Ansökan till Vuxenutbildningen

Du söker till Vuxenutbildningen i Sjöbo genom att göra följande:   

1. Planera dina studier innan du söker

Titta igenom kursutbudet för att se vilka kurser/utbildningar som finns hos oss.
Om du är osäker på vilka kurser du vill läsa, behöver veta mer om behörigheter eller studerar mot slutbetyg/gymnasieexamen, kontakta någon av våra studie-och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter finns under flik Studie-och yrkesvägledning.

Är du folkbokförd i Sjöbo kommun så görs ansökan direkt via webbansökan. Vissa utbildningar (lärlingar och vissa yrkesutbildningar) ansöks i pappersform (se pdf-länk nedan).
Om du är folkbokförd i annan kommun måste du skicka ansökan till din hemkommun för godkännande eller avslag. Använd dig då av denna ansökan (PDF-dokument, 40 kB).

2. Ansöka kurser eller utbildning

Gå in i länken nederst på sidan. Välj de kurser/utbildning som du önskar ansöka till. Du kan söka genom att skriva in kursnamn i sökrutan eller genom att scrolla igenom kursutbudet.

Om du inte har några särskilda önskemål om kursordning så lägger vi in en kurs i taget.

Betyg från tidigare studier ska bifogas med ansökan för att den ska vara komplett. I dagsläget går det inte att lägga in betyget i ansökan. Du får istället antingen mejla betyget till e-post: komvux@sjobo.se eller skicka det med post till:
Vuxenutbildningen i Sjöbo, Verkstadsgatan 2A, 275 39 SJÖBO

4. Följ din ansökan

Ibland behöver vi begära in kompletteringar via mejl eller telefon. Tänk på att alltid ange korrekt kontaktuppgifter i din ansökan och meddela oss snarast om några uppgifter ändras.

Vi meddelar dig när vi är klara med antagningen. Du får då ett mejl från oss med information om att studera hos oss, studietider med mera.

Skaffa kurslitteratur i god tid innan dina kurser startar. Du hittar lista på kurslitteratur på Hermods hemsida. Längst ner på sidan finns en Kurs-och litteraturlista för vuxenstuderande. Om det finns flera versioner på den kurs du är antagen till väljer du alltid den nyaste versionen (högst nr).


Startdatum 2021

Januari


18

Februari


1, 15

Mars


1, 15, 29

April


12, 26


Maj


10, 24

Juni7, 21

Juli


-


Augusti


30


September


13, 27

Oktober11, 25

November8, 22

December6, 20

Kontakt

 • Vuxenutbildningen

  0416-270 21

  komvux@sjobo.se

  Besöksadress

  Verkstadsgatan 2a

  Postadress

  Verkstadsgatan 2a, 275 39 Sjöbo

  Skolchef Kristina Petersson

  Rektor Per Hagelin

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 maj 2021
Sidan publicerad av: Jessica Malmborg