myndigheter.

Boendestöd, mer information

Vill du kontakta våra boenden direkt når du dem på följande nummer:

Badgatan: 0416 - 274 25

Björkvägen: 0416 - 273 94

Korttidsboende Valsgatan: 0416-27351

Långdansgatan: 0416 - 274 54

Redskapsgatan: 0416 - 273 31

Schottisgatan: 0416 - 270 17

Stapelgränd 3A: 0416 - 273 30

Stapelgränd 3B: 0416 - 271 07

Södergatan: 0416 - 275 30

Längst ner på sidan finner du kontaktuppgifter till respektive boendens enhetschef.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 juli 2024
Omsorg och stöd