Malenagymnasiet Sjöbo kommun

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet på Malenagymnasiet är ett yrkesprogram, som erbjuder grundläggande kunskaper för att kunna jobba med anläggningsmaskiner. Det finns en stor efterfrågan på utbildad personal inom branschen och det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) är ett viktigt inslag under utbildningen.

Malenagymnasiet i Sjöbo rekommenderas av branschen

Kontakt

E-post Malenagymnasiet
0416-270 51

Rekommenderas av branschen

Ger yrkesexamen

Branschen ställer höga krav på kunskaper inom byggprocessens olika faser. Vi arbetar i samråd med programråd tillsammans med representanter från branschen för att möta arbetsgivarnas krav på kompetens. Kunskaper om branschens utveckling är en viktig del i utbildningen.

Under utbildningen lär du dig köra arbetsmaskiner som grävmaskin, hjullastare och grävlastare samt göra service och underhåll på dessa. Du får också lära dig att framföra fordon på ett trafiksäkert sätt och att använda modern satellitbaserade maskinstyrningssystem.

Du erbjuds kunskaper inom byggprocessens olika faser såväl som infrastrukturens uppbyggnad och utveckling något som branschen ser som viktiga yrkeskunskaper.

Den teoretiska delen av utbildningen erbjuds i små klasser både vad gäller yrkesteori och gymnasiegemensamma ämnen. Utbildningen leder till yrkesexamen och naturligtvis erbjuder vi kurser som ger grundläggande högskolebehörighet för vidare studier.

Fotograf Alice Bindby

Malenagymnasiet har last övning, Fotograf Alice Bindby

Tjejkväll på Malenagymnasiet den Tisdagen 7 maj 18.00 - 20.00

Fler tjejer behövs i anläggnings– och transportbranschen och därför anordnar vi på Malenagymnasiet en tjejkväll för dig som har funderingar kring hur det är att jobba i dessa branscher. Du kommer att träffa tjejer som går eller som har gått på Malenagymnasiet samt tjejer som jobbar i branschen på något sätt.

Alla ni tjejer som går på Malenagymnasiet just nu, som har gått eller som har den minsta lilla fundering på att gå någon av våra utbildningar är välkomna.

Alla ni tjejer som jobbar inom någon av dessa branscher behövs under kvällen för att dela med er av era erfarenheter och är därför också hjärtligt välkomna.

 

 

Då mailar du vår SYV så kontaktar hon dig om vilken datum som är aktuellt! Vi brukar ha några stycken som skuggar samtidigt.
E-post Annika Andersson, SYV

Varmt välkommen!

"Grusahollan" Malenagymnasiet
Bygg och anläggningsprogrammet på Malenagymnasiet

Bygg och anläggningsprogrammet på Malenagymnasiet

Digital rundtur på bygg- och anläggningsprogrammet

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 april 2024