Lärlingsutbildning för vuxna

Är du intresserad av att utbilda dig till ett yrke på en arbetsplats? Då kan lärlingsutbildning vara något för dig.

Minst 70% av utbildningen kommer att ske på arbetsplatsen. Det är du som sökande som kommer med förslag på arbetsplats. Arbetsplatsen ska godkännas av vår lärare innan utbildningen startar.

En lärare från vuxenutbildningen har kontinuerlig kontakt med dig och din handledare under utbildningens gång. I slutet av utbildningen är det läraren som betygssätter kurserna i samråd med din handledare.

Nya lärlingsutbildningar för 2021 är Djurskötare inriktning gris och Djurskötare inriktning mjölkproduktion.

Vi har även lärlingar inom dessa yrken: konditor, kock, köksbiträde, fastighetskötare, hotell och konferens, byggnadsträarbetare, plattsättare, målare och florist, men det finns möjligheter för lärlingsutbildning inom många fler yrken.

Har du frågor gällande lärlingsutbildningen, kontakta
Marie Ridell 0416-272 75 eller mail: marie.ridell@sjobo.se

Mer info om lärlingsutbildningen (elevinformation)

Mer info om lärlingsutbildningen (företagsinformation)

För ansökan till lärlingsutbildningen, se länk nedan.

Se vad våra färdiga lärlingselever tycker har varit bra med utbildningen.

Isabella, konditori:
Det som har varit bra med att gå en lärlingsutbildning är mängden praktik. Innan utbildningen trodde jag att teorin och praktiken skulle vara lika fördelat men det har mer varit 10 % teori och resten praktik. Detta tycker jag har varit bra på så sätt att man får en annan (mer verklighetsbaserad) bild av yrket än vad man tidigare haft. Dessutom praktiserar du på en riktig arbetsplats och får lära dig av människor som är utbildade och har erfarenhet inom yrket du vill lära dig. Du får alltså lära dig kunskaper som inte går att läsa sig till och ta del av deras erfarenheter inom yrket. En bonus är att du får även möjlighet att bilda kontakter inom yrket.

Kan du rekommendera denna utbildningsformen till andra?
Jag skulle definitivt rekommendera denna utbildningsformen. Du får ta del av kunskap och erfarenhet från någon som arbetar inom yrket och dessutom får du erfarenhet av att vara på en riktig arbetsplats.

Kontakt

 • Vuxenutbildningen

  0416-270 21

  komvux@sjobo.se

  Besöksadress

  Verkstadsgatan 2a

  Postadress

  Verkstadsgatan 2a, 275 39 Sjöbo

  Skolchef Kristina Petersson

  Rektor Per Hagelin

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 juni 2021
Sidan publicerad av: Jessica Malmborg