Lillgårdens förskola - Uppmuntrar till möten och dialog.

Vi erbjuder barnen föränderliga lärmiljöer, där barnen har möjlighet att mötas och uppmuntra till dialog mellan barnen och mellan barn och pedagog. I mötet mellan barn, material och rum utmanas barnen och lärmiljön växer fram och förändras utifrån barnens behov. Vi har exempelvis en familjehörna, byggrum, ateljé och språkhörna. Vi inspireras av Reggio-Emilia och tror på det kompetenta barnet med en inre drivkraft att utforska sin omgivning som skapar ett lärande för barnet. Att arbeta med våra projekt och vår undervisning både inne och ute är en självklarhet för oss, som helt utgår från förskolans läroplan.

Förskolan har också en fantastisk gård med stora grönytor att tillgå. Alldeles intill förskolan ligger härliga skogsdungar med långa cykelbanor som vi tar oss vidare på med förskolans lådcyklar. Detta skapar en god lärmiljö som fängslar, förundrar, utmanar och stödjer barnets utveckling.
I närheten finns lekplatser, Malenas park med fågelliv och Möllers mosse som ger ytterligare möjlighet till uppskattade upplevelser.
Då förskolan ligger centralt har vi också nära till bibliotek och konsthall.

På vår förskola arbetar förskollärare och barnskötare. Finns även tillgång till specialpedagog när det behövs. Lillgården består av två arbetslag Stora Blå och Lilla Blå. På Stora Blå går de yngre barnen och på Lilla Blå de äldre barnen.

Kontakt och besök

Om ni är nyfiken på vår verksamhet och vill besöka förskolan, kontakta oss via
0416-272 05 för att boka in er på någon av våra planerade visningar.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 september 2023