Om oss

Grimstofta förskoleenhet består av fyra enheter belägna inom Sjöbo tätort; Blockflöjtens förskola, Tofta förskola, Lergökens förskola och Sjöbo kommuns pedagogiska omsorg (tre dagbarnvårdare). Grimstofta förskoleenhet har tillsammans cirka 180-200 barn i sina verksamheter.

Blockflöjtens förskola är indelad i 2 avdelningar som sedan delas i 3 grupper.
Panflöjten, Stora och Lilla Munspelet.
På varje avdelning finns lärmiljöer som är inredda åldersadekvat samt efter barnens behov och intressen. Olika projektarbeten präglar också till viss del lärmiljöernas innehåll. Därmed är alla lärmiljöer hela tiden föränderliga. Mitt i husets kärna ligger Torget, en lärmiljö för alla åldrar och en plats för möte mellan alla barn och pedagoger.

Gården på Blockflöjten är lättillgänglig för både stora och små barn. Gårdens framsida erbjuder bland annat gungor, sandlådor, vattenlek, gräsmattor till boll och lek, klätterställning med mera. Här finns även en liten kulle som är mycket uppskattad som pulkabacke vintertid. På gårdens "baksida" erbjuds träd att klättra i, rutschkanor, gungbrädor, en liten grillplats, en skogsdunge med mera.

Förskolans gård är föränderlig och förändras efter barnens behov och intresse. En lärmiljö för alla åldrar och en plats för möte mellan alla barn och pedagoger.

Sovstund på Blockflöjten

För de barn som sover, erbjuder vi ett sovdäck i ett inglasat uterum, där barnen sover i en personlig sovsäck med sele som förskolan tillhandahåller. Kuddar, filtar med mera får gärna tas med hemifrån så barnen har något personligt när de ska sova. Fungerar inte sovdäcket som sovplats för just Ditt barn, så hittar vi tillsammans en annan lösning.

Se film som visar hur det går till när barn ska sova på Blockflöjtens förskola

Tider och rutiner

Vi har öppet på Blockflöjtens förskola mellan kl 06.00-18.00.

  • Frukost serveras kl 07:45
  • Fruktstund ca 09.30 på respektive avdelning. Barnen samlas i olika aktivitetsgrupper och äter frukten tillsammans.
  • Lunch serveras 11:30
  • Mellanmål serveras 14:30

Sammanslagning mellan de olika avdelningarna sker på morgnar från 06:00 – ca 07:30 samt på eftermiddag från ca 16:00 – 18:00. I samband med sammanslagningen på eftermiddagen serveras det lite frukt.

Under några veckor under sommaren och under jul- och nyårshelgerna är Blockflöjtens förskola sammanslagen med Tofta förskola och Lergökens förskola.

Måltider

Vi har ett eget kök med en anställd kock. I vårt kök lagas nästan all mat från grunden. Köket serverar frukost, lunch och mellanmål. Barnen som har uteverksamhet i Oran får sin mat från Färsingaskolan. Om ditt barn behöver specialkost, kontakta personalen på förskolan.

Förskolans matsedel finns tillgänglig via appen "skolmaten" som finns till både iPhone/iPad och Android.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 augusti 2020