Linnéstugans förskola - Uppmuntrar till möten och dialog.

Vi erbjuder barnen föränderliga lärmiljöer, där barnen har möjlighet att mötas och uppmuntra till dialog mellan barnen och mellan barn och pedagog. I mötet mellan barn, material och rum utmanas barnen och lärmiljön växer fram och förändras utifrån barnens behov. Vi har exempelvis en familjehörna, byggrum, ateljé och språkhörna. Vi inspireras av Reggio-Emilia och tror på det kompetenta barnet med en inre drivkraft att utforska sin omgivning som skapar ett lärande för barnet. Att arbeta med våra projekt och vår undervisning både inne och ute är en självklarhet för oss, som helt utgår från förskolans läroplan.

Förskolan ligger inbäddad i ett villaområde med en fantastisk natur runt hörnet med närhet till Linnéparken och Stenänga, ett större naturområde. Stora grönytor, härliga skogsdungar och långa cykelbanor där miljön skapar en god lärmiljö som fängslar, förundrar, utmanar och stödjer barnets utveckling. För att ta oss lite längre iväg har vi lådcyklar att tillgå på våra utfärder.

På vår förskola arbetar förskollärare och barnskötare tillsammans. Tillgång och på plats finns specialpedagog när det behövs.

På Linnéstugans förskola finns även kommunens verksamhet för barn vars vårdnadshavare arbetar på obekväm arbetstid.

Kontakt och besök

Om ni är nyfiken på vår verksamhet och vill besöka förskolan, kontakta oss via
0416-272 05 för att boka in er på någon av våra planerade visningar.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 september 2023